Tällä kertaa esittelyssä on hälytin liiketunnistimella. Lukiessani Suomen poliisin uutisoimaa artikkelia siitä miten asuntomurrot ovat kasvaneet hiihtolomaviikkojen aikana päätin ottaa testiin ja kirjoittaa arvostelun teille lukijoille meidän suositusta varashälyttimestä liiketunnistimella, jolla voi ehkäistä monet murrot niin kotona kuin mökillä. (Poliisi.fi)

motionalarm

Murrot lisääntyvät, mutta samaan aikaan kodin turvallisuuteen kiinnitetään parempaa huomiota ostamalla esimerkiksi turvakamera tai varashälytin kotiin.

Kesämökit rupeavat olemaan jo todella hyvin varusteltuja ja tästä syystä varkaudet ovat lisääntyneet mökeillä. Mökin turvallisuus onkin tärkeä asia ja pienellä rahallisella panostuksella voi ennaltaehkäistä murtoja. Varashälytin mökille tai valvontakameran ostaminen ovat hyviä vaihtoehtoja nostaa mökin turvallisuutta. Valevarashälytin on myös ehdottomasti paljon parempi vaihtoehto kuin ei mitään. Niitäkin meillä on myynnissä ihan pilkkahintaan.

Katso tästä: Valeturvakamera – 5,95€

valehälytin

Osa mökin omistajista ei kuitenkaan usko hälytyslaitteiden hyötyihin. Kalliiden laitteiden ostaminen ei heidän mukaansa auta mitään, koska mökki sijaitsee kuitenkin satojen kilometrien päässä. Jos asiaa ajattelee varkaan näkökulmasta on hyvin typerää murtautua mökkiin tai asuntoon missä on edes jotain turvallisuuteen liittyvää, oli se sitten vaikka pelkkä tarra ovessa:”Alueella tallentava kameravalvonta”. Varas haluaa kuitenkin huolehtia omasta työturvallisuudesta ja tästä syystä hän voi yhtä hyvin siirtyä seuraavaan mökkiin missä ei ole kiinnijäämisenriskiä. (Poliisi.fi, miten suojautua mökkimurrolta)

Hälytin liiketunnistimen testaus

Testin alkaessa olin hieman skeptinen liiketunnistiminen toimivuudesta, mutta hyvien asiakaspalautteiden perusteella osasin odottaa pätevää tuotetta. Paketti pitää sisällään siis itse tunnistimen ja kaksi kaukosäädintä, joissa molemmissa oli onneksi jo valmiiksi paristot sisällä.

Asennus ja liiketunnistimen kytkentä oli todella simppeliä eikä se käytännössä vaatinut kuin neljän AA-pariston laittamisen sisälle ja yhden klikkauksen kaukosäätimestä. Kytkennän jälkeen hälytin aktivoituu noin 20 sekunnissa, joten aikaa jää vielä sopivasti poistua tilasta.

Kun tulet takaisin kotiin homma toimii myös todella fiksusti, sillä hälytin ei lähde samantien piippaamaan. Aikaa on noin viisi sekunttia sammuttaa liiketunnistin kaukosäätimellä ennen kuin se rupeaa hälyttämään. Erinomaista on myös se, että tunnistin vilkuttaa punaista LED-valoa heti liikkeen tunnistamisen jälkeen, mutta piipitys tosiaan alkaa vasta muutaman sekunnin päästä. Katso tuotevideo alta:

Liiketunnistimen voi asentaa esimerkiksi seinään pienellä naulalla tai ruuvilla. Hälytin on myös helppo asetella oikeaan suuntaan sen pyörivän säätönupin ansiosta.

Hälytin piippaa jopa 105dB voimakkuudella, joka ajaa viimeistään varkaan pois. Varas ei voi tietää minne hälytys menee, sillä pahimassa tapauksessa hälytys voi mennä suoraan vartioliikkeelle tai poliisille. Jos satut vielä olemaan näppärä käsistäsi niin voit asentaa vaikkapa valeantennin laitteen kylkeen, joka toimii myös hyvänä pelotteena. Testissä huomasin, että hälytin tunnistaa liikettä jopa 10 metrin päähän!

Jos ei kuitenkaan halua tyytyä pelkkään hälyttimeen on meidän valikoimissa myös IP-kameroita, GSM-kameroita, varashälyttimiä, turvakameroita ja valvontakameroita mökille ja kotiin.

Tutustu valvontakamera –kategoriaan täältä.

Kaikenkaikkiaan voin sanoa, että langaton liiketunnistin hälyttimellä on todella edullinen (Hinta 11,95€) ja toimiva ratkaisu niin mökille, kotiin, autotalliin, toimistotiloihin jne. Ihastuinkin laitteen näppäryyteen ja helppokäyttöisyyteen niin paljon, että tein tilauksen isälleni. Uskoisin, että asentaa tämän juurikin kesämökille. Hän voikin sitten lukea vaikkapa tämän blogikirjoituksen jos on ongelmia asennuksessa 😉

Tutustu tuotteeseen ja lue asiakkaiden arvostelut kaupastamme klikkaamalla tästä.

hälytine-ville

 

 

 

 

 

 

 

 

– Jarkko

[email protected]

PS. Olethan lukenut edellisen tuotearvostelun viivakoodinlukijasta? Lue klikkaamalla tästä.