Käytetyt iPhone- ja Samsung-puhelimet ovat kasvavan kysynnän kohteena monestakin syystä. Uutuusmallien hinnat ovat kalliita ja monia kiinnostaa hankkia puhelin mielummin lähes uudenveroisena, mutta merkittävästi halvemmalla. Käytettyjen puhelimien kohdalla myöskään kierrätysnäkökulmaa ei ole syytä väheksyä, sillä elektroniikkajätteen määrä maailmassa on todellinen ongelma ja moni tiedostava kuluttaja tekeekin kestävämpiä päätöksiä ostamalla käytetyn puhelimen. Käytetyn älypuhelimen ostaminen on ympäristöteko, sillä jopa 85-95% puhelimen hiilijalanjäljestä tulee itse tuotannosta.

Verkkokauppa e-ville.com on päättänyt kantaa oman kortensa kekoon laajentamalla valikoimaa käytettyjen Samsung- ja Apple iPhone-puhelinten osalta, jotta sinulla on luotettavasti saatavilla hyväkuntoisia käytettyjä puhelimia houkuttelevaan hintaan sekä 12kk takuulla!

Valikoimamme käytetyt puhelimet on tarkistettu, kunnostettu ja varustettu 12kk takuulla. Puhelinten kunto sekä toiminnot on testattu läpikotaisesti ammattilaisten toimesta. Puhelin on myös puhdistettu käytön jäljistä ennen sen postittamista. Kunnostettu puhelin toimii täysin kuin uusi vastaava, mutta hinta on huomattavasti edullisempi pakasta vedettyyn malliin verrattuna. Voit maksaa käytetyn puhelimen kerralla tai osissa, kumpi vain sopii sinulle paremmin. Kaikilla käytetyillä puhelimilla on 12kk takuu.

Kuntoluokkien määrittely

Ensisijainen tavoitteemme kuntoluokituksessa on asiakkaan luottamus, ja pyrimme esittämään puhelimen kunnon mahdollisimman läpinäkyvästi, sekä mielummin arvioimme kunnon alakanttiin kuin paremmaksi mitä se on. Jokainen puhelin käy läpi laajan tarkistuskierroksen, jossa älypuhelimen kunto arvioidaan. Puhelinta arvioidaan sen ulkoasun, toimivuuden ja kapasiteetin pohjalta.

Tarkastettavia kohteita ovat mm.:

 • Akun kapasiteetti
 • Taka- ja etukamera (mukaan lukien videokuvaus)
 • Näyttöpaneeli
 • Mikrofoni ja kaiuttimet
 • Kasvojentunnistus
 • Sormenjälkitunnistin
 • Painikkeet
 • Puuttuvien osien tarkistus
 • Yhteydet (WiFi, Bluetooth, GPS)
 • Anturit (valaistus-, etäisyyssensorit)
 • Kosteusvauriot
 • SIM-kortin tunnistus
 • Näyttölasin kunto
 • Takakuoren kunto
 • Kehyksen kunto
 • Cloud lock
 • Samsung Knox

Visuaalinen luokittelu

Puhelimien kunto on jaettu seitsemään visuaaliseen kuntoluokkaan – alkuperäinen, vaihtopuhelin, A+, A, B, C+ ja C.

Noudatamme yksinkertaista prosessia tarkistaaksemme puhelinten ylä- ja alakannen, kulmat ja komponentit (näppäimistö, näyttö jne.). Arvosana heijastaa pitkälti näytön kuntoa – laite, jossa on C -arvosanalla luokiteltu näyttö, päätyy luokkaan C riippumatta siitä, kuinka vähän kulumisjälkiä sen kuorissa on.

Älypuhelimien visuaalisessa arvioinnissa tarkastellaan kolmea pääosaa: näyttö, kehys ja takakuori. Visuaalinen tarkastus kestää 15-20 sekuntia laitetta kohden ja laitteet pidetään käden ulottuvilla (40-50 cm etäisyydellä).

Arvioidessamme puhelimia, otamme huomioon laitteen ulkonäön ja sen, miltä se näyttää normaaliolosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että puutteita, jotka voidaan havaita vain mikroskoopilla, ei oteta huomioon arviointia tehdessä.

Vaikka suurin yksittäinen tekijä arvosanan myöntämisessä on yleinen ulkonäkö, on myös tiettyjä kulumisen jälkiä, jotka estävät puhelinten korkeamman luokituksen. Esimerkiksi jos laite on muuten täysin käyttökelpoinen ja upeassa kunnossa, mutta jossa on kuitenkin huomattavan syvä naarmu (tuntuu sormen alla), ei voi olla kuntoluokkaa A. Seuraava luokittelukuvaus kertoo kulumisen enimmäistason, tai muun merkittävän yksityiskohdan, joka kullakin kuntoluokalla voi olla. Merkittävä enemmistö laitteista ovat paremmassa kunnossa kuin esimerkit.

Visuaalinen luokittelu on aina subjektiivista, eikä kaikkia mahdollisia puutteita voida paljastaa tässä kuntoluokituskuvauksessa. Tämä opas on tarkoitettu antamaan yleiskuva arvosanoista.

Kuntoluokitukset

Kuntoluokka – Uusi

Laitetta ei ole koskaan käytetty, tai se on ollut huollonaikainen vaihtopuhelin, jossa ei ole lainkaan ulkoisia merkkejä käytöstä.

Kuntoluokka – A+

Laite on ”uudenveroisessa” kunnossa. Vain muutamia pieniä virheitä sallitaan, jotka eivät ole havaittavissa käsivarren etäisyydeltä. Useimmissa laitteissa on vain yksi tai kaksi seuraavista kulumisjäljistä, ei kaikkia.

Kehys: Vain muutama hiuksenhieno naarmu sallitaan kehyksessä. Naarmu on havaittavissa vain tietystä katselukulmasta, eikä sitä tunne sormella.

Takakuori: Ei virheitä, vain muutama hiuksenhieno naarmu sallitaan.

Näyttö: Enimmillään 5 hiuksenhienoa naarmua sallitaan näytöllä. Muutama vähäinen naarmu Home-näppäimessä sallitaan.

Kuntoluokka – A

Laite on erinomaisessa kunnossa ja vain vähän kulunut. Jotkut pienet virheet ja kulumisjäljet ovat sallittuja, mitkä eivät ole havaittavissa käsivarren etäisyydeltä. Useimmissa laitteissa on vain joitain seuraavista kulumisjäljistä, ei kaikkia.

Kehys: Muutama hiuksenhieno naarmu, yleensä latausportin läheisyydessä, sekä muutama yksittäinen pienikokoinen jälki sallitaan kehyksessä. Kehyksestä voi havaita vähäisiä käytön merkkejä.

Takakuori: Pieni määrä hajanaisia hiuksenhienoja naarmuja. Laitteen takakannessa saattaa olla vähäinen virhe, esimerkiksi kuluma kameramoduulin reunassa.

Näyttö: Hiuksenhienot naarmut, joita ei voi havaita käsivarren etäisyydeltä eikä näytön ollessa päällä.

Kuntoluokka – B

Laite on hyvässä kunnossa ja vain muutamia kulumisjälkiä on havaittavissa käsivarren etäisyydellä. Pienet ja keskikokoiset naarmut ja jäljet ovat sallittuja. Useimmissa laitteissa on vain joitain seuraavista kulumisjäljistä, ei kaikkia.

Kehys: Naarmut ja muutamat pienemmät kolhut ovat sallittuja kehyksessä. Syvät jäljet esimerkiksi putoamisesta eivät ole sallittuja. (Huom! Puhelin, jossa on muovista valmistettu kehys ja se on muuten erinomaisessa kunnossa, saattaa päätyä B-luokkaan kehyksen särön vuoksi, sillä se on yleinen vika tietyissä puhelinmalleissa, mutta ei vaikuta itse puhelimen toimintaan.)

Takakuori: Useampia naarmuja, pinnallisia kolhuja tai pieniä värimuutoksia sallitaan takakuoressa.

Näyttö: Useampia hiuksenhienoja naarmuja tai muutamia satunnaisia syvempiä, mutta kapeita naarmuja sallitaan näytöllä.

Kuntoluokka – Tyydyttävä+

Luokan C+ laitteissa yksi osa-alue (näyttö, kehys, takakansi) on luokkaa B tai korkeampaa, ja muut osa-alueet luokkaa C. Yleensä tämän kuntoluokan puhelimet ovat laitteita, joissa edellinen omistaja on käyttänyt panssarilasia tai suojakoteloa.

Kuntoluokka – Tyydyttävä

Laite on selkeästi ollut aiemmin käytössä. Siitä saattaa löytyä syvempiä kolhuja tai naarmuja.

Kehys: Syvemmät naarmut tai kolhut sallitaan kehyksessä. Muovikehyksien tapauksissa saattaa löytyä säröjä.

Takakuori: Syvempiä naarmuja, naarmuryppäitä, syvempiä kolhuja tai värimuutoksia saattaa löytyä takakuoresta.

Näyttö: Useampi syvä naarmu, puuttuva pieni sirpale ja kevyt värimuutos sallitaan.

Toiminnalliset luokitukset

Huom! Toistaiseksi e-ville.com myy vain täysin toimivia puhelimia, joissa ei ole vakavia käyttämisen jälkiä, eikä toiminnallisuustestauksessa ole todettu ongelmia.

Toiminnallinen laatu tarkistetaan aina seuraavassa järjestyksessä:

 • Käynnistyykö laite ja pysyy päällä ilman laturia?
 • Onko näyttö virheetön? Värinmuutoksen tapauksessa vakavuusaste arvioidaan.
 • Onko laite fyysisesti ehjä ja toimii tarkoitetulla tavalla?
 • Onko laitteessa pieniä kosmeettisia ongelmia, jotka eivät vaikuta laitteen tavalliseen käyttämiseen?

Laite testataan, kunnes vaikuttavin vika havaitaan ja luokitus määritellään sen mukaan.

Kaikki myytyjen laitteiden akut pitävät varausta ja toimivat normaaleissa olosuhteissa. Emme takaa tiettyä prosenttiosuutta akun toimintakapasiteetista verrattuna teoreettiseen maksimiin, koska ulkoiset olosuhteet, kuten lämpötila ja kosteus voivat vaikuttaa siihen.

Samsung Galaxy S10 128Gt, Musta

alk. 304,95

• Tarkan huoltoprosessin läpikäynyt

• Kestävä valinta

•Vuoden takuu

Samsung Galaxy S20 5G 128Gt, Harmaa

alk. 513,95

• AMOLED-näyttö QHD+ resoluutiolla 

• 5G-yhteys

• Tehokas Exynos 990 -järjestelmäpiiri

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256Gt, Musta

alk. 1212,95

• Äärettömän tehokas 

• Vallankumouksellinen kamerajärjestelmä

• Salamannopea 5G-verkkoyhteys