Älykello on trendikäs, käytännöllinen ja hyödyllinen asuste. Älykellojen käyttö on Suomessa todella yleistä ja urheilukellot ovat muuttuneet tyylikkäiksi pukeutumista korostaviksi laitteiksi, joiden avulla saamme hyödyllistä tietoa päivämme kulusta, nukkumisestamme ja esimerkiksi liikkumisestamme.

Älykello ei ole missään nimessä turhake tai pelkkä ammattiurheilijoiden apuri. Itse asiassa kaikista eniten hyötyä siitä saavat ne ihmiset, kuntoilijat ja ei-kuntoilijat, jotka eivät pysty tulkitsemaan muuten oman kehonsa signaaleja riittävän tarkasti.

Älykello tietää meistä paljon ja näin ollen sen haluaa valita oikeiden kriteerien perusteella. Kuinka siis valita sopiva älykello, joka on juuri itselle sopivin? Lue tämä artikkeli ja nappaa vinkit valintaan!

Älykello on arjen monipuolinen apuri

Älykellojen ja muiden älyasusteiden valikoima kasvaa jatkuvasti, sekä niiden sisältämät ominaisuudet paranevat jatkuvasti. Myös niiden kysyntä on ollut kasvussa fitness-buumin jatkuessa vuodesta toiseen. Ihmiset haluavat tietoa itsestään ja siitä, miten oma kroppa toimii. Ei siis ihme, että älykellovalmistajien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja kelloja saa jo lähestulkoon kaikilta matkapuhelinvalmistajilta.

Älykello käykin usein käsikädessä puhelimen kanssa, sillä siinä on usein pieni näyttö, mutta helpointa tiedon hakeminen, vertailu ja seuranta on tietokoneella tai puhelimen sovelluksella, johon kello tiedot välittää. Älykello on äärimmäisen kätevä apuri myös ahkeralle puhelimen käyttäjälle, sillä yhteys toimii molempiin suuntiin ja kellon näytöltä näkee vaikkapa tulevat puhelut tai viestit ja kellon avulla tietää aina mikäli meneillään on jotain kiireellistä.

Älykello on älykkäämpi versio aktiivisuusrannekkeesta. Se tietää sen milloin ja miten nukut ja auttaa parhaimmillaan tekemään muutoksia omiin tapoihin, jotta unen laatu paranee. Älykello tietää milloin syke nousee ja miten nopeasti sen saa alas. Sillä voi seurata sykettä vaikkapa treenissä ja näin treenin tehon voi maksimoida tai treenistä voi tehdä muuten tarkoituksenmukaisemman. Lisäksi sillä näkee poltettujen kalorien määrän ja kelloa voi käyttää vaikkapa laihdutuksen apuvälineenä.

Kaiken kaikkiaan älykello on siis arjen monipuolinen apuri. Se mahdollistaa treenissä käymisen niin, että tärkeät työviestit tulevat läpi vaikkapa uima-altaaseen. Se soittaa musiikkia ja viihdyttää. Se seuraa kropan toimintaa, auttaa täyttämään erilaisia liikunta- ja aktiivisuustavoitteita ja kertoo, mikäli edellisen yön uni on häiriintynyt syystä tai toisesta. Mikäli nautit datasta tai haluat olla aina tavoitettavissa, on älykello loistava idea!

Miksi älykellon hankinta kannattaa

Kävimme joitain älykellon parhaita ominaisuuksia läpi jo edellisessä osiossa ja oletettavasti olet jo melko myyty älykellon ominaisuuksista. Tässä kappaleessa annamme kuitenkin muutamia hyviä tärppejä siihen, miksi älykelloon kannattaa sijoittaa ja miksi se on aidosti hyödyllinen.

On totta, että ennen meitä on elänyt paljon ihmisiä, jotka eivät omistaneet älykelloja, älypuhelimia tai tietokoneita. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö me voisi nauttia niistä teknologian tuomista mahdollisuuksista, joita meille on annettu. Ensimmäiset älykellot eivät olleet kovin käteviä vaan ennen kaikkea kalliita rannekelloja, joista näki suurinpiirtein kellonajan. Nyt on kuitenkin toisin ja älykello on aidosti hyvä hankinta!

Älykello kannattaa hankkia siksi, koska se on todella helppo pitää mukana. Se kulkee ranteessa missä vain ja milloin vain ja sen kanssa voi uida, saunoa ja nukkua. Se on ikään kuin pieni tietokone, joka vain sattuu olemaan kellon muotoinen. Se toimii myös puhelimena, mutta mahdollistaa esimerkiksi puhumisen täysin ilman käsiä. Kello yhdistelee siis eri laitteiden parhaat puolet!

Kun tämä yhdistetään siihen, että kellon tuottamaa dataa voi käyttää hyväksi painonhallinnassa, treenissä tai esimerkiksi sairauksien toteamisessa tilastojen muuttuessa, on kello kaiken kaikkiaan järkihankinta! Hanki siis älykello ja kokeile itse! Varoitamme kuitenkin, että jäät todennäköisesti siihen koukkuun!

Mitä älykellon valinnassa tulee ottaa huomioon


Nyt, kun älykellon valinta on perusteltu ja olet todennäköisesti mukana, on hyvä aika puhua siitä, mitä älykellon valinnassa tulee ottaa huomioon ja miten älykello valitaan!

Valinta kannattaa lähteä tekemään pragmaattisesti vaikkapa budjetin kautta. Paljonko haluat kelloon käyttää? 20 euroa, 200 euroa vai 2000 euroa? Älykelloja on erilaisia, joista osa on aidosti älykkäämpiä kuin toiset ja joista osassa maksetaan tekniikan lisäksi myös nimestä. Valitse kellolle sopiva budjetti ja lähde valintaan sitä kautta!

Kun suurinpiirteinen budjetti on tiedossa, kannattaa lähteä kartoittamaan markkinaa. Mitä ominaisuuksia nykykelloissa on? Mitkä niistä ovat sinulle hyödyllisiä ja mitkä eivät? Minkä merkkinen puhelin sinulla on tai millainen käyttöjärjestelmä siinä on? Valitse yhteensopiva kello ja sen käyttö tulee olemaan huomattavasti helpompaa kuin ei-yhteensopivilla laitteilla!

Kun löydät omaan puhelimeesi sopivan kellon, on hyvä aika valita tarvittavat ominaisuudet. Peilaa eri ominaisuuksia antamaasi budjettiin ja valitse kello sen mukaan. Tarvitsetko esimerkiksi GPS:ää? Onko se kiva vai tarpeellinen? Valitse kello, jossa on kaikki, mitä tarvitset ja jossa et maksa nimestä vaan oikeasti hyödyllisistä ominaisuuksista!

Tuotevinkkejä älykellojen tuoteryhmästä


Kuten teknologian alalla muutenkin, suuri osa älykelloista tuotetaan Kiinassa. Eri valmistajilla on siellä tehtaita, joiden ovista tulee ulos laadukkaampia ja vähemmän laadukkaita kelloja. Kellossa ei kannat maksaa nimestä, kuten jo edellä kerroimme. Laite kannattaa valita laadun perusteella ja siinä me voimme auttaa. Tässä kappaleessa esittelemme kolme hinta-laatusuhteeltaan hyvää älykelloa!

Ulefone GPS Watch älykello on tyylikäs älykello GPS-paikannuksella, jossa on pitkä akunkesto ja jatkuva sykemittaus ja unen seuranta. Se on vedenkestävä ja kestää jopa 50 m upotuksen. Kellosta on saatavilla useita värivaihtoehtoja ja se on kaiken kaikkiaan nätti laite. Kyseessä on Ulefonen yksi parhaista kelloista, ja se on varustettu 9 urheilutilalla ja 1,3” kosketusnäytöllä. Laite on mobiiliyhteensopiva ja se yhdistetään puhelimeen Bluetoothilla. Kelloon saa myös hälytykset tulevista viesteistä ja puheluista.

Ulefone GPS Watch älykello

77,95 tai 14 € / kk

•Tarkka GPS-paikannus

•5 ATM vesitiivis

•Jatkuva sykemittaus

Toinen Ulefonen laatukello on Ulefone Watch Pro älykello. 13 urheilutilan kello on valmistajan lippulaiva, joka kestää 50 metrin syvyyden ja on 5 ATM vesitiivis. Laitteessa on suuri 1,55” kosketusnäyttö, mutta sen hinta on yhä reilusti alle 100 euroa. Kellossa on jatkuva sykemittaus ja se mittaa muun muassa veren happisaturaatiota ja unta. Kelloon saa ilmoitukset viesteistä ja puheluista, se on erittäin trendikäs ja sen ranneke on harvinaisen pehmeä.

Ulefone Watch Pro älykello

64,95 tai 12€/kk

•5 ATM vesitiivis, kestää 50m syvyyden

•1,55″ kosketusnäyttö

•Jatkuva sykemittaus

Colmi i30 AMOLED IP68 älykello on niin ikään edullisten, mutta laadukkaiden älykellojen esimerkkitapaus. Alle satasen kellossa on suuri 1.36″ AMOLED-näyttö ja jopa 7 päivän akunesto. Se pystyy mittaamaan muun muassa sykettä, verenpainetta, veren happisaturaatiota sekä seuraamaan untasi. Kellossa on lisäksi sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni, joten voit myös vastata puheluihin suoraan puhumalla ranteeseesi. Luonnollisesti saat myös puhelimesi ilmoitukset kuten viestit älykellosi näytölle.

Colmi i30 AMOLED IP68 älykello

54,95 tai 9 € / kk

•IP68 vedenkestävyys

•Suuri ja kirkas AMOLED-näyttö

•Korkea 390 x 390 resoluutio

Tsekkaa yllä mainitut älykellot ja tilaa jokin niistä kokeiluun! Saatat yllättyä siitä, kuinka koukuttavaa oman kehon seuraaminen älykellon avulla on!