Tuntuuko siltä, että ihosi on talven tullen menettänyt hehkunsa? Kuiva sisäilma ja kylmä ulkoilma on ihon pahin vihollinen, joten nyt jos koskaan ihosi tarvitsee kirkastusta, hierontaa ja hemmottelua. Kasvoharjat eivät kuori ihoa, mutta niitä käyttämällä saat tehokkaasti lian, kuolleet ihosolut, meikit ja epäpuhtaudet pois iholtasi. Lopputuloksena on hehkuva iho, johon kosteuvoide ja meikki imeytyvät helpommin. Tässä blogijutussa testaan kaksi kasvoharjaa, jotka käyvät jokapäiväiseen käyttöön tai vaikka silloin kun pidät jokaviikkoisen hemmotteluhetken kotonasi.

Testaajan

Ihotyyppi: Atooppinen, kuiva, herkkä

Ikä: 28

Kokemus kasvoharjoista: Ei aiempaa käyttökokemusta

Testituotteet: Umed Beauty kasvoharja 4 vaihtopäälläGlossy kasvoharja

Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta mikä liittyy kauneudenhoitoon. Varsinkin ihonhoito on lähellä sydäntä, ihan jo siitäkin syystä että minulla atooppinen iho, joka on kuiva ja herkkä. Minulla ei ole aiempaa kokemusta kasvoharjoista, niinpä lähdinkin testaamaan kahta erilaista kasvoharjaa innostunein mielin. Olen ollut kohta neljä kuukautta e-villessä työharjoittelussa. Kiinan ilmasto on kaikin tavoin vastakohta Suomen ilmastolle. Trooppinen ilmasto on ollut helpotus ihottumaani, sillä se on hävinnyt täällä kokonaan, mutta ilmansaasteet eivät tee kenenkään iholle ja hiuksille hyvää, olen itsekin huomannut eron pienten epäpuhtauksien muodossa. Olinkin todella tyytyväinen, että pääsin testaamaan näitä kahta kasvoharjaa. Olen jo nuoresta pitäen ollut tarkka ihonhoidosta, ja siitä että hoidan ihoani säännöllisesti. Juon paljon vettä, puhdistan kasvot aamuin illoin, kosteutan herkän silmänympärysihon, kasvot ja koko vartalon niille suunnatuilla voiteilla. Ainut paheeni ihonhoidossa on se, että en muista kuoria ihoani riittävän usein. Luulen että en ole paheeni kanssa yksin, sillä ihon kuorinta ei välttämättä ole ensimmäisenä mielessä kun miettii omia ihonhoitoon liittyviä rutiineja.

Ihon kuorinta on kuitenkin tärkeää, sillä se poistaa ihon pinnalle kerääntyneet kuolleet ihosolut. Kasvoharja ei varsinaisesti kuori ihoa, mutta sitä käyttämällä saat tehokkaasti lian, kuolleet ihosolut, meikit ja epäpuhtaudet iholtasi. Näin myös pintakuivuus poistuu. Kasvoharjan käytön jälkeen iho on sileämpi ja kosteusvoide imeytyy ihoon paremmin ja tehokkaammin. Lisäksi säännöllisellä kuorinnalla ehkäiset ihon tukkeutumista. Suomen talvi on ihon vihollinen: pimeä ja kylmä ilmasto ei tee tee hyvää kenenkään iholle. Myös talvella kannattaa huolehtia itsestään ja laittaa kasvojen iho hehkumaan, koska hyvä ja hyvinvoiva iho vaikuttaa myös hyvinvointiin ja mielialaan.

Testasin kahta erilaista kasvoharjaa. Aloitin testin silmäilemällä kasvoharjojen pakkauksia, jotka olivat hyvin erilaisia. Ensimmäinen testaamani kasvoharja oli Umed Beautyn kasvoharja, jossa oli neljä vaihtopäätä. Kasvoharja oli pakattu vaaleanpunaiseen laatikkoon, joka itsessään oli jo kaunis ja naisellinen. Kauniista vaaleanpunaisesta laatikosta paljastui mintun värinen läpinäkyvä rasia, josta löytyi Umed Beauty kasvoharja vaihtopäineen. Läpinäkyvä rasia oli todella kiva, sillä on tärkeääm että kasvoharjalla ja varsinkin vaihtopäillä on jokin säilytyspaikka. Kasvoharjan päitä ei voi säilyttää missä sattuu, sillä jos vaihtopäät lojuvat kaapin pohjalla tai kylpyhuoneessa sikin sokin, niihin pääsee huomaamatta bakteereja, jotka kulkeutuvat kasvoharjauksen yhteydessä iholle.

Umed Beauty kasvoharja 4 vaihtopäällä

 

Umed Beautyn pakkauksessa kaikille osille on omat paikkansa, näin vaihtopäät pysyvät aina siellä missä pitääkin.
Pakkauksessa on muovinen kansi, joten vaihtopäät pysyvät näin suojassa pölyltä ja bakteereilta.

Umed Beauty kasvoharja toimii kahdella AA-paristolla (eivät sisälly pakkaukseen). Kasvoharjassa on neljä vaihdettavaa päätä: kaksi harjallista päätä (pehmeä ja ekstra pehmeä), vaahtomuovipää ja hierovat kuulat. Laitoin paristot kasvoharjaan ja laitoin ensimmäisen, pehmeän vaihtopään paikoilleen. Vaihtopäiden laitto kasvoharjaan on helppoa, vaihtopäät lähtevät irti nykäisemällä ja sitten vain virta päälle. Kasvoharja on helppokäyttöinen, siinä pystyy valitsemaan kaksi eri nopeutta: nopea tai alhainen pyörimisnopeus. Aloitin testin putsaamalla meikit kasvoilta niin, että iho oli puhdas ja kostea. Kasvoharjasta kuuluu pieni ääni, melkeinpä samanlainen kuin epilaattorista tai parranajokoneesta.

Pehmeä harja: Ensimmäinen pehmeä vaihtopää tuntui miellyttävältä iho vasten. Surruuttelin kasvoharjalla ihoani rauhallisesti ja huolellisesti, aikaa meni reilu minuutti. Suriseva harja tuntui hauskalta ja hyvältä kasvojen ihoa vasten, ihokin tuntui käytön jälkeen pehmoisemmalta.

Ekstra pehmeä harja: Vaihdoin harjan vielä pehmeämpään. Voin suositella tätä ekstra pehmeää harjaa varsinkin herkkäihoisille. Pehmeä pyörivä harjas tuntui mukavalta ja ajattelin vain, että miksi en ole ottanut elektronista kasvoharjaa aikaisemmin mukaan ihonhoitorutiineihin?

Vaahtomuovi: Kolmas kokeilemani vaihtopää oli vaahtomuovinen pehmeä pää. Tuollainen pää voisi olla hyvä levittämään vaikka kasvonaamiota, mutta sellainen oli päässyt loppumaan kylpyhuoneeni kaapista. Vaahtomuovipää oli mukavan tuntuinen, mutta itse pidin enemmän ekstra pehmeästä harjapäästä.

Hierovat kuulat: Neljäs kokeilemani vaihtopää oli pää, jossa oli viisi valkoista pyörivää kuulaa. Tämä vaihtopää tuntui hauskalta ihoa vasten, itse pidin tästä hierovasta vaihtopäästä todella paljon. Huomasin yhden eron tämän vaihtopään kanssa verrattuna muihin vaihtopäihin, ääni oli erilainen. Tämä ääni johtui siitä, että päässä olevat kuulat pyörivät, ääni ei kuitenkaan ollut häiritsevä, se vain poikkesi muista vaihtopäistä.

 

Glossy kasvoharja

Glossy kasvoharja on tehokas ja kooltaan näppärä, tämän kasvoharjan ottaisin mukaani matkalle.

Glossy kasvoharja on kooltaan pienempi kuin ensin testaamani Umed Beauty kasvoharja. Glossy kasvoharja on naisellisen ja houkuttelevan näköinen, pienen koonsa puolesta se on oiva kaveri myös matkalle. Kasvoharja toimii yhdellä AAA-paristolla, tässä pienessä ja tehokkaassa harjassa on yksi nappi, josta laitteen saa päälle ja pois päältä. Olen käyttänyt tätä Glossy kasvoharjaa arkikäytössä muutaman viikon ajan, enkä ole testijakson aikana kaivannut muita ominaisuuksia kuin yhden napin säätövoimakkuuden. Glossy kasvoharjassa ei tule vaihtopäitä mukana. Tästä kasvoharjasta on tullut huomaamatta aamu ja ilta ihonhoitorutiinieni tehokas apulainen. Olen ensin kostuttanut kasvoni ja levittänyt kasvoille ihonpuhdistustuotteen. Tähän tarkoitukseen käy puhdistusmaito, vaahto tai geeli, tuotteen voi valita oman mieltymystensä mukaan. Kun kasvojen iho on kostea ja siinä on puhdistusainetta, voi ottaa kasvoharjan käteensä ja alkaa surruuttelemaan harjalla pitkin kasvoja. Ihon peseminen kasvoharjalla on nopeaa ja tehokasta, eikä aikaa mene juurikaan kauempaa kuin ilman kasvoharjaa. On tärkeää muistaa pestä kasvoharjan pää jokaisen käyttökerran jälkeen, puhdas kasvoharja on ihosi ystävä. Itse olen pessyt harjan saippualla joka kerran jälkeen ja laittanut sen kuivumaan harjakset alaspäin paperin päälle, näin harja on säilynyt hyvänä ja puhtaana.

Kun olet käynyt läpi koko kasvosi, huuhtele iho vedellä. Jos olet tottunut käyttämään kasvovettä, on sillä hyvä viimeistellä puhdistus. Jos taas et ole tottunut kasvovesien käyttäjä, mieti olisiko aika kokeilla ja aloittaa? Kasvovesi kruunaa koko toimenpiteen ja rauhoittaa herkkää ihoa. Kasvovesissä on huimia eroja. Niiden käyttö kannattaa aloittaa kasvovesistä joissa on kosteuttavia ja luonnollisia ainesosia. Luonnonkosmetiikkatuotteista löytyy loistavia kasvovesiä.

Yhteenveto:

Jos kaipaat pienikokoista ja näppärää kasvoharjaa joka kulkee myös reissussa mukana, valitse Glossy kasvoharja. Jos taas kasvojenhoito on lähellä sydäntäsi ja kaipaat jokapäiväistä tai viikkoista hemmottelua elämääsi, suosittelen lämpimästi valitsemaan Umed Beauty kasvoharjan.

– Anni