Black Friday, eli Musta Perjantai on levinnyt Yhdysvalloista myös Suomeen. Useimmille Black Friday on jo melko tuttu käsite. Suomeen Black Friday rantautui vähitellen 2010-luvun aikana ja se teki läpimurtonsa viimeistään noin puoli vuosikymmentä sitten. Rapakon takana päivää on kuitenkin vietetty jo vuosikymmenten ajan. Black Week puolestaan on termi, joka viittaa usein pidennettyyn Black Friday -myyntitapahtumaan. Black Week laajentaa tätä myyntiaikaa yhdestä päivästä koko viikoksi tai jopa pidemmäksi ajaksi, joten sinulle jää enemmän aikaa etsiä tarjouksia ja tehdä ostoksia ennen joulunaluskiireitä.

Mikä on Black Friday?

Black Friday tunnetaan Jenkkilässä joulumyynnin avajaispäivänä ja se on aina marraskuun neljäntenä torstaina vietettävää kiitospäivää seuraava perjantai. Myöhemmin päivälle on ehdotettu hieman kivempaa kuvausta: Päivä on ensimmäinen sesongin päivä, kun kivijalkakauppojen tulos kääntyy tappiosta (punainen) voitolliseksi (musta).

Alkuperästä viis, nykyisin päivä tunnetaan massiivisista alennusmyyntikampanjoista ympäri maailman ja tämän aiheuttamista tragikoomisista väentungoksista etenkin perinteisissä ostoskeskuksissa ja tavarataloissa.

Black Friday tunnetaan vuoden kovimmista tarjouskampanjoista.

Kannattaako ostoksia ajoittaa Black Week – viikolle?

Lyhyt vastaus on, että jos olet etsimässä tarjouksia, kannattaa ostoksia ajoittaa Black Week -viikolle. Monet kaupat tarjoavat merkittäviä alennuksia tuotteistaan ​​tänä aikana, ja voit tehdä huikeita löytöjä.

Seuraavassa on muutamia syitä, miksi ostoksia kannattaa ajoittaa Black Week -viikolle:

  • Tarjoukset ovat yleensä parhaita. Black Week on yksi vuoden suurimmista myyntitapahtumista, ja kaupat kilpailevat asiakkaista tarjoamalla merkittäviä alennuksia. Voit löytää jopa -90% alennuksia!
  • Valikoima on laaja. Black Week -viikon aikana kaupat tarjoavat alennushintoja laajaan valikoimaan tuotteita, kuten elektroniikkaa, vaatteita, kodinkoneita ja paljon muuta. Voit löytää tuotteita, joita et muuten ehkä voisi tai haluaisi ostaa.
  • Se on hauskaa! Black Week -viikon aikana kaupat tarjoavat erilaisia ​​tarjouksia ja tapahtumia, jotka tekevät ostosten tekemisestä hauskempaa. Voit esimerkiksi osallistua arvontaan tai saada ilmaisen lahjan ostoksistasi.

On kuitenkin tärkeää huomata, että Black Week -viikon aikana voi olla paljon ruuhkia, ja jotkut kaupat saattavat tarjota ”liian hyvää ollakseen totta” -tarjouksia. Siksi on tärkeää tehdä tutkimusta ja vertailla hintoja ennen ostosten tekemistä.

Aika hurja tykitys on luvassa, pidetään tuolien käsinojista kiinni :).

Milloin Black Friday – kampanjan suunnitteleminen alkoi?

e-villen tiimi starttasi kampanjatuotteiden miettimisen ja lukkoon lyömisen jo muutama kuukausi sitten. Kampanjoissa olevat e-villen suurikokoiset tuotteet toimitetaan ensin laivarahdilla Mäntsälään ja sieltä toimituksella asiakkaille.

e-villen tiimi suunnittelemassa Black Fridayta
e-villen tiimi suunnittelemassa Black Week kampanjaa.

Merikontti seilaa merellä n. 6 viikkoa ja tehdaskin tarvitsee 2-6 viikkoa aikaa valmistaa tuotteet. Niinpä päätökset monista kampanjatuotteista ja niiden tilausmääristä on pitänyt olla tehtynä jopa 12 viikkoa ennen h-hetkeä. Lisäksi aikaa pitää varata mahdollisiin yllätyksiin, mitä aina joskus sattuu. Takavuosina saksassa oli esim. yksi sataman iso nostokurki kaatunut, mistä johtuen kontteja ei saatu lastattua ajallaan pienempiin mm. Suomeen kulkeviin aluksiin.

Tuotevalintojen, ostojen ja logistiikkajärjestelyjen lisäksi puuhaa on riittänyt sitten itse kampanjamateriaalien suunnittelussa. Valmiiksi on pitänyt saada mm. tarjoustuotteiden tuotekuvat, esittelytekstit, tuotevideot, hintojen ja alennusten laskemiset, kampanjasivut, sekä Facebook-, Instagram-, Youtube-, Google-, uutiskirje ym. mainosmateriaalit. Lisäksi on pitänyt ajastaa kaikki tarjoukset, uutiskirjeet ja mainokset näkymään oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Black Week – Mitä e-villellä on sinulle tarjolla?

Mikäli olet e-villen uutiskirjeen tilaaja tai esim. Facebook-fani, niin olet varmasti jo törmännyt kampanjasta kertoviin bannereihin tai videoihin. Tiedotamme tästä hyvissä ajoin, sillä haluamme tarjota luottoasiakkaillemme mahdollisuuden hankkia suosituimpia tuotteitamme alennetuilla hinnoilla. Verkkokauppana voimme tehdä tämän ilman väentungosta ja voit shoppailla lahjoja tai muuten vain tarpeellisia tavaroita kotisohvaltasi.

Älä missaa vuoden suurinta alennusmyyntiä

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyvän kuvan siitä mikä Black Friday on ja mitä e-villellä on sinulle tarjolla Black Week:in aikana. Tervetuloa mukaan viettämään Black Week kampanjaa e-villen tiimin kanssa! Alennukset ovat voimassa 13.11.-3.12. välisenä aikana! Katso alta TOP3-suositukset!

Oukitel RT1 veden- ja iskunkestävä tabletti

199,95 (norm. 249,95)

• Iskun- ja vedenkestävä

• Kestävä 10000mAh akku

• FullHD+ resoluution näyttö

HTI HT-175 lämpökamera LCD-näytöllä 32x32p

79,95 (norm. 129,95)

• Sopii kätevästi taskuun

• 2,0″ LCD-näyttö

• 32x32p resoluutio

Ancel OBD2-vikakoodilukija AS100

34,95 (norm. 69,95)

• Vikakoodien luku ja poisto

• Suomenkielinen käyttöjärjestelmä

• Säästä korjaamokuluissa