Hampaiden terveys ja puhtaus on tärkeää ja sillä on meille suuri merkitys. Tunnistat ehkä tilanteen, jossa aamulla unohtunut hammaspesu muistuu mieleen vaikkapa työmatkalla ja tilanteen haluaa korjata mahdollisimman pian. Likaisilla hampailla ei kehtaa näyttäytyä ja valkoiset ja suorat hampaat ovat tärkeä länsimaalainen kauneusihanne.

Hampaiden puhtaanapito on periaatteessa helppoa, sillä hampaiden pesu kaksi kertaa päivässä on usein jo lapsuudessa opittu tapa. Hampaista tulisi kuitenkin pitää huolta myös kokonaisvaltaisemmin esimerkiksi käymällä säännöllisesti hammaslääkärillä ja muistamalla myös hammasvälien puhdistus. Hammasharjalla on myös väliä, sillä hampaita voi pestä hyvällä ja heikommalla lopputuloksessa vaikka näennäisesti suussa olisikin raikas maku.

Onneksi teknologia auttaa hammaspesussa! Hammasharjoihin on kehitelty erityisiä ominaisuuksia, joiden avulla pesutulosta voi valvoa vaikkapa omalta älypuhelimelta. Lisäksi saatavilla on niin sanottuja hammaspesureita, jotka tekevät hampaanvälien puhdistamisesta helppoa.

Lue tämä artikkeli ja nappaa vinkit hammaspesuun ja hammaspesurin valintaan!

Mikä on hammaspesuri?

Hammaspesuri, tuo nykyteknologian ihmekapistus tekee hammasvälien ja ienrajan puhdistamisesta helppoa. Kyseessä ei ole hammasharja, vaan hammasharjan kanssa yhdessä toimiva laite, joka auttaa viimeistelemään hammaspesun tuloksen.

Hammaspesuri on langaton laite, joka näyttää hieman sähköhammasharjalta, mutta jolla on hyvin kapea pää. Se on uusi tapa puhdistaa ienrajat ja hampaiden välit jopa 1-2 minuutissa. Se mahdollistaa puhdistamisen kivuttomasti ja mukavasti, joten hammasharjan kanssa tappelu ja hammaslangan käyttö vaikeiden paikkojen puhdistuksessa voi loppua pesurin myötä kokonaan!

Hammaspesurin teknologia ja erilaiset ohjelmat mahdollistavat sen, että ruuanjämät, bakteerit ja muun epämääräisen saa puhdistettua suusta mekaanisesti, mutta nopeasti. Hammaspesuri ylettää myös ientaskuihin ja sillä voi puhdistaa suun vaikka käyttäisi hammasrautoja eli kyseessä on kaiken kaikkiaan monipuolinen laite suun hyvinvoinnin parantamiseen ja pesutuloksen viimeistelyyn.

Hammaspesurin tuoma loppusilaus parantaa suun hyvinvointia, sillä se poistaa reikiä aiheuttavat bakteerit ja pahanhajuisen hengityksen. Sen käyttö estää myös ientulehduksia ja hampaiden reikiintymistä ja ennaltaehkäisee hammaskiven muodostumista. Käytännössä laite on monikäyttöinen, sillä sen mukana tulevat erilaiset päät mahdollistavat erilaisten paikkojen puhdistamisen ja pesuohjelman voi valita kevyimmän ja raskaimman väliltä ihan oman toiveen mukaan ja näin peseminen on kivutonta.

Miksi hankkia hammaspesuri?

Kuten jo edellä kerroimme, hammaspesuri mullistaa hampaidenhoidon. Se iskee siihen paikkaan, jonka monet suomalaiset tunnistavat heikkoudekseen eli hammasvälien puhdistamiseen. Useat suomalaiset eivät käytä hammaslankaa vaikka tiedostavatkin sen, että langan käyttö olisi vähintäänkin suotavaa. Hampaiden pesemisen jälkeen suuhun jäävää likaista tunnetta vähätellään ja ajatellaan, että hampaat ovat nyt riittävän hyvät. Kuitenkin suuhun jäävät epäpuhtaudet vaikuttavat negatiivisesti hampaiden terveyteen ja aiheuttavat pahimmillaan reikiä ja hammaskiveä.

Hammaspesurin hankkiminen ja säännöllinen käyttö tekevät siis hampaistasi terveemmät ja sitä myötä myös vähentävät tulevaisuuden hammaslääkärikäyntejä! Hammaslääkärissä olisi toki hyvä käydä vuosittain tarkistuksessa, mutta ikävät juurihoidot ja paikkaukset voivat olla historiaa kunhan hampaista huolehtii kunnolla ja ohjeita noudattaen. Kerromme hyvästä hammashoidosta kuitenkin vielä lisää tässä artikkelissa!

Hammaspesuri on hyvä hankinta, koska sen käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Laitteella saa parannettua hampaiden puhtautta jopa minuutissa, kun taas hammaslankaa saa käyttää usein pitkäänkin saman tuloksen saamiseksi. Teknologia mahdollistaa sen, että pesuri on nopea ja kivuton ja sen ottaminen osaksi hammasrutiineja on hyvä idea!

Hammaspesuri kannattaa hankkia myös siksi, koska se on sijoitus. Nimittäin sijoitus hyviin hampaisiin, ja säästöä tulevaisuuden hammashoitokuluista. Itseensä sijoittaminen kannattaa aina ja hyvillä ja aidosti puhtailla hampailla kaduilla liikkuminenkin on huomattavasti mukavampaa ja itsetunto paranee!

Vinkit hammaspesurin valintaan

Oletko myyty? Huomaatko nyt, kuinka hyvä idea hammaspesurin hankinta on? Hyvä, sillä meillä on sinulle muutama loistava tuotetärppi, joiden avulla pääset käsiksi hinta-laatusuhteeltaan hyvään hammaspesuriin!

Ensimmäinen näistä on Hanasco WaterFloss langaton hammaspesuri, joka on varustettu neljällä suihkutuspäällä. Näistä kaksi on niin sanotusti tavallisia ienrajan ja hammasvälien puhdistukseen tarkoitettua päätä ja yksi ientaskuille ja yksi hammasrautojen kanssa sopiva pää. Lisäksi laitteessa on kolme pesuohjelmaa, jotka ovat tavallinen, hellä ja tehokas pesu. Pesuohjelmaa voi vaihdella pestävän paikan ja oman tunteen mukaan ja aluksi ehkä kutittava pesu muuttuu ajan myötä mukavaksi kokemukseksi.

Laite on edullinen, sillä sen saa käyttöön reilusti alle sadalla eurolla. Se täyttää kaikki EU-standardit ja sen valmistaja on tunnettu hyvälaatuisista hammashoidon tuotteista. Parhaimmillaan kone tulee osaksi päivittäistä käyttöä ja hammaslangat voi myydä naapurille, kuten yksi asiakkaistamme teki!

Hammaspesuri ei yksinään riitä – Vinkit hyvään hampaidenhoitoon!

Hammaspesu on päivittäinen toimi, jonka osaamme tehdä vaikka puoliunessa, kuten usein aamuvarhain ja illalla myöhään onkin tarve. Se on asia, joka on ollut Suomessa huonolla mallilla, mutta joka luonnistuu nykyään rutiinilla isolta osalta väestöä. Hammaspesusta ja hampaiden hoidosta kampanjoidaan koulussa ja suomalaiset lapset opetetaan hyvään rutiiniin jo pienestä pitäen.

Yhtä kaikki toisinaan hampaidenhoito unohtuu tai menee huonolle mallille. Ongelmat saattavat eskaloitua kun hammaslääkärillä ei ole käynyt niin pitkään aikaan, ettei sinne enää kehtaa tai uskalla mennä. Juurihoito ja hampaiden poisvetäminen kummittelevat mielessä ja hammaslääkäriajan varaaminen jää kerta toisensa jälkeen. Eikä sinne enää nykyään enää pääsekään. Tai niin on ainakin helppoa uskotella.

Oma hammashoitorutiini kannattaakin toisinaan arvioida kriittisesti, jotta mahdollisiin ongelmiin ehtii puuttua hyvissä ajoin. Pesetkö hampaat riittävän usein? Käytätkö hammaslankaa, -lankainta tai pesuria ja milloin viimeksi kävit tarkastuksessa?

Hyviin hampaidenhoitotapoihin kuuluvat muun muassa nämä asiat:

  • Pese hampaat vähintään kaksi kertaa päivässä! Liikaakaan ei kannata pestä, mutta pidä huoli, että koko hammaskalusto tulee käytyä kokonaan läpi vähintään kaksi kertaa päivässä ja kahden minuutin ajan.
  • Valitse sähköhammasharja! Sähköhammasharja tekee hampaiden pesusta paitsi helpompaa, myös tehokkaampaa. Se puhdistaa hampaat uskomattomalla nopeudella ja näin saat hampaasi puhtaammaksi nopeammin ja rannettasi väsyttämättä. Voit valita myös vaikkapa ultraäänihammasharjan ja näin parantaa pesutulosta entisestään!
  • Käytä pehmeää hammasharjaa! Sen avulla peseminen on mukavampaa, eivätkä ikenet kipeydy. Hampaita ei kannata harjata apinan raivolla, sillä se ei auta mitään. Käy hampaat läpi ajan kanssa ja huolella ja saat pehmeällä harjalla yhtä hyvän tuloksen kuin kovallakin!
  • Juo ja syö oikein! Suosi juomana vettä, sillä se ei aiheuta happohyökkäystä, eikä aiheuta reikiintymistä. Keskitä syöminen viiteen ateriaan päivässä, mikäli se on mahdollista ja syö vaikka purkka tai pastilli ruokailun jälkeen.
  • Käytä hammaspesuria tai perinteisesti lankaa! Puhdista aina myös hampaiden välit ja ikenet, jotta maksimoit puhtaan pesutuloksen!

Hanasco WaterFloss langaton hammaspesuri

67,95 tai 13€/kk

•Hampaiden syväpuhdistuksen

•Puhdistaa ienrajat ja hammasvälit

•3 x pesuohjelmaa