Lähetimme Jouko ”Joke” Kääriäiselle testiin ZMODOn langattoman HD-valvontakameran, jonka näkymää voi seurata tietokoneen lisäksi etänä myös älypuhelimella. Valmistaja on luvannut, että härvelissä on kaikki maailmanluokan valvontakameran ominaisuudet: Helppo asennus, tyylikäs ulkoasu, HD-tason kuva, säänkestävyys ja yökuvaus. Joko olisi aika päivittää koti ja kesämökki nykymaailmaan? Lue tästä, miten ZMODOn Langaton HD-valvontakamera istuu Joukon älyasumissuunnitelmiin.

Ammattiluokan valvontakamera langattoman ympäristön sydän

Helppo asennus, tyylikäs ulkoasu ja HD-tason kuva avasivat oikeasti langattoman älymaailman tämmöiseen omakotitalo, vapaa-ajanasunto, matkustelija-perheen elämään.

Langaton IP-kamera on kehittävä ja järkevä osa WIFI- ympäristöjä, jotka ovat todella heikosti hyödynnetty resurssi jokaisessa kotitaloudessa. ZMODO 720 IP-kamerasta tuli käyttöönoton myötä oman älykotini sydän. Helppo asennus, tyylikäs ulkoasu ja HD-tason kuva avasivat oikeasti langattoman älymaailman tämmöiseen omakotitalo, vapaa-ajanasunto, matkustelija-perheen elämään.

ZMODO-valvontakameran ominaisuuksiin kuuluu helppo asennus, tyylikäs ulkoasu, HD-tason kuva, säänkestävyys ja yökuvaus.
ZMODO-valvontakamerassa on kaikki herkut: Helppo asennus, tyylikäs ulkoasu, HD-tason kuva, säänkestävyys ja yökuvaus.

Laadukas kuva on turvallisuuden edellytys. Yksityiskohtien tulkitseminen niin vahingon tekijän tunnistamisen kuin vahingon synnynkin suhteen on valvonnan ydin. Olin yrittänyt ratkoa talonpitoon liittyviä ongelmia naapuriavun, erilaisten hälyttimien ja kevyen nettikameravarustuksen avulla jo vuosia.

Netissä nappasi valkoinen valvontakamera silmään. Musta mötikkä ulko-ovella ei olisi läpäissyt tyylikkyystestiä. e-villen sivuilta löytyy laaja valikoima WIFI:n alle sopivaa laitteistoa, jota kaupungissa omakotitalossa asuvana ja puoli vuotta mökillä viihtyvänä, ajoittain reissun päällä kahta talokohdetta huolehtivana osaan arvostaa.

PhotoShopilla sen betaversiosta asti kuvia käsitelleenä ZMODO 720 IP-kameran HD -kuva oli kuin naksahdus aivoissa. 1280*720 -kuva on taso, jolta kannatta lähteä rakentamaan oikeasti langatonta maailmaa. Olen näprännyt Sinclairin ZX Spectrumista alkaen kaikenlaisia tietokoneita. Tiedän ettei helppoja asennuksia ole olemassakaan. Laite voi olla loistava ja helppo kuten ZMODO, mutta omissa osin jo vanhoissa vempeleissä, resursseissa ja yhteensopivuuksissa pitää olla järjestelmällinen ja tehdä päivityksiä.

WOW- vehkeet oikeaan ympäristöön

e-ville.com verkkokauppa toimii hyvin. Eka kokemus oli endoskooppi-hankinta, jonka tein ennen ZDOMO 720:n IP-kameraa. Tavara on asiallisesti pakattu ja sen seuranta järjestetty nettiin kuin mukana kulkisi. Turhanpäiväiset mutkat on poissa kun lähipostini on tuossa R-kiskalla. Paketista kameran mukana löytynyt kaksipuolinen A4-ohjepaperi englanninkielisenä on yksinkertainen ja toimiva kuin rautakanki.

Kottaraisenpöntöstä alkaen MACci-ukkona, PC:n kanssa sieltä IBM XT ja 8 bittisestä ZX maailmasta lähtien olen oppinut että sovellukset vaativat tutkintaa ja tulkintaa. iOS ei tarkoita että homma pelaa iPadissa ja iPhonessa ja että Windows on minusta aina vähän sotkuinen varsinkin nyt Vistan,7,8 ja tulevan10:n takia ja että IE jää historiaan. Siksipä pidän siniruutuista vihkoa ajan tasalla omien laitteiden ominaisuuksista, salasanoista, kantomatkoista ja yhteensopivuuksista – se helpottaa etenkin nettikaupassa hurjasti. Kuvaksi hahmoteltu tulevaisuuden laitehankintojen ideointi auttaa ostoissa.

 

ZMODO langaton HD-valvontakamera älysys
ZMODO langaton HD-valvontakamera  mahdollistaa todellisen älyasumisen. Nyt tuote on muuten paljousalennuksessa!

Omassa älylaitemaailmassani jo pelkät ZMODOn speksit kertoivat että 16Kbps ohittaa puhelinkaapelissa napottavan ADSL:n kapasiteetit. Kuvan päivitysnopeus 25fps riittää melkein jalkapalloottelun seuraamiseen. Pelkkiin nettiselailun yhteyksiin perustuneen oman KOTI-WIFI:n panin kuntoon (oli aikakin). Samalla aukeni tie oikeasti ÄLYKOTI-valmiuksiin. Mökin mobiilimaailma itseasiassa olikin jo OK. Myös Apple TV tuo iPhonen kautta jutut 50-tuumaiselle telkullekin, mitä tuota tölläämään kännykuvaa. Äly-TV:n poimin kyllä avuksi. Vimeota ja YouTubea tutkin vielä välivarastoiksi – ainakin Dropboxia kun se sai nyt videotuen. Mitä noita resursseja hukkaamaan suotta kun samaan rakennelmaan saa koottua oikeita WOW- laiteideoita.

Suosittelen tutkimaan erityisesti verkkopalvelujen myyjien (Elisa, DNA,Sonera) kuuluvuuskarttoja ja testaamaan niitä kännykällä. Tutkinnassa on valokaapelivaihtoehtona mökkikunnan tukema WIMAX, koska kokemuksen mukaan mökillä linkkimaston näköyhteydestä huolimatta aamuyöstä siirtokapasiteetti putoaa hurjasti. Cnet.com :ssa kannettiin huolta 4G:n oikeasta kokoaikaisesta kapasiteetista. Esimerkiksi edesmennyt elisa vahti ei osannut sopeutua tilapäiseen kaistan notkahdukseen vaan vaati kylmäboottauksen. Se merkitsi 150 km:n ajomatkaa. ”Siperia opetti”!

Loppusilaus käyttöön

ZMODOn ratkaisuni on yhtä helppo kuin QR-koodin käyttö kameran yhdistämisessä. AppStoren Zsight lataaminen iPhonelle on varman yhtä helppo kuin Androidillekin. Appsi ei toiminut ainakaan Ipad minillä 8.2 iOSilla kun ADSL oli liian hidas. Kaapelimodeemilla on nyt nimellinen 100 meganen niin iPhonessa toimii kuin ajatus. Kameran voi viedä uuteen paikkaan kantomatkan sisällä. Hyvin löytyy.

Voit seurata valvontakameran näkymää etänä mobiililaitteellasi (Apple iOS ja Android) tai tietokoneella 720p HD tarkkuudella.
Voit seurata valvontakameran näkymää etänä mobiililaitteellasi (Apple iOS ja Android) tai tietokoneella 720p HD tarkkuudella.

Kannattaa etukäteen poimia asetuksia varten WIFIn salasana, katsoa että modeemi asetukset on OK (jos olet niitä oletuksesta muutellut) miettiä lisäkameroita varten juoni kameroiden nimeämiseksi ja hahmotella koko älykotimaailma samalla kertaa. WIFIn kantomatka väliseinistä ym. johtuen on helppo tunnistaa kännyn tai tabletin wifillä, jotta kamera tulee toimivaan paikkaan. Jos nyt alkaisin – tilaisin kaksi kameraa saman tien.

Hälytyksestä lähtevät e-mailit totesin järkeviksi, sillä kaikilla ei videolataukseen ole valmiuksia, tosin viestinhän saa aina monistettua eri kohteisiin postin asennuksissa.
Kännyyn ladattava Zsight on syytä käydä huolella läpi vaikka kaikkia ominaisuuksia ei ottaisi käyttöön. Niistä saa hyviä ideoita jatkossa. Uusien kameroiden, niiden toimintamahdollisuuksien ja -ideoiden avaamiseksi olen selaillut ahkeraan e-villen sivuja ja hahmotellut paperille niin mökin kuin omakotitalonkin langatonta maailmaa.
Seuraava kytkös olisikin molempien autojen liittäminen perheen älyverkkoon. Sääasemat, energian hallinta, valaistukset, autojen ja veneiden turvajutut, navigointi, ovat saneet nyt HD-tason jolle voin rakentaa kaikki!

Jouko Kääriäinen

Nyt kannattaa ostaa kerralla useampi ZMODO valvontakamera. Tuote on paljousalennuksessa!

Tästä pääset tutkailemaan tuotetta verkkokaupan puolella: ZMODO langaton HD valvontakamera

Tästä tuote Suomi-varastolta: ZMODO langaton HD valvontakamera