Moottoripyöräillessä ongelmaksi muodostuu usein kommunikointi toisen kuskin, tai kyytiläisen välillä, eikä jatkuva puhelimen näprääminen kesken ajon ole välttämättä se turvallisin, eikä etenkään laillisin keino. Useat moottoripyöräilyyn erikoistuneet liikkeet myyvätkin kypäräpuhelimia juuri tätä ongelmaa varten, mutta hinnat tuppaavat vain olemaan erittäin suolaisia.

Autopuolen tuotepäällikkömme, Pasi lisäsi kauppaan vastikään muutaman Intercom –kypäräpuhelimen, jotka vastaavat edullisesta hinnasta huolimatta toiminnoiltaan sekä kestävyydeltä moninkertaisesti kalliimpia malleja.

Päätimme tehdä lyhyen esittelyn ja tuoteoppaan Intercom V2 –kypäräpuhelimen osalta.

Intercom 2Moto V2 1200m BT

Intercomin ohjaimen käyttö on hyvin yksinkertaistettu,

eikä näppäimiä ole enempää kuin viisi..

Pakkauksen sisältö

Intercom V2 mallissa on jopa 1200 metrin kantama, 120 km/h käyttönopeus ja 8 tunnin puheaika.  Malli on suunniteltu käytettäväksi kahden henkilön välillä. Pakkauksen mukana tulee kaikki tarvittavat osat ja työkalut kypäräpuhelimen kiinnittämiseen: 1x kuulokkeet, 1x kypäräpuhelin, laturi, pidike, työkalut, ruuvit & käyttöohjeet.

V2
Huom. Pakettiin sisältyy vain 1x kypäräpuhelin ja sen osat.

Ohjain ja sen kiinnitys

Intercomin ohjaimen käyttö on hyvin yksinkertaistettu, eikä näppäimiä ole enempää kuin viisi kappaletta. Ohjaimen pidike kiinnitetään kypärän alareunaan, johon ohjain napsautetaan paikalleen. Huomaamattoman pidikkeen ansiosta, ei sitä tarvitse irroitella erikseen, mikäli ajaessa ei ole tarvetta kypäräpuhelimelle. Ohjaimen universaali kiinnitys sopii useimpiin kypärämalleihin ja näin ollen laite soveltuukin myös käytettäväksi rinteeseen, kelkkailuun, opetuskäyttöön tai vaikka pihatöihin :).

Kypäräpuhelin

Puhelimen ja kahden kypäräpuhelimen paritus

Intercomin ja puhelimen paritus tapahtuu käynnistämällä laite painamalla virtanäppäintä pohjassa n. 3 sekunnin ajan, jolloin siinä tulisi välähtää punainen ja sininen valo. Kun laite on käynnistynyt, tulee painaa ”vastaus” -näppäintä n. 5 sekunnin ajan pohjassa, jolloin punaisen ja sinisen valon tulisi välähtää samalla tavoin, kuin käynnistäessä. Tämän jälkeen laitteen tulisi näkyä aktiivisena puhelimen Bluetooth-valikossa ja siihen yhdistäessä laite varmistaa pariutumisen väläyttämällä punaista ja sinistä valoa samanaikaisesti.

Paritus kahden kypäräpuhelimen välillä käynnistyy painamalla samanaikaisesti ohjaimen ”paritus” -näppäintä, kunnes molemmissa ohjaimissa välähtää punainen ja sininen valo. Ohjain asettuu ”etsintä” -tilaan painamalla ”vastaus” -näppäintä, jolloin punainen valo sammuu ja sinisen tulisi välähtää. Toisen ohjaimen kohdalla tulee sama kaava toistaa n. 5 sekunnin kuluttua, jonka jälkeen paritus on onnistunut.

Bluetoothnäyttö

 

Intercom 2Moto V2 1200m BT yhteenveto

Kokonaisuudessaan Intercom V2 on järkevä valinta, niille jotka etsivät nimenomaan kypäräpuhelinta käytettäväksi kahdelle henkilölle. Pitkän kantaman ansiosta laite sopii moneen eri käyttötarkoitukseen. Muihin Intercom -kypäräpuhelimiin pääset tutustumaan tästä!

Plussat:

+ Pitkä kantama

+ Hinta

+ Asennuksen helppous

+ Koko

Miinukset:

– Enintään kaksi kypäräpuhelinta samassa puhelussa


Jäikö jokin askarruttamaan kypäräpuhelinta tai sen asennusta koskien? Jätä kysymykset kommenttiosioon!