Magic Blue LED-polttimo

Siinä missä puhelimet, autot, tietokoneet ja muu teknologia on ottanut huimia harppauksia eteenpäin viimeisen 50 vuoden aikana, olivat lamput ja polttimot pitkään käytännössä samankaltaisia kuin viime vuosisadan alussa ja vasta viimeisen 20 vuoden aikana energiansäästölamput ja LED-lamput ovat vakiinnuttaneet asemansa oikeasti yleisinä valonlähteinä. Puheet älykodista yhdessä WiFi & Bluetooth-ohjattavien sähkölaiden kanssa ovat nostaneet viime vuosina päätään ja nyt markkinoille on saatu vihdoin mullistuksia myös lamppujen saralla.

Otin muutama viikko sitten testiin useita erilaisia kännykkäohjattavia LED-lamppuja tai ”älyvaloja”, mikäli näitä voi sillä nimellä kutsua ja lisäsin näistä nyt muutamia e-villen valikoimaan. Tuotekuvaukseen on vaikea mahduttaa kovin pitkää tekstiä ja hehkutusta tuotteesta, joten halusin avata tätä blogissa. Mitä Bluetooth-ohjattavalla lampulla tekee ja miksi siitä kannattaa maksaa 3x enemmän kuin tavallisesta lampusta?

Älyohjattava LED-lamppu, eli mikä?

Magic Blue on 4.5W E27-kantainen LED-lamppu, joka sopii kirkkautensa puolesta hyvin esimerkiksi kattokruunuihin tai valaistukseen, jossa käytetään useampia lamppuja. Huoneen ainoaksi valonlähteeksi 4.5W teho ei riitä tarjoten 350lm kirkkauden. Lampun sisällä on Bluetooth-vastaanotin, jonka kautta polttimo keskustelee kännykän kanssa. Valmistaja lupaa lampulle 25m esteettömän kantaman ja käyttömahdollisuuden myös pakkasessa. En kuitenkaan itse käyttäisi lamppua ulkotiloissa, ellei lamppu ole suojassa kosteudelta.
Lampun iPhone / Android app on helppo käyttää

Lampussa on useita ominaisuuksia, joista kenties hyödyllisimmät ovat portaaton värin ja kirkkauden säätö, ajastus ja ryhmien luominen erillisille lampuille. Ryhmien avulla saat esimerkiksi kaikki makuuhuoneen lamput yhden ryhmän alle, jolloin voit vaihtaa niiden väriä yhtä aikaa. Portaattoman värisäädön avulla puolestaan löydät varmasti prikuulleen itsellesi mieluisan värisävyn. Lisäksi applikaatiossa on esiohjelmoituna joitain tunnelma-asetuksia ja voit myös tallentaa omat suosikkivärisi helposti applikaation muistiin. Ajastuksen avulla puolestaan voit tehdä tavallisesta makuuhuoneen lampusta heräämisvalon ajastamalla valon syttymään vaiheittain pirteän auringonpaisteen väriseksi kymmenen minuuttia ennen heräämistä.

Halpa ja helppo tunnelmavalaistus

Muutamana hauskana lisäominaisuutena iOS / Android-applikaatio pitää sisällään mm. musiikki-moodin, jolloin lamppu toistaa värejä kännykän mikrofonin poimiman rytmin perusteella sekä kameramoodi, jonka avulla voi poimia värisävyn miltä tahansa pinnalta, mikäli haluaa esimerkiksi, että lampun värisävy mätsää sohvan kuosin kanssa. Kuitenkin väittäisin, että tärkein ja hyödyllisin ominaisuus tämänkaltaisella lampulla on ylipäänsä kyky luoda helposti ja halvalla tunnelmavalaistus asuntoon ilman satojen tai tuhansien eurojen remonttia. Kolme lamppua olohuoneen plafondin alle ja pari kappaletta lattialamppuihin verottaa lompakkoa reilusti alle satasella.

Kurkkaa lampun kaikki ominaisuudet ja speksit tuotekuvauksesta.

Väriävaihtava LED-lamppu, kannattaako hankkia?

Kuten mainitsinkin, olen testannut nyt noin kymmenkunta erilaista kännykkäohjattavaa valoa ja näistä osa on ollut suoraan sanoen kuraa. Puutteellisten tai vaikeaselkoisten appien tai ylipäänsä ruman näköisten polttimoiden myötä suuri osa näistä on mennyt hylkyyn, mutta Magic Blue on spektrin toisesta päästä (no pun intended) ja yllätti positiivisesti. Kännykän appi on intuitiivinen ja helppo oppia ja lamppu myös pelitti kaikin puolin loistavasti (taas no pun intended). Itselläni on kotona suurelta osin loisteputkivalaistus, mutta mikäli näin ei olisi, ottaisin Magic Bluen kyllä varmasti käyttöön ja toimistolla nämä menivätkin jo korvaamaan tavallisia LED-polttimoita.

Miinusta tulee kirkkaudesta, joka ei riitä yksinään huoneen valaisuun, mutta koitan saada valikoimaan hieman kirkkaampia versioita tätä puutetta korvaamaan.

+ Helppo applikaatio
+ Portaaton värien säätö
+ Ryhmien luominen
+ Ajastus
– Kirkkaus

Kurkkaa Magic Blue kännykkäohjattava LED-polttimo e-villen kaupassa täältä.

Syysterveisin, Tuomo


Mitä pidit blogista? Jäitkö kaipaamaan jotain? Ärsyttikö jokin? Kerro, niin laitetaan blogi ensi kerralla parempaan jamaan.

P.S. Lisään varmaan lähiviikkoina muutamia muita lamppuja ja kännykkäohjattavan valonauhan valikoimaan. Kannattaa pysyä kuulolla.