Team Superluminal sai testattavakseen LeEco:n lippulaivapuhelimen Le Pro 3:n. Testin lisäksi Team Superluminal teki puhelimeen custom-käyttöjärjestelmän. Lue mielenkiintoinen testi.

cover

Tehomonsteri kohtuu hintaan

Team Superluminal (custom-käyttöjärjestelmä ”porttaus” tiimi) sai yhteistyökumppanikseen e-villen, josta saimme testiin kiinalaisen hittipuhelimen, LeEco:n lippulaivan Le Pro 3:n. Puhelin sai älyttömän startin Kiinassa ja myi 15 sekunnissa 500 000 laitetta. Puhelimessa on tuore uutukainen Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Le Pro 3 on lähes verrastettavissa Googlen Pixel puhelimeen.

Toimitus oli kohtalaisen nopeaa e-villeltä Kiinasta n. 2-3 viikkoa. Paketti oli hyvin pakattu ja kaikin puolin ehjä saapuessaan. Puhelin saapui hyvin varustein, silikooni kuorella, sekä vielä lasikalvon kera + mukana EU-plugi laturille.

lepro31

Tuotetestiä lukiessa kannattaa muistaa, ettei kiinalaisten omat käyttöjärjestelmät ole aina parhaita ja saattaa olla vähän kämyisiä, mutta se ei tee tuotteesta silti huonoa. käyttöjärjestelmästä saattaa löytyä muun muassa pikku bugeja tai kielet saattavat olla puutteellisia tai käyttis ei sisällä Googlen appseja yms. Tässä tapauksessa suomen kieli oli hieman vajaavainen, mutta Google appsit olivat jo esiasennettu, (joka on tietysti hyvä asia) eikä suurempaa kiinahärpäkettä löytynyt.

käyttis

Le Pro 3 :ssa on 5,5″ 2,5D -näyttö, joten katselunäkymää riittää ja resoluutiot ovat HD-tasoa 1080×1920, mutta valitettavasti se ei ole OLED tai Super Amoled -näyttö. Näyttö on päällystetty Corning Gorilla lasilla ja suorituskyvystä vastaa Adreno 530, joka on tämän hetken uusimpia näytönohjaimia.

32

33

34Multitouch toimii hyvin ja en huomannut mitään poikkeavaa siinä. Tämä olennaista esim. jos pelaa pelejä, joissa pitää koskettaa ruutua useammalla sormella samaan aikaan. Koko palettia pyörittää uusi 4-ytiminen Snapdragon 821 prosessori, jossa todella riittää ruutia. RAM-muistia luurissa on 4gb ja sisäistä muistia 32gb, joka riittää mainiosti omiin tarpeisiini. Le Pro 3 on saatavilla myös 6gb RAM-muistilla, sekä 64gb sisäisellä muistilla.

Antutu benchmark testeissä Le Pro 3 tempaisi itsensä melkein kärkeen. Tosin LeEco:n oma EUI-käyttöjärjestelmä asettaa testiä tehdessä laitteen ”Performance”-moodiin, joka repii irti kaiken tehon mitä vehkeestä voi saada. Lämpöongelmia en ole huomannut suurista tehoista huolimatta.

36ant

Leeco teki saman tempun, kuin Apple ja jätti perinteisen kuulokeliitännän pois. Tämä tarkoittaa sitä, että musiikin kuuntelu kuulokkeilla tapahtuu joko bluetoothin kautta tai mukana tulevan välikappaleen kautta, joka tulee USB-liitännän ja kuulokkeiden väliin. Laatu ja tuntuma puhelimesta on kyllä todella korkea. Mikään ei nitise eikä natise. Metallireunat ja nappulat ovat kiinteät, ja ne eivät helise. Pientä miinusta antaisin ehkä hieman takakuoren liukkaudesta, mutta ongelma on ratkaistavissa laittamalla silikoonikuoret päälle tai ostamalla flip case -kuoret.

Käyttöjärjestelmä on LeEco:n oma EUI android 6.0. Joka on niin sanottu ”multi language”, josta myös löytyy suomen kieli. Perinteiseen tapaan osa esim. asetusvalikon teksteistä on englanniksi. EUI-käyttikseen on sisään rakennettu nähtävästi melko ärhäkkä ”Power nap” tai vastaava akunsäästö ominaisuus, joka hieman inhottavasti pitää luuria liiankin nukuksissa. Dataliikennettä vaativien keskustelu ohjelmien viestit saattavat tulla sen takia hieman myöhässä. Akun kesto on kyllä aika huikea, tosin johtuen kyllä osittain tuosta ”Power nap” ominaisuudesta. Mutta omalla käytöllä varmasti menee ainakin pari päivää mukavasti. Akun lataus tapahtuu ripeästi, sillä nopea lataus (Quick chagre 3.0)-tuki löytyy.

akku

Le Pro 3:ssa on stereo-kaiuttimet, jossa ääni tulee puhelimen alaosasta sekä ”korvakaiuttimesta”. Stereo-kaiuttimet ovat mielyttävät musiikkia kuunnellessa, videoita katsellessa tai pelejä pelatessa. Äänenlaatu on hyvä ja riittävän korkea. Ääntä on tukemassa myös Dolby Atmos equalizer, joka saa äänen kuulostamaan melko pehmeältä.

Laitteessa 2-simkortti paikkaa ja kaikki tarvittavat taajuudet löytyy 3G:n ja 4G:n osalta, joita Suomessa käytetään. GPS:stä ei ole paljoa sanottavaa. Se toimii moitteettomasti, sai nopean fiksin ja löysi nopeasti reilusti satelliitteja. Eli perus hyvää Qualcomm matskua!

Kamera ok – Sormenjälkitunnistin todella hyvä

Kamera on 16mpx, jossa on SONY IMX298 kenno, ja etukamera on 8mpx. Kamera on mielestäni laadultaan ihan hyvä ja päivän valossa saa kyllä napattua todella hyviä kuvia, mutta taas hämäräkuvat eivät ole parasta laatua. Kuvan laukaisu ja ottaminen tapahtuu ripeästi, joka tietysti tärkeä asia niin käyttäjän kuin kuvan kannalta. Videokuvaus toimii hyvin, sekä omaa myös ”slowmotion” asetuksen. Slowmo-toiminnosta hieman miinusta, ettei ole Applen kaltainen slowmo, vaan koko video on hidastettua. Alla kuvanäytettä.

35

Sormenjälkitunnistin on melkoista herkkua, kun se toimii niin kuin sen kuuluu. Tässä tapauksessa tunnistin on mielestäni todella hyvä. Se reagoi niin nopeaan kuin hieman laiskempaankin kosketukseen. Jotta saat parhaan mahdollisen havaittavuuden, suosittelen leimaamaan sormen vaikkapa ihan pariin otteeseen eri kulmista, jotta lukijan on helppo tunnistaa sormi. Itse laitoin molempien käsien etusormen kahteen kertaan rekisteröinti vaiheessa parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi. Testasin sormenlukijaa ja sain 10/10 tunnistusta, joten sanoisin sen olevan todella hyvä ja laadukas.

Laitteesta löytyy myös NFC eli Near Field Communication -tuki. Itse en löydä NFC:lle tähän hätään käyttöä, mutta kokeilin muutamalla tägillä ja sehän toimi aivan loistavasti. Nopea ja aikailematon lukaisu ja tunnistus. NFC-palikka sijaitsee takapuolella sormenlukijan ja kameran tienoilla.

Yhteenveto

Suosittelen Le Pro 3:sta kalliin brändi-puhelimen sijaan!

LeEco Le Pro 3 on elegantti, tyylikäs ja todella tehokas puhelin. Todellakin rahansa arvoinen! Laatu ja tuntuma kädessä todella miellyttävä, muistuttaa aikalailla Oneplus3:sta, pieni miinus takakuoren liukkaudesta. Kamera riittävän hyvä perus arkitouhujen kuvaamiseen. Yleisvaikutelma laitteesta on siis todella hyvä. Suosittelen Le Pro 3:sta kalliin brändi-puhelimen sijaan!

LeEco Pro 3 käyttöjärjestelmän vaihtaminen

EUI-käyttis ei ole ainakaan omaan mieleeni, sillä itse pidän enemmän ns. Pure Android lookista, josta pääsemmekin aasinsiltana custom-käyttöjärjestelmiin. Team Superluminal on suomalainen pieni tiimi, joka ”porttaa” kustomoituja käyttöjärjestelmiä huolella valittuihin puhelimiin. Team Superluminal on portannut Cyanogenmod 13 käyttöjärjestelmän Le Pro 3 -puhelimeen. Vaihda käyttis, ja pääset eroon EUI-käyttöjärjestelmästä, ja saat itsellesi kunnon ”multi language” käyttiksen (esim. täydellinen suomen kieli ja paljon muuta herkkua).

Arvosanaksi antaisin 4,5 tähteä viidestä tähdestä.