Vielä jokunen vuosi sitten ajatus kannettavasta 3D-projektorista oli yhtä kaukainen kuin Suomen MM-mestaruus jalkapallossa – eli suorastaan absurdi ajatus. Tuolloin myös 50-tuuman taulutelevision omistaja oli kisastudioiden kiistaton kuningas. Nyt kuitenkin jääkiekon MM-kisat kolkuttelevat ovelle ja kisastudioiden voimasuhde on muuttunut dramaattisesti – Tänä päivänä nuo kaukaisina aikoina hallinneet 50-65″ televisiot ovat hyvin yleisiä ja kavereiden kisastudioiden peittoaminen televisiolla on entistä vaikeampaan. Eli tässähän on toivoa ottaa mestaruus kahdella rintamalla, niin lätkässä, kuin myös ansaita titteli kisastudion kunkkuna 3D-projektorin avulla! 

Koska luonnollisesti koolla on väliä, onkin projektori monelle looginen hankinta massiivisen ja hankalasti liikuteltavan television sijaan. Projektorin hankina kuitenkin varsinkin ensikertalaisille tuottaa paljon kysymyksiä, kuten kuinka projektori asennetaan? Kuinka paljon etäisyyttä pitää olla seinään? Miten saan kaapelit huoneen läpi siististi edessäni olevalta kotiteatterilta yläpuolellani olevaan projektoriin? Onneksi nykytekniikka tarjoaa vaihtoehdon, joka ratkaisee kaikki nämä ongelmat kerralla! Näin Suomen suurimman sohvaurheilutapahtuman, eli jääkiekon MM-kisojen lähestyessä, päätin tässä blogissa kertoa miksi juuri WOWOTO S6A ultra-short-throw kannettava 3D-projektori on helppo ja loistava valinta kisastudioon, joka saa kaverisi vihreiksi kateudesta.

Vaivaton käyttöönotto ilman insinööritaitoja

WOWOTO S6A ultra-short-throw kannettava 3D-projektori on nimensä mukaisesti projektoi, joka heittää valtavan kuvan seinälle erittäin lähteltä, eikä sen kantamisessa pauku selkäranka. Ja nyt todellakin tarkoitan läheltä, sillä projektori sijoitetaan TV-tasolle samalla lailla kuin normaalisti televisio! Tämä tarkoittaa siis sitä, että saat valtavan kuvan ilman jäätävän kokoisen ja painoisen television hankinnasta syntynyttä hikoilua, sekä ilman tavallisen projektorin aiheuttamaa johdotuskaaosta.

WOWOTO S6A käyttöönotto onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan jopa helpompaa kuin telkkarin. Projektori TV-tasolle, virtakaapeli ja mahdollinen kotiteatteri kiinni ja laite on käyttövalmis! Laite on jopa niin fiksu, että automaattisesti korjaa kuvan suoraksi, mikäli vahingossa laitoit projektorin hivenen vinoon seinään nähden. WOWOTO S6A 3D-projektorissa on lisäksi yllättävän hyvät sisäänrakennetut kaiuttimet, joten kotiteatterikaan ei ole välttämättömyys, vaikka sellaisen lähes jokainen itseäänkunnioittava kisastudion omistaja on itselleen hankkinut. Akun, vain 600g painon ja mukana tulevan kantolaukun ansiosta laite kulkee helposti mukana ja muuntaa paikan kuin paikan täysiveriseksi kisastudioksi – jopa ilman verkkovirtaa!

Kuvanlaatu, joka yllättää positiivisesti

Suurin entisen TV-omistajan kauhistus on huomata, että projektoreissa usein samassa hintaluokassa resoluutio on huomattavasti totuttua 4K-televisiota alhaisempi. Näin on myös WOWOTO S6A:n kohdalla, mutta resoluutio ei välttämättä kerro koko totuutta. Yleisin asia jonka helposti unohdamme on se, että lätkä- tai futismatsi, formula- tai rallikisa, tai edes elokuvalähetys todennäköisesti ei tule sinulle lähimainkaan 4K-, 2K- tai välttämättä edes FullHD-resoluutiolla. Lisäksi katseluetäisyyden kasvaessa resoluution merkitys pienenee erittäin radikaalisti. WOWOTO S6A tarjoaa massiivisen kuvansa HD-resoluutiolla. Tätä ei kuitenkaan pidä säikähtää, sillä testeissämme kuvanlaatu oli todella positiivinen yllätys ja niin teksti, kuin pieni jääkiekkokin näkyvät selkeästi ja terävinä! Lisäksi värintoisto tässä kannettavassa 3D-projektorissa on loistavalla tasolla. Kyllä kelpaa siis katsella ja pyytää kulmakunnan kaikki kaverit mukaan todistamaan, kun leijonat laittaa verkot tötterölle!

wowoto_S6A-projektori

Kirkkautta laitteen pienen ikuisuuden (20,000 tuntia) kestävä LED-lamppu tuottaa 250 ANSI-lumenia. ANSI-lumenit on aina mitattu standardin mukaisesti ja ovat keskenään vertailukelpoisia. Tätä ei kannata sekoittaa monien halppis projektoreiden ilmoittamiin korkeisiin suoraan lampusta arvioituihin lumen arvoihin. ANSI-lumen lukema on usein huomattavasti alhaisempi, kuin suoraan lampusta mitattu teoreettinen maksimi lumenin määrä, jonka usein monet valmistajat mielummin harhaanjohtavasti ilmoittavat.

Tämä 3D-projektori toimii hyvin myös seinältä, mutta maksimaalisen kuvanlaadun luonnollisesti saavuttaa, kun nappaa mukaan myös itsellensä sopivan kokoisen valkokankaan. Projektorikangasta et muuten löydä edes lähelle e-villen hintaa mistään muualta Suomesta!

Elokuvat askeleen lähempänä todellisuutta

WOWOTO S6A kaiken muun lisäksi luonnollisesti tukee myös DLP-Link aktiivisuljin 3D-teknologiaa. Projektori toistaa 3D-elokuvat nätisti ilman sinne kuulumattomia efektejä ja sekoilua. Syvyysvaikutelma oli testatessa erittäin hyvä ja sen tarjoamasta 3D-elämyksestä jäi todella hyvä fiilis. Projektorin 250ANSI-lumenin kirkkaus riittää luomaan hyvän kuvanlaadun myös 3D-leffoihin ja -videoihin. Mikä parasta, DLP-Link yhteensopivat 3D-lasit ovat lisäksi edullisia, joten elämyksestä ei tarvitse nauttia yksin – vaan lasit saa edullisesti koko porukalle!

Illan ottelu WOWOTO S6A VS 4K televisio – yhteenveto

Vaikka WOWOTO S6A, kuten yleisesti muutkin projektorit häviää resoluutiossa 4K-televisiolle, tarjoaa se maailmanluokan kuvanlaatua värintoistonsa puolesta. Resoluution merkitys pienenee katseluetäisyyden kasvaessa ja suurin osa sisällöstä jota katselet ei ole lähimainkaan 4K laatuista. 3D-projektorin liikuttaminen on paljon televisiota helpompaa ja senkin voi halutessa ottaa vaikka mökille mukaan. Asennus onnistuu kädenkäänteessä ja pienet asennusvirheet on helppo fiksailla itse, kuten hieman vinon kuvan suoraksi.

Mitä huomioita WOWOTO S6A 3D-projektorista jäi päällimmäisenä mieleen? Listasin tähän plussat ja miinukset:

 

+ Erittäin helppo ottaa käyttöön

+ Valtava kuva TV-tasolta vain kymmenine senttien päästä seinästä

+ Kulkee tarvittaessa mukana ja toimii jopa ilman verkkovirtaa

– Kirkkaus voisi olla korkeampikin. Kirkkaus on riittävä hämärässä, mutta valot on syytä sammuttaa ja myös jotain verhoa kannattaa ikkunan eteen vetää.

 

Projektorin löydät e-ville.com valikoimasta ja voit tutustua tuotteen spekseihin tarkemmin täältä.