Blackview täräytti myyntiin kesäkuun lopulla uunista ulos uusimman lippulaivamallinsa BV9700 Pro:n, joka on huikea veden- ja iskunkestävä IP68-älypuhelin, eikä sillä ole oikeastaan mitään merkittäviä heikkouksia. Luonnollisesti se kestää rajumpaakin rokkia ja rytinää, sekä siinä on myös mainio akkukesto. IP68-puhelimiin verrattuna varsin kelpoinen kamera ja iso liuta erilaisia toimintoja ja ominaisuuksia, joista on sekä hyötyä että iloa arjessa. Luonnollisesti lisäsimme sen myös e-ville.comin valikoimaan mitä pikimmiten ja halukkaita puhelimelle onkin jo mukavasti löytynyt.

Otetaanpa nyt BV9700 Pro vähän lähempään tarkasteluun ja tutkaillaan mitä kaikkea rahalle saa vastineeksi!

Veden- ja iskunkestävä IP68-älypuhelin – Tehty kestämään

BV9700 Pro

Blackview BV9700 Pro on, kuten monet suositut puhelimet kaupassamme, veden- ja iskunkestävä älypuhelin, joka ei pahastu vähän hurjemmistakaan aktiviteeteistä. Tämä tietysti tarkoittaa, että puhelin ei ole mikään siro malli, jolla vain sometetaan, vaan hieman paksumpi ja painavampi kuin tavalliset puhelimet. Toisaalta taas vastapainona sen voi tiputtaa veteen tai katuun ilman, että tarvitsee juosta kipin kapin Giganttiin hakemaan uutta tonnin iPhonea heti vastoinkäymisen sattuessa. Blackview lupaakin luonnollisesti puhelimelle IP68-luokan vesi- ja pölytiiveyden, IP69K-paineensietokyvyn, sekä puhelin täyttää myös MIL-STD-810G-sotilasstandardin mukaiset vaatimukset. Jos kyseiset luokitukset eivät helistä kelloa, olemme kirjoittaneet myös näitä standardeja avaavan blogikirjoituksen, jonka voit lukea tästä.

Blackview BV9700 Pro

Vaikka puhelimen runko kestää isojakin voimia, niin näyttöä ei silti kannata mennä lekalla takomaan vain koska voi. Toki näyttölasikin on vahvaa gorillalasia, mutta rajansa silläkin. Siitä syystä suosittelemme pahimman varalle hankkimaan myös karkaistusta lasista valmistetun näyttösuojan, jolla säästää pitkän pennin jos epäonni potkaisee.

BV9700 Pro takakuori

Itse BV9700 Pro:n ulkonäkö on hieman futuristisen äijämäinen, jota voisi kuvailla ”pehmeän kulmikkuuden” kohtaamisena tummanharmaan metallin ja harmaansävyisen mustan kumin kanssa. Omaan silmääni puhelin on hyvin tyylikäs ja se näyttää ulospäin juuri siltä mitä se onkin – järeä älypuhelin kehittyneillä ominaisuuksilla.

Akku ja lataaminen

Vaikka monissa paikoissa BV9700 Pro:n akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 4380 milliampeerituntia, sen todellinen arvo on kuitenkin 4000mAh. Ilmeisesti tuo suurempi lukema on jollain tapaa teoreettinen tai verrannollinen akkukapasiteetti, mutta varmistin asian Blackview’ltä, että akkukapasiteetti on 4000 milliampeerituntia ja näin se on myös sivuillammekin sitä myöten ilmoitettu.

Tämä ei suinkaan ole mikään ongelma, sillä tuolla akulla puhelin jaksaa kyllä kohtuukäytöllä parikin päivää porskuttaa päivitetyn teknologian ja ohjelmiston ansiosta. Blackview lupaa, että BV9700 Pro:ssa on jopa 15% pidempi akkukesto 4000mAh akulla kuin edellisessä lippulaivamallissa BV9600 Pro:ssa, jossa milliampeerituntimäärä on huomattavasti suurempi 5580mAh! Uudessa Blackview’ssä on nimittäin 30% pienempi virrankulutus, josta käy isoilta osin kiittäminen Android 9.0 -käyttöjärjestelmää, joka on virrankulutuksen osalta huomattavasti parempi kuin vanhemmat Androidit.

Blackview BV9700 Pro lataus

Akun lataaminen sujuu mukavasti ja suhteellisen nopeasti 9V/2A-pikalatauksella USB Type-C:llä tai vaihtoehtoisesti myös 10W langattomalla latauksella. Huomionarvoista lataamiseen liittyen on se, että Type-C-kaapelin liitäntäpään tulee olla hieman tavanomaista pidempi, sillä puhelimen jämerän rungon takia portti on hieman syvemmällä. Aluksi kirjoitin uros- ja naarasliitännöistä, mutta se antoi mahdollisuuden tulkita edeltävää virkettä vähän turhankin kaksimielisesti, heh heh.

Toolbox – Tarvittavat työkalut älypuhelimessa

Puhelimiin on jatkuvasti tullut enemmän ja enemmän arjessa helpottavia työkaluja, mm. asioiden mittaamiseen tai muuhun seurantaan, joita kehittynemmät ja kompaktimmat anturit ja muut laitteistot ovat mahdollistaneet puhelimen sisällä taskussa kannettavaksi. Blackview siirtyi suuntauksessa aivan uudelle tasolle tuomalla liudan uusia toimintoja ja työkaluja, jotka kulkevat puhelimen kantajan mukana viemättä yhtään enempää tilaa! Tietystikään mittauslaitteet eivät ole suurella todennäköisyydellä yhtä tarkkoja kuin kunkin parametrin mittaamiseen tarkoitetut laitteet, mutta toistaiseksi monet mittaustulokset vaikuttavat paikkansa pitäviltä ja johdonmukaisilta.

Jos lähdetään liikkeelle arkisemmista mittareista, niin BV9700 Pro:ssa löytyy ensimmäisenä puhelimena maailmassa sykemittari! Takakameran alapuolella oleva optinen sensori mittaa sormesta ihmisen sykkeen 5-10 sekunnissa ja tulokset ainakin vaikuttivat uskottavilta ja vertailukelpoisilta. Huomionarvoista sykkeen mittauksessa on, että sensoria ei tarvitse ”painaa”, vaan se jopa itseasiassa heikentää mittaustarkkuutta. Lisäksi tästä veden- ja iskunkestävästä puhelimesta löytyy myös ilmanlaatumittari, joka ilmoittaa hiilidioksidin määrän ilmassa! Tähän päälle vielä tietysti ilmanpainemittari, josta voit katsoa eri mittayksiköissä ilmanpaineen sekä se ilmoittaa myös korkeuden merenpinnasta.

Sitten remonttireiskoille ja muille nikkaroijille puhelimesta löytyy lukuisia mahdollisuuksia selvittää, että onko hommat jiirissä. Esimerkiksi vatupassiakin löytyy kahta eri laatua – 2-akselinen vatupassi ja 1-akselinen vatupassi kulmaviivaimella. Niiden lisäksi puhelimesta löytyy kamera-avusteinen kulmaviivain, jolla voit itse määrittää kaksi sivua. Näillä pitäisi jokaisen Ranen ja Peran saada keittiörempassa kaapit ja tasot vaateriin! Jotta kyökki olisi kuin viimeisen päälle, löytyy mittaussovellus siihenkin, että keittiön vierestä löytyvän ruokailutilan seinällä on taulut suorassa, niin sitten on kaikki täydellistä!

BV9700 Pro ilmanlaatu

Puhelimesta löytyy vielä lisäksi mm. korkeusmittari, desibelimittari, askelmittari, kompassi jne. Korkeusmittarissa tosin mittaajan virhe tapahtuu helposti käsivarassa ja se sopii paremmin isompien toleranssien mittaamiseen, kuten esimerkiksi rakennuksen tai puun korkeuden selvittämiseen noin suurinpiirtein.

BV9700 Pro ilmanpaine

Pientä rapaa Blackview:n niskaan pitää kaataa siitä, että vaikka käyttöjärjestelmän vaihtaa suomenkieliseksi, monet näistä työkalusovelluksista on käyttöohjeistuksineen englanniksi. Olenkin ollut jo heidän suuntaansa yhteydessä tästä ja sovimme, että allekirjoittanut omin pienin kätösin kääntää nuo puuttellisesti käännetyt erikoissovellukset, jotka eivät Androidin mukana automaattisesti suomenkieliseksi muutu. Näin ollen lonkalta heitettynä turvallisella marginaalilla väittäisin, että parin kuukauden sisään tulevassa päivityksessä pitäisi myös mittatyökalujen ohjeistus löytyä sitten suomeksi 🙂

Näyttö ja kamera

Ensimmäisenä täytyy mainita, että olen positiivisesti yllättynyt BV9700 Pro:n kamerasta! Kamera on monesti kompastuskivi näissä veden- ja iskunkestävissä älypuhelimissa, mutta uusimmassa Blackview’ssä kyllä kameralla kelpaa kyllä ottaa kuvia ja niitä toisillekin näytellä, jos nyt ei verrata kuitenkaan Huawei P30 Pro:hon, jossa lienee tällä hetkellä maailman paras puhelinkamera. Tässä IP68-älypuhelimessa on kuitenkin pätevät Samsungin kamerat edessä ja takana. Takaa löytyy 16MP+8MP -kaksoiskamera ja edestä yksittäinen 16MP kamera. Videokuvaaminen on mahdollista FullHD:na ja kameraa liikuttaessa video on sulavaa eikä töki, kuten monissa edullisemman hintaluokan puhelimissa. Alla olevat kuvat kävin räpsäyttämässä toimistorakennuksemme parvekkeella:

BV9700 Pro kuva1
Tässä kohtaa muistin, että kädet pitäis rasvata.
Kovimmat seuraajat saattavat jo seudun tunnistaakin useammista otoksista 🙂

Mukavana lisänä BV9700 Pro:sta löytyy Timelapse-kuvaus, joka vain tietyin väliajoin kuvia ja koostaa ne videoksi. Timelapsella on hauska kikkailla esimerkiksi auringon laskiessa tai muissa tilanteissa, joissa hitaat liikkeet halutaan saada nopeampaan formaattiin.

BV9700 Pro Timelapse
Timelapse madalletulla kuvanlaadulla .gif-muodossa

BV9700 Pro:n mukaan voi myös tilata pientä lisämaksua vastaan pimeänäkökameran, jonka voi liittää puhelimeen USB:n kautta. Erillisessä pimeänäkölaitteessa on Sony:n valmistama IMX291-sensori, jonka vuoksi uskalsin lisätä pimeänäkökamerallisen vaihtoehdon myyntiin, vaikka en valitettavasti sitä ole vielä päässyt testaamaan.

Puhelimessa on myös mukavan terävä FHD+ -näyttö (1080x2280p), joka 5,84″ -näytölle 19:9-kuvasuhteella on varsin hyvännäköinen. Bonuspisteet täytyy antaa golfia harrastaneena oletustaustakuvasta, jossa on tumman nahkan päällä Blackview-logolla varustettuja golf-mailoja. Varsin herrasmiesmäinen ja tyylikäs taustakuva, jota minä tuskin edes lähtisin vaihtamaan, mutta kauneushan on tietysti katsojan silmissä.

Kurkistus konepellin alle ja muut ominaisuudet

Rautaosastolla kehitystä on tapahtunut edullisemman luokan puhelimissakin ja BV9700 Pro:ta pyörittää MediaTek Helio P70 -järjestelmäpiiri, joka mahdollistaa halpapuhelimiin nykyaikaisempien komponenttien käyttöä. Laskentatehoa tarjoaa mukavasti 8-ydinprosessori (4 x ARM Cortex-A73 2.1GHz + 4 x ARM Cortex-A53 2.0GHz), ja kun päälle lyödään 6 gigaa RAM-muistia, ne mahdollistavat sulavan käytön hieman raskaampien sovelluksienkin ollessa samanaikaisesti päällä. Graafinen yksikkö on ARM Mali-G72 MP3 900MHz. Komponentit eivät ole maailman huippuluokkaa, vaan niin sanotusti hyvää ”mid-range” tasoa, joilla puhelimen käyttäminen on varsin mukavaa ilman, että puhelimen hinta nousee taivaisiin.

Tallennustilaa Blackview BV9700 Pro IP68-älypuhelimessa on sisäänrakennettuna 128GB, joka on varsin riittävä suurimmalle osalle Suomen kansasta. Jos kuitenkin tulee runsaamminkin dataa hamstrattua puhelimeen, niin tallennustilaa on mahdollista lisätä toiset 128 gigaa. Ylimääräinen muistikortti vie kuitenkin toisen SIM-korttipaikan.

Jotta tästä blogitekstistä ei ihan nälkävuoden pituista tulisi, niin loput ominaisuudet, kuten GPS+GLONASS+Beidou-paikannusjärjestelmät ja muut, löytyvät listattuna yhteenvedon alapuolelta.

BV9700 Pro paikannus

Yhteenveto

Blackview BV9700 Pro veden- ja iskunkestävä älypuhelin on erinomainen puhelin monipuolisilla ominaisuuksilla. Veden- ja iskunkestävyys yhdistettynä erilaisiin mittausmahdollisuuksiin tekevät siitä erinomaisen työmaakäyttöön, mutta puhelin tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia myös metsästäjille ja erällä muutoin viihtyville. Kaiken kaikkiaan erinomainen keskihintainen puhelin, josta saa paljon enemmän iloa irti kuin monista saman hintaluokan puhelimista.

Jos kuulostaa hyvältä hankinnalta, kuten pitäisikin, niin voit hankkia omasi tästä!

____________________________________________________________________________________________________________________

Tekniset tiedot

 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie
 • Näyttö: 5.84″ 19:9, FHD+ 1080x2280p 432DPI, Multitouch IPS, Gorilla Glass 3
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio P70
 • CPU: 8-ydinprosessori / 4 x ARM Cortex-A73 2.1GHz + 4 x ARM Cortex A53 2.0GHz
 • GPU: ARM Mali-G72 MP3 900MHz
 • RAM: 6GB LPDDR4X
 • Sisäinen muisti: 128GB
 • Muistikorttipaikka: MicroSD max. 128GB (vie toisen SIM-korttipaikan)
 • Takakamera: 16MP+8MP, ƒ/1.75+ƒ/2.0 aukot (Samsung)
 • Etukamera: 16MP, ƒ/2.0 aukko (Samsung)
 • Video: FHD@30FPS
 • (Pimeänäkökamera: Sony IMX291)
 • Taajuudet:
  • 4G: 800/900/1800/2100/2600MHz
  • 3G: 900/2100MHz
  • 2G: 850/900/1800/1900MHz
 • SIM: 2 x NanoSIM (Dual Standby)
 • WiFi: Kyllä, 802.11 b/g/n
 • Bluetooth 4.1
 • Sensorit: Sykemittari, askelmittari, CO2-ilmanlaatumittari, gyroskooppi, geomagneettinen anturi, ilmanpaine, kompassi, G-sensori, P-sensori
 • GPS+GLONASS+Beidou
 • OTG, NFC
 • Sormenjälki- ja kasvojentunnistin
 • FM-radio (tarvitsee kuulokkeet)
 • IP68- veden- ja pölynkestävä
 • IP69K-paineensietoluokitus
 • MIL-STD-810G-sotilasstandardin kestävyys
 • Google Play: Kyllä
 • Kielet: Suomi, englanti, ruotsi + muita yleisiä kieliä
 • Liitännät: MicroSD, 3.5mm audio, USB Type-C (28pin)
 • Langaton lataus: 10W
 • Akku: 4000mAh (todellinen) – integroitu, tukee 9V/2A latausta
 • Mitat: 165.9*81.3*16.5MM
 • Paino: 283g

Pakkaussisältö

 • 1 x Blackview BV9700 Pro veden- ja iskunkestävä älypuhelin
 • 1 x Type-C latauskaapeli
 • 1 x Laturi (9V/2A)
 • 1 x Näytön suojakalvo
 • 1 x Avaintikku koukulla (SIM-/muistikorttipaikka avataan koukkupäällä)
 • (1 x Pimeänäkömoduuli)