Kiinalainen Oukitel-kännykkämerkki (Shenzhen Yunji Intelligent Technology Co. Ltd) ja Verkkokauppa e-ville.com (e-ville.com distribution Oy) solmivat jälleenmyyntisopimuksen Suomen markkinoille Shenzhenissä joulukuun 7. 2016.

Mikä on Oukitel?

Oukitel kännykkämerkki perustettiin Kiinassa vuonna 2007. Saatuaan National GSM/CDMA -lisenssin vuonna 2008 se perusti tuotekehitys-yksikön Shanghaihin ja Shenzheniin. Vuonna 2009 puhelimien massatuotanto alkoi Guan Lan Silicon Valley:hin perustetussa tuotantolaitoksessa. Oukitelillä on ISO9001 -laatusertifikaatti ja sen tehtaassa on yli 1000 työntekijää. Tehtas valmistaa yli 20 miljoonaa puhelinta vuodessa.

Oukitelin puhelimet ovat tunnettuja niiden suurista akuistaan, sekä kestävistä teräskuoristaan. Oukitel-puhelimet toimivat Android-käyttöjärjestelmällä.

Oukitel on moderni kiinalainen kännykkäbrandi

Oukitel vakuutti e-villen

E-ville otti Oukitel-puhelimet valikoimiinsa ensimmäisen kerran keväällä 2016. Muutamien metsästäjien ym. vaativien käyttäjien kokeiltua tuotetta ensin kenttätesteissä ja kirjoitettuaan niistä kattavat tuotearvostelut uskalsi suurempikin yleisö kokeilla tätä ennestään tuntematonta merkkiä. Sana levisi nopeasti ja myynti kasvoi hurjaa vauhtia. Kiitosta tuli erityisesti Oukitelin laadusta, kestävästä ulkokuoresta ja pitkästä akkukestosta.

Myynnin kasvaessa e-ville otti toimittajan tarkemman selvityksen alle ja kävi tutustumassa tuotantolaitokseen ja sen laadunvalvontaprosesseihin. Tehdas oli iso ja hyvin organisoituneen näköinen. Työntekijät olivat saaneet hyvän koulutuksen työtehtäviin ja työnjohto oli jämptiä. Kaikenkaikkiaan brandi ja yhtiö vaikutti sopivalta yhteistyökumppanilta e-villelle.

E-ville vieraili Oukitelin tuotantolaitoksessa Shenzhenissä ja vakuuttui yhtiön sitoutumisesta laadunvalvontaan ja jatkuvaan tuotekehitykseen.
E-ville vieraili Oukitelin tuotantolaitoksessa Shenzhenissä ja vakuuttui yhtiön sitoutumisesta laadunvalvontaan ja jatkuvaan tuotekehitykseen.

IMG_5151

Neuvotteluissa korostuivat toimivat huoltopalvelut sekä paikallistuntemus

E-villen ja Oukitelin tiimit tapasivat useita kertoja syksyn 2016 mittaan. Osapuolet kävivät läpi sopimuksen ehtoja ja käytännönjärjestelyjä. Kumpikin osapuoli halusi vakuuttua pitkäaikaisesta, kestävästä yhteistyöstä tuoda Suomen matkapuhelinmarkkinoille uusi vakavasti otettava tuotemerkki. Oukitel tukee e-villeä tuomalla markkinoille säännöllisesti uusia innovatiivisiä ja kilpailukykyisiä puhelinmalleja ja tarjoamalla tuote- sekä markkinointitukea. e-ville.com puolestaan tarjoaa tuotteille luotettavat takuuhuoltopalvelut, aktiivista markkinointia ja brandin promootiotyötä, sekä huolehtii Suomen markkinoilla B2B-myynnistä, jälleenmyyjien rekrytoinnista, koulutuksesta, sekä tuotteiden logistiikasta.

Suomen edustussopimus syntyi joulukuussa 2016.
Suomen edustussopimus syntyi joulukuussa 2016.

Tavoitteena 5% markkinaosuus vuonna 2018

Suomen kännykkämarkkina on erittäin kilpailtu ja sinne pyrkiikin jatkuvasti useita merkkejä ja malleja. Oukitel on kuitenkin voittanut tai pärjännyt erittäin hyvin useissa kännykkätesteissä, joten luottamus brandiin on vahva. Oukitelien jälleenmyyntihintaa vastaan asiakas saa rahalleen poikkeuksellisen paljon vastinetta.

Markkinaosuuksia pyritään voittamaan sekä vahvalla myynnillä verkkokaupoissa, että tavoittamalla etenkin aktiivisia harrastajakuluttajia mm. eräliikkeiden ja halpahallien kautta.

e-ville pyrkii välttämään voimakasta eri vähittäismyyntikanavien välistä kilpailua, joten alueellisten toimijoiden tai operaattoreiden kannattaa aktivoitua nopeasti ja lunastaa paikkansa Oukitel -jälleenmyyjien joukossa.

Jälleenmyyjät

Oukiteliä myy tällä hetkellä Verkkokauppa e-ville.com, Kärkkäinen, Wextra, Veikon kone, Tekniset, Musta-Pekka, Jimms PC-store ja Tuurin kyläkauppa. Ajantasalla oleva jälleenmyyjien lista löytyy Oukitel Suomi -virallisilta nettisivuilta.

Yhteydenotot ja lisätiedot: [email protected]