”Syssy” on tulossa ja illat pimeneviä, joten kodin valaistus alkaa olla enenevissä määrin ajankohtaista. Monet kuitenkin turhanpäiten googlettelevat uusia valaisimia, joilla piristää kotia tai valaista ulkotiloja, mutta se ei todellakaan ole ainut keino tuoda eloa kotiin valaistuksella. Sen sijaan, että heität pöytä- tai kattolampun roskiin uuden alta, voit myös kokeilla pelkkää lampun vaihtamista. Se on ratkaisuna halvempi, mutta myös ympäristöystävällisempi! Tässäpä siis muutama lompakkoystävällinen ja piristävä vaihtoehto:

Korvaaja vanhanliiton hehkulampulle?

Onhan tuosta jo jokunen vuosi, kun perinteiset hehkulamput EU:ssa kiellettiin energiahukan takia. Monet kaipaavat kuitenkin hehkulampun tuomaa lämmintä väriä, joka toimii esimerkiksi saunan valaistuksessa kuin sata jänistä. Ei hätää, sillä Retrolight LED-hehkulampuilla päästään jo lähelle! Energiankulutukseltaan tehokkaat Retrolight Grant-, Gable- ja Garbo-lamput ovat lähestulkoon paras vastine, mitä perinteiselle hehkulampulle voi saada.

 Retrolight Garbo LED-hehkulamppu
Retrolight Garbo LED-hehkulamppu
Retrolight Gable LED-hehkulamppu
Retrolight Gable LED-hehkulamppu
Retrolight Grant LED-hehkulamppu
Retrolight Grant LED-hehkulamppu

Retrolight LED-hehkulampuissa on valittavissa värilämpötilät 2200K, 2700K, sekä 3000K. Jos haikailee hehkulampun tuomaa oranssinpunertavaa lämmintä valoväriä, voi 2200 kelvinin värilämpötilalla varustetulla Retrolightilla saada todella tunnelmallisen valaistuksen mihin tahansa E27- tai E14-kantaiseen valaisimeen eli käytännössä lähes kaikkiin kodin valaisimiin, joihin lampun voi työntää. Katso mikä Retrolightin malleista sopisi parhaiten sinun valaisimeesi alla olevasta esittelyvideosta.

Miksi etsiä korvaajaa, kun voi hankkia upean ja aidon hehkulampun?

Kaikki eivät tyydy energiansäästölamppuihin ja miksi tyytyisivätkään, kun tarjolla on myös Retrolight Edison! Aito perinteinen hehkulamppu on poikkeuksellisen upea, sillä sen sisällä kulkee yhteensä 18 vuorovedoin ylös ja alas pingotettua hiilihehkulankaa.

Todella lämpimän värityksen huoneeseen tuova Edison ei kokonsa puolesta ehkä sovellu pieniin pöytälamppuihin, mutta eipä tarvitsekaan! Vaihda esimerkiksi keittiösi kattovalaisimeen lempeä ja tunnelmallinen hehkulamppu sen tylsän ja kylmän valkoisen valovärin omaavan energiansäästölampun tilalle. Huomaathan kuitenkin, että Retrolight Edisonia on saatavilla vain E27-kantaisena eli peruslamppujen kohdalla puhutaan siitä leveämmästä kannasta, joka lienee heittämällä yleisin kanta Suomessa.

Retrolight Edison sopii erityisesti tiloihin, joiden sisustuksessa on käytetty puuta. Silloin sisustuksen puuelementit pääsevät oikeuksiinsa, kun valo tukee niitä värityksellään. Mustavalkoiseen moderniin poikamieshenkiseen sisustukseen en lähtökohtaisesti suosittele erittäin lämmintä Edisonia, mutta enpä ole kokeillut, joten ehkä sekin voi olla joillain sisustuksellisilla kikoilla toimivakin ratkaisu.

Nauti olostasi avotulen loimussa, mutta ilman avotulta!

Moni onkin jo bongannut ja tykästynyt erilaisiin LED-liekkivalaisimiin, joita olemme valikoimaamme lisänneet alkuvuodesta lähtien. LED-liekkipolttimot luovat upean miljöön tilaan lähes aidon avotulen kaltaisella liekehtivällä valollaan.

Merkittävä etu LED-liekkilampuissa verrattuna oikeaan tuleen on siinä, että LED-liekkivalo on merkittävästi turvallisempi, eikä sitä tarvitse olla vahtaamassa. Liekehtivä LED-lamppu on myös lapsiperheille huomattavasti sydämen tykytyksiä säästävä valinta, kun perheen pikku veronmaksajat eivät pääse heti silmän vältäessä avotulella leikkimään. Tietysti myös pienten lasten kanssa saman tason vastuuntunnon ja varovaisuuden jakavat lemmikkieläimetkään eivät toimillaan edesauta kodin hetkellistä lämmityksen merkittävää nousua.

Todettakoon, että jos aiot käyttää kotiasi tai yritystoimintasi tiloja vakuutuspetoksen välineenä, ei LEDien synnyttämä liekehdintä vie sinua järin pitkälle.

2 asiaa, jotka sinun tulee muistaa ennen lampun hankintaa

Kaiken kaikkiaan lamppua hankkiessa kannattaa muistaa tarkistaa valaisimen kanta, johon lamppua olet hankkimassa. Yleisimmin Suomessa käytetään E14- ja E27-kantoja. E14 on pieni ja kapea kanta, halkaisijaltaa n. pikkusormen pään paksuinen, kun taas E27-kanta on leveämpi suurimmalle osalle varmasti se tutuin. E27 on leveydeltään jotakuinkin limupullon suuhun verrattavissa.

Kannan tarkistamisen ohella pahaa ei tee myöskään uhrata muutama minuutti siihen, että vilkaiset nopeasti valaistavaa tilaa ja hetken pohdit, että minkälainen valo väriltään sopisi parhaiten sisustukseen. Nämä kaksi asiaa, kun muistat tehdä ennen lampun hankkimista, vältät pettymyksen, jonka syntyyn olisit itse voinut vaikuttaa.

Mainittakoon myös, että lisäät kauppaan nyt syksymittaan paljon uusia lamppuja ja valaisimia. Käy kurkkaamassa retrolight -hehkulamput ja muut valaisimet uudistuneesta valikoimasta!

Näillä puheilla, valoisaa syksyä juuri sinulle arvon lukija!