Anssi K. sai testattavakseen Chuwi Vi10, joka on iso 10.6″ tabletti näppäimistöllä. Tabletissa on Windows ja Android -käyttöjärjestelmät, hyvät liitännät ja mukavasti muistia. Chuwi Vi10 on Anssin esikoistabletti. Lue tästä miten testi sujui.

Testissä Chuwi Vi10 – Iso tabletti näppäimistöllä

Sain kotiini Chuwi Vi10 Windows 8.1 / Android 4.4. 10.6” -tabletin. Paketin avattuani ensimmäinen positiivinen asia oli, että tabletti on näppärän kokoinen. Ei turhan iso, mutta ei myöskään liian pieni. Näppäimistö ei ollutkaan Suomiversio eli ääkköset puuttui, mutta tuleepahan vähemmän kirjoitusvirheitä kun on vähemmän näppäimiä? Ei nyt sentään, vaan näppäimistö on vaihdettavissa suomenkieliseksi. Ääkköset (Ä ja Ö -kirjaimet) asentuvat omille paikoilleen L-kirjaimen ja Enter-näppäimen väliin.

Sitten konetta auki. Ai niin, tämähän pitää varmaan ladata ensin täyteen. Oli tabletissa aluksi jonkin verran virtaa, mutta ihan varmuuden vuoksi ajattelin ladata sen ensin täyteen. Unohdin sen sitten päiväksi lataukseen, kun piti käydä myös töissä välillä. Seuraavaksi aloin (kaverin avustuksella) asentamaan suomenkielistä käyttistä Microsoftin Support-sivulta. No sieltähän suomenkieli löytyikin suhteellisen helposti.

Magneettisen kiinnityksen johdosta näppäimistön kiinnittäminen on helppoa. Täytyy vain muistaa taitella se oikeaan asentoon, että saa WiFi-yhteyden toimimaan. Itse en aluksi sitä tajunnut ja ihmettelin, miksi ei toimi, kunnes hoksasin kokeilla eri asentoon koko konetta. Koneessa on hyvä kun on USB-liitäntöjä 2 kpl + 1 mini-USB, niin saa vaikka mitä ulkoisia vempeleitä liitettyä koneeseen. Esimerkiksi ulkoisen kovalevyn, vaikka onhan tässä valmiina paikka jopa 64 Gt-muistikortille, jota ei kaikissa tabletiessa suinkaan ole. Siitä plussaa Chuwille.

Akku kestää normi surffailussa n. 8h. Pelatessa luonnollisesti vähemmän, mutta senhän tietää jo pöytäkoneestakin, että tuulettimet huutaa kun pelailee, eli virtaa kuluu. Chuwi Vi10 on kyllä täysin hintansa arvoinen. Itselleni tämä on oikein hyvä hankinta, koska tässä on sen verran uudet käyttikset, että uskaltaa myös verkkopankkihommat tehdä sohvalta käsin. Onpa tätä tullut kokeiltua myös tien päällä karttaohjelmia katsoen, ja näytön tarkkuus ja koko riittää siihenkin mainiosti. Voin suositella Chuwi Vi10 tablettia vaikka vaihtoehtona kannettavalle tietokoneelle, mutta en ehkä pelaajille, koska sen akku ei siihen kovin pitkään riitä.

Plussat:

+Näppärän kokoinen
+Helppoa asentaa halutut ohjelmat
+Win 8.1 (Päivitettävissä Windows 10. En vielä itse ole kokenut sitä tarpeellikseksi päivitykseksi)
+Muistikorttipaikka
+++ 2X USB + 1X mini-USB. Nämä on tosi hyvät ja tärkeät liitännät
+Takuu 1v.

Miinukset:

-Paketin mukana ei tullut suomenkielistä näppäimistöä, mutta sen kyllä pystyy vaihtamaan.
-Akkukesto pelatessa

Kaiken kaikkiaan hinta laatu suhde tabletilla 8,5-9/10

-Anssi K.