Reilu kuukausi sitten etsimme blogikirjoituksessa tuotetestaajia peruutuskameralle ja liikennekameralle. Valitsimme Ville S:n tuotetestaajaksi peruutuskameralle ja näytölle. Alta voit lukea kattavan tuotearvostelun ja katsoa perusteellisen video-esittelyn kyseisestä peruutuskamerasetistä!

peruutuskamera

Tietoa tuotteesta ja tilausprosessista

e-ville.com:n langaton peruutuskamera asettuu ensikokeilun perusteella kategoriaan: Liian hyvä ollakseet näin halpa. Toki kamera ei ole joka osa-alueeltaan puhdasta timanttia, mutta hintansa puolesta tätä on vaikea ohittaa. Vastaavanlaiset halpiskamerat (jotka epäilyttävästi näyttävät samalta) suomen verkkokaupoissa on lähtöhinnaltaan lähempänä sitä sataa euroa, kuin viittäkymppiä, mitä e-ville.com:n Langaton peruutuskamera on (56,95€ +alv).

Tilaaminen on vaivatonta, paketin lähettämisestä tupsahtaa sähköposti, jotta voit alkaa kärkkymään koska paketti näkyy suomen postin seurannassa. Tämä tuote jää tullin haaviin mitä todennäköisemmin, mutta sitä ei kannata pelästyä. Postista saapuu kotiin lappu itellalta jossa on tarvittavat toimenpiteet suomeksi, miten toimia. Kirjaudut tullin sivuille, ilmoitat mitä olet tilannut ja minkähintaisena. Helpoin tapa on katsoa e-ville.com:n tilaushistoriasta suoraan lasku, ja lähettää se tullille verkkosivujen kautta. Suurin ongelma minkä kohtasin, oli tuotekoodin selvittäminen. Soitto tulliin nettisivuilta löytyneestä numerosta ja virkailijan kanssa rupatellessa keksittiin oikeanlainen koodi laitteelle:

Tavaran koodi (nimike) 8521900090
Tavaran kuvaus Auton langaton peruutuskamera
Valmistusmaa CN – Kiina

Tämän jälkeen tullauspäätös tuli seuraavana päivänä. Tullauspäätöksessä lasketaan oikeanlainen vero tuotteelle joka maksetaan, jonka jälkeen paketti pian jo odottaa paikallispostissa.

Tuotearvostelu

Ensi haistelut ja maistelut tuotteesta sai epäilevät fiilikset. Mahdottoman pieni näyttö (noin 10cm x 10cm) ja kummallinen kamerakiinnitys. Pian kuitenkin näyttö olikin jo asennettu ja virroissa. Näytössä on vain pohjassa latauspistoke (tavallinen miniusb). Itse kameran kiinnityksessä joutuu vähän Mcguyver -musiikkia soittamaan ja pari apikoliitintä puristamaan paikoilleen tai jopa kolvaamaan, jos haluaa varman liitoksen. Suureksi yllätykseksi koko masiina lähti alle viidenminuutin tutkailunjälkeen toimimaan! Näyttö käynnistyy automaattisesti, kun kamera saa virtaa, hienoa!

Kameran kiinnitys ei vielä tähänkään päivään asti ole minulle selvinnyt, että miten. Siitä tulee varmaankin ainoa iso miinus. Kamerassa oleva muovinen kiinnityshärpäke ei tunnu vakiokilven kanssa sopivan mihinkään. Ainoana ratkaisuna mietin pleksilevyn ostamista jonka kiinnittää rekisterikilven taakse, jotta kameran saa pleksiin kiinni juuri kilven yläpuolelta / alapuolelta. Itse kuitenkin aion tuunata kameran vanhaan takalasinpyyhkijän reikään. Kamera sisäpuolelta kiinni ja sikaliimaa ympäriämpäri ja avot!

Pimeässäkin tämä pippurinen masiina tuntuu toimivan sikahyvin. Pienet punaiset valot kajastaa, mutta lampputeho riittää neljäänmetriin erottamaan kirjaimellisesti kissankokoiset kirjaimet. Koitin videolle saada materiaalia, mutta musta tausta ja kirkas ruutu tuhoaa kuvaamisen GoPro:n kanssa, joten joudutte nyt vain uskomaan mun propagandaa, että kylläsekamera näkee säkkipimeässäkin! Mutta Tosielämän tilanteessahan sulla on autossa parkkivalo, joka valaisee puolen pitäjää, eli en näe mitään ongelmia pimeässä peruuttamisessa.

Lopuksi vielä purin kameran joka oli hämmsätyksekseni roiskesuojattu. Kotelo on liimattu kasaan ruuvireikien sisäpuolelta ja etulevy on kokonaisuudessaan yhdestä palasesta, eli veden ei kaikenjärjenmukaan pitäisi päästä sisälle kameraan. Kiva boonus!

Loppuun vielä lyhyt yhteenveto

Hyvää:
+++Näyttö käynnistyy automaattisesti
+Hinta
+Helppo asennus (poislukien kameran kiinnitys, ehkä olen vain liian tyhmä ymmärtääkseni, että miten.)
+Videokuvan laatu
+Pimeänäkö
+Suojattu vedeltä edes jotenkin.

Huonoa:
-Kameran kiinnitys (en hiffaa, en)
-Ehkä pikkasen liian ohkaset johdot mun makuuni. Tarpeeksi kameran toimimiseksi, mutta näille nakkisormille liian pientä johtoa…

Lue tuotearvostelut ja tuotekuvaus klikkaamalla tästä.

Pääset ostoksille klikkaamalla tästä.

– Ville S.

e-ville.com:n asiakas

PS. Villen nimipäivän johdosta meillä on huipputarjouksia kaupassamme (tarjoukset voimassa 6-14.4). Tarjoustuotteet alkaen 0,15€! Katso kampanjaviikon alennustuotteet klikkaamalla tästä.

 

[poll id=”6″]