Vesa K. sai testattavakseen Lenovo S60 -älypuhelimen, jossa on 64-bittinen Snapdragon MSM8916 -prosessori, 2Gt keskusmuistia, HD-näyttö ja Lenovon oma Androidiin pohjautuva Vibe UI 2.0 -käyttöjärjestelmä. Lue Vesan todella kattava testi, ja arvio itse soveltuuko Lenovo S60 paremmin vanhan liiton miehelle vai nuorelle neidille.

Monipuolinen Lenovo S60 -älypuhelin

 


Olen nyt n. kuukauden ajan tutustunut Lenovo S60 -älypuhelimeen. Puhelin istuu käteeni, kuin se olisi minun käteeni suunniteltu, sopivan kokoinen ja todella miellyttävä käsitellä. Ensimmäistä kertaa puhelinta kädessä pitäessäni se tuntui vähän ”raskaalta”, mikä johtui siitä, että olin tottunut Microsoft Lumian muovikuorisiin halpisversioihin, jotka ovat muovista johtuen todella kevyitä. Nyt noin kuukauden puhelinta käytettyäni se tuntuu ihan sopivan painoiselta. Puhelimen muotoilu on silmää miellyttävä ja kaikki hallintapainikkeet ovat kohdallaan. Puhelimessa on Dual SIM-korttipaikka, Mikro- ja Nano-SIM -korteille.

Dual-SIM: Micro-SIM 2G, 3G, 4G + Nano SIM 2G, (dual standby)

32Gt muistikortin tallennustila on mielestäni aivan riittävä. Korttien asennusmenetelmä tuntui ensin vähän oudolta. Käyttäjä joka haluaa vaihdella SIM- tai muistikortteja usein, asennus- ja vaihtomenetelmä on; sanoisinko jopa hankala. Lisäksi työkalu jolla kortit vaihdetaan on niin pieni, että ainakin itse epäilen, onko tuo minulla vielä muutaman kuukauden kuluttua tallessa.

 Kosketusnäytön kuva on erittäin selvä ja näytön kirkkausaste automaattisäädöllä ainakin minulle sopiva. Itse olen puhelimen käyttäjänä ”vanhan liiton miehiä”. Mielestäni älypuhelinkin on kuitenkin ensisijaisesti puhelin, ja puhelimella pitää olla helppo soittaa ja vastata tuleviin puheluihin. Lisäksi vaatimuksiini puhelimelta kuuluvat, että teksti- ja WhatsApp viestien kirjoittaminen ja lukeminen täytyy olla yksinkertaista. Tekstiviestien lukemisen ja kirjoittamisen kannalta, vähän iäkkäämpänä ja likinäköäni jo osittain menettäneenä henkilönä, pidän hienona ratkaisuna sitä, että tekstiviestin tekstikoko suurenee ja pienenee kahta sormea kosketusnäytöllä tekstikentässä erilleen ja yhteen liikuteltaessa. Ihan samalla tavalla siis kuin valokuvia katsellessa kuvaa voi suurentaa ja pienentää.

Paljon sai puhelimen ominaisuuksia viilata siten, että sain siitä itselleni sopivan. Mielestäni puhelimeen on ympätty aivan liian paljon ominaisuuksia, joita minä itse en ainakaan kaipaa. Käyttöjärjestelmä kun taipuu vain osittain suomeksi, niin täytyy sanoa, että huonosti englannin kieltä hallitsevana puhelimessani on vieläkin paljon sellaisia ominaisuuksia, joiden toimintaa en hallitse. On esim. salakuuntelun esto-ohjelma (varmennus ohjelma, jolla varmistetaan, ettei puhelua salakuunnella), jonka otin pois käytöstä, koska puheluiden yhdistäminen kesti noin minuutin verran, kun ohjelma tarkisti aina ennen yhdistämistä mahdollisen salakuuntelun. Hyvänä ominaisuutena pidän esim. asetusta, joka tallentaa puhelut. Ohjelman asetuksista pystyy valitsemaan minkä itse luotujen kontaktiryhmien puhelut tallennetaan ja mitkä ei.

Lenovo S60 -puhelimen kamera

Kamera ja videokamera kuvaavat tosi hyvälaatuista kuvaa ja kosketusnäytöllä kameran kuvauspainikkeita on helppo käsitellä. Salama on tosi kirkas, joten pimeässäkin tulee hyviä kuvia. Tarkennus määrättyyn pisteeseen toimii hienosti. Myös zoomaus toimii takeltelematta. Ainoa suuri miinus kamerassa on sen sijoittaminen aivan oikeaan yläkulmaan. Kameralla varsinkin vaaka-asennossa kuvattaessa sormi osuu usein linssin eteen ja näkyy näin ollen kuvassa. Siihen kyllä tottuu ajan kanssa, mutta edelleenkin silloin tällöin sormi näkyy kuvassa.

Netti pyörii puhelimessa yllättävän jouhevasti. Bluetooth toimii hyvin, samalla tavalla kuin Samsung laitteissa, vaikka Bluetooth yhteensopiviksi laitteiksi ei Lenovoa ole mainittukaan omalle älykellolle, korvakuulokkeille, bluetooth kaiuttimelle, auton soittimelle ja kypäräpuhelinjärjestelmälle.

Laite on helppo liittää tietokoneeseen. Windows 7 tunnisti sen mukisematta. Laitteella kuvatut kuvat ja videot löytyvät helposti sekä ne on nopea siirtää haluttuun arkistointipaikkaan. Valokuvien pakkausmuoto on jpg ja videokuvan mp4, mikä oli itselleni positiivinen yllätys. Kaiken kaikkiaan mielestäni tuotteen hinta-laatusuhde on kohdallaan, ja S60 on ominaisuuksiinsa nähden jopa edullinen. Itselläni on Zmodon langaton videovalvontajärjestelmä. Sen liittäminen puhelimeen kävi vaivattomasti ja videokuvan päivitys puhelimen näytölle toimi takkuilematta.

 Plussat:

  • Muotoilu käteen sopiva
  • Puhelin tuntuu jämäkältä
  • Kaikki ohjelmat pyörivät jouhevasti
  • Laadukas kamera ja videokamera
  • Kirkas ja selvä näyttö
  • Hyvät hallintapainikkeet

Miinukset:

  • Kamera sijoitettu aivan puhelimen oikeaan ylänurkkaan (Kuvattaessa sormi osuu usein linssin eteen)
  • Ohjelmia puhelimeen ympätty mielestäni aivan liikaa (Paljon turhaa kuluttamassa akkua)
  • SIM- ja muistikorttien asennus vaatii oman työkalun
  • Ohjelmisto taipuu vain osittain suomeksi