Ärsyttääkö sinua puhelimen, tabletin tai läppärin heikkotehoiset kaiuttimet? Otin pikatestiin yhden e-villen laadukkaimmista bluetooth -kaiuttimista, Asimom Bluetooth-kaiuttimen. Samainen kaiutin on itselläni kylläkin ollut käytössä jo reilun vuoden. Kaiuttimien osto verkkokaupasta tapahtuu aika pitkälti sika säkissä -meiningillä, joten toivottovasti tämä testi auttaa ostopäätöksessä.

Musiikin kuuntelu murroksessa

Musiikin kuuntelu on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden sisään radikaalisti. CD-levyt ovat jäämässä historiaan ja jopa MP3 -soittimet ovat menettämässä suosiotaan, kun musiikkia striimataan suoraan pilvestä eri laitteilla, kuten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Pahimmat ennustukset veikkaavatkin MP3 -soittimien katoavan kokonaan markkinoilta. (Lähde: Business Insider) Hifistit saattaisivat sanoa, että musiikin striimaus pilvipalvelimelta on heikkolaatuista, mutta todellisuudessa sillä ei ole mitään merkitystä peruskäyttäjälle. Totuus on kuitenkin, että itse kaiuttimet vaikuttavat eniten ääneenlaatuun eikä se toistetaanko musiikkia CD:ltä, MP3-tiedostolta, langattomasti tai kaapelilla. c76b8c7adc70dbe8a5acd230c4a7e7d7 Ongelmaksi musiikin kuuntelussa muodostaa mobiililaitteiden heikot kaiuttimet. Tästä syystä pienet mukana kuljetettavat kaiuttimet ovat nousseet erittäin suosituiksi. Nämä pienet ja usein alle 500g painoiset langattomat tai langalliset kaiuttimet ovat mahdollista ottaa mukaan reissuun kuin reissuun. Ota mukaan esimerkiksi piknikille, rannalle, saunailtaan, hotelliin tai pelimatkalle. Käyttömahdollisuuksia on monenlaisia. Kannettaviin kaiuttimiin saa äänen usein monella eri tavalla. Langattomat kaiuttimet toimivat bluetooth -yhteydellä ja niistä löytyy yleensä myös 3.5mm kuulokeliitäntä, joten esimerkiksi MP3-soittimesta tai laitteesta missä ei ole bluetooth -yhteyttä saa musiikin kuulumaan kaapelin avulla. Kaiuttimista löytyy usein liitännät myös muistikortille ja usb-tikulle.

DOSS Asimom bluetooth -kaiutin

Tämä langaton bluetooth –kaiutin koostuu kahdesta osasta, kaiuttimesta ja telakasta. Telakassa on 1020mAh kokoinen akku ja itse kaiuttimessa 500mAh. Nämä yhdessä riittävät useiden tuntien soittamiseen (4 – 6h). Telakka toimii myös lisäakkuna esimerkiksi puhelimelle. Voit kytkeä puhelimen latauskaapelin mukana tulevaan USB-jatkojohtoon, jonka kautta saat virran telakasta. Päärunko on valmistettu metallista, kun taas yläosa on muovia. doss-ds-1168-asimom-bluetooth-2-1-metal-intelligent Kaiuttimen käyttö on tehty todella yksinkertaiseksi. Käynnistämisen jälkeen laitteesi löytää kaiuttimen automaattisesti ja yhdellä klikkauksella toistat jo musiikkia kaiuttimen kautta. Kaiuttimen tuottama ääni on raikas ja äänekäs sekä siinä on häivähdys iskevää bassoa, joka yllätti ainakin minut positiivisesti. Asimom kaiuttimessa on neljä näppäintä: äänenvoimakkuus alas ja ylös, pause/stop ja näppäin puheluiden vastaanottamista varten. Ohessa noin 2 minuutin video mistä voi tehdä omat johtapäätökset äänenlaadusta.

Ensireaktiot ystävilläni ovat olleet yleensä juurikin samanlaisia kuin yhdellä e-villen asiakkaalla:

(Asimom Bluetooth Speaker) Erittäin laadukas soitin. Kun aukaisee ensikerran meinaa heittää pyllylleen, miten tuommoisesta pienestä vehkeestä kuuluu noin isosti ja ennen kaikkea kirkkaan puhtaahti basson kera. En voi kuin suositella nautiskelioille jotka vaativat laatua musiikkinsa kuuntelulle.

Lue muut tuotearvostelut täältä. Asimomisssa on myös mikrofoni, jota voi hyödyntää puheluiden soittamisessa. Testasin soittaa Skype –puhelun ja kaiutin toimi moitteetta. Puhelun saapuessa Asimom keskeytti musiikin toistamisen. Puhelun aikana ääni kuului selvästi molempiin suuntiin eikä siinä ollut mitään moitittavaa.

doss_asimom-3

Yhteenveto

Kaiuttimen hankintaan olen ollut erittäin tyytyväinen enkä rehellisesti sanottuna ole katunut ostosta hetkeäkään. Käytössäni Asimom bluetooth kaiutin on ollut noin vuoden. Olen ottanut sen mukaan moniin eri paikkoihin mm. mökille, veneeseen, piknikille, festareille, pyörämatkoille jne. Pienen koon ansiosta kaiutin lähtee yleensä matkaan ihan varmuuden vuoksi. Plussat

  • Pieni, mutta erittäin hyvä äänenlaatu.
  • Kevyt.
  • Helppokäyttöinen.
  • Mukana tulevassa kotelossa on kätevä kuljettaa kaiutinta ja sen tarvikkeita.
  • Painaa noin 350 grammaa
  • Pitkä akun kesto noin 4 – 6h

Miinukset

  • Ei pysty yhdistämään kuin yhden laitteen kerrallaan.

Tutustu Asimom bluetooth kaiuttimeen e-villen sivuilta, täältä.

Tutustu e-villen kaiutin -kategoriaan, täältä.

– Jarkko

[email protected]

PS. Järjestimme toissa viikolla tuotetestaaja kilpailun. Hakemuksia on tullut reilusti ja nämä käsitellään ensi viikon aikana! PPS. Lue meidän uuden harjottelijan Arin ensifiilikset e-villestä ja Kiinasta, täältä.