Area Nova 70F

Kuten moni varmasti onkin jo huomannut, e-villen valikoimaan on ilmestynyt uudet AREA-merkkiset televisiot. Mistä nämä laitteet ilmestyivät ja miksi juuri AREA on järkevä valinta televisioksi? Miksi AREA Nova -sarjan televisiot ovat niin edullisia ja ovatko nämä televisiot laadukkaita? Tässä kirjoituksessa vastaan näihin yleisimpiin kysymyksiin ja valotan myös hieman telkkarissa olevaa tekniikkaa ja brändin taustaa.

Mikä on AREA?

AREA-brändi sai alkunsa, kun tajusimme e-villellä varsinkin suurten televisioiden olevan Suomessa todella kalliita ja halusimme tarjota suomalaisille edullisemman, mutta laadukkaan vaihtoehdon. Tästä alkoi haastava ja noin puoli vuotta kestänyt projekti, jonka ensimmäisiä hedelmiä on AREA Nova -televisiotuoteperhe. AREA-televisioiden komponentit, paneeli ja kokoonpanon suorittavat tehtaat ovat kaikki huolella valittuja ja tarkkaan testattuja. Projektin aikana ratkaisimme valtavan määrän erilaisia ongelmia niin logistiikkaan, huoltoon, käytetttävyyteen ja osien, sekä kokoonpanotyön laatuun liittyen. Lopputuloksena on TV, joka tarjoaa ominaisuuksia, jotka oikeasti tarvitset, ja jonka toimintaan voit edullisesta hinnasta huolimatta luottaa.

AREA-televisioita on saatavilla kolmessa eri koossa:

Nova 70F 70″ 4K Ultra HD LED-televisio

Nova 80F 80″ 4K Ultra HD LED-televisio

Nova 85F 85″ 4K Ultra HD LED-televisio

Osat, kokoonpano ja laadunvalvonta

Paneelin testausta
Jokaisen paneelin jokaisen pikselin toiminta varmistetaan ennen asennusta valoalustalla.

Television kuvanlaadun kannalta tärkein osa on tietenkin paneeli. AREA-televisioiden paneelitoimittajaksi valikoituikin lopulta erittäin laadukas japanilainen Sharp. Sharp on varmasti monille tuttu, mutta mikäli merkki on vieras, kyseessä on jo vuonna 1912 perustettu elektroniikkayritys, joka tunnetaan niin Japanissa kuin muuallakin maailmassa korkeasta laadustaan ja monista innovaatioistaan.

Luonnollisesti TV tarvitsee myös muita osia kuin paneelin. AREA-television aivot on emolevy, johon on integroitu suoritin ja muut välttämättömät komponentit. Valitsimme piirin, joka tarjoaa käyttäjälle laajan valikoiman erilaisia liittimiä, joten saat televisioon useita eri kuva- tai äänilähteitä helposti. Television käyttöjärjestelmä on Android-pohjainen ja räätälöity älytelevisiokäyttöön sekä käännetty täysin suomen kielelle. Operaatio oli haastava ja todella aikaa vievä, sillä käännettävää tekstiä oli yli 40 tuhatta riviä Excel tiedostossa. Uskoimme kuitenkin suomen kielen olevan tärkeä ominaisuus, joten käännöstyö tehtiin. AREA-televisiot kokoonpanee tehdas, jolla on pitkä kokemus TV-valmistuksesta ja ymmärys eurooppalaisista standardeista ja laatuvaatimuksista. Laadun varmistamiseksi jokaisen television paneeli testataan ennen asennusta. Kokoonpanon jälkeen koko televisio käy läpi pitkän, ohjelmallisen testauksen, jossa myös paneeli testaan vielä uudelleen. Viimeisen kerran televisiot vielä tarkastetaan pistokoeluontoisesti lastauksen yhteydessä ja varmistetaan, ettei asiakkaille lähde ainuttakaan viallista tai laadullisesti huonoa kappaletta.

Huolto ja takuu

AREA-televisioilla on pitkä, kahden vuoden takuu, joka kattaa television kaikki osat teknisten vikojen tai valmistusvirheiden varalta. Laaja AREA-huoltoverkostomme palvelee ammattitaitoisesti ongelmatilanteissa ympäri maata. Joustavaan huoltopalveluun kuuluu esimerkiksi takuukorjauksen suorittaminen asiakkaan kotona asiakkaan kanssa sovittuna aikana.

Miksi ostaisin AREA-television?

Blogikuva2

Yksinkertaisesti siksi, että voit luottaa laatuun ja siitä huolimatta se on myös halvempi kuin kilpailijoiden vaihtoehdot. AREA-televisiot myös tarjoavat joillain osa-alueilla jopa enemmän kuin kalliit kilpailijansa. Esimerkiksi usein markkinoiden hintahaarukan alapäästä löytyvissä televisioissa on 50Hz-natiivivirkistystaajuuksinen paneeli. Halusimme tarjota käyttäjälle kuitenkin parempaa ja siksi AREA-televisioissa olevan Sharp-paneelin virkistystaajuus on 60Hz. 60Hz on yleinen natiivivirkistystaajuus myös hieman hintavammissa televisioissa ja monitoreissa. 60Hz virkistystaajuus tarkoittaa käytännössä sitä, että television kuva pävittyy 60 kertaa sekunnissa mikä johtaa suoraan sulavampaan kuvan liikkeeseen.

Television hinta piti saada alas, mutta laadusta ei saanut tinkiä. AREA-television hinta onkin saatu lompakkoystävälliseksi jättämällä pois ominaisuuksia, jotka ovat suurimmalle osalle käyttäjistä turhia, mutta kalliita valmistaa. Tälläisiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi erilaiset kuvaa keinotekoisesti ”parantavat” tekniikat joiden toiminta on usein vähintäänkin kyseenalaista. Pois on jätetty myös Bluetooth ja kalliit, mutta silti usein heikkolaatuiset brändikaiuttimet. Äänentoistosta vastaavat 8W-tehoiset stereokaiuttimet, jotka tarjoavat laadukkaan ja riittoisan äänimaailman. Nämä ovat ominaisuuksia joiden vaikutus on käyttökokemukseen pieni, etkä siksi todennäköisesti tule koskaan edes huomaamaan niiden puuttumista.

AREA-televisiomallit:

Nova 70F 70″ 4K Ultra HD LED-televisio

Nova 80F 80″ 4K Ultra HD LED-televisio

Nova 85F 85″ 4K Ultra HD LED-televisio