Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Pelihiiret eroavat tietokoneiden perinteisistä hiiristä eritoten herkkyydessä. Pelihiiri voi olla jopa kahdeksan kertaa perushiiriä tarkempi.

a0001

Motospeed V40 ”Leopard” istuu käden alle jo heti ensimmäisestä testauksesta lähtien ja luo lämpimän ensivaikutelman. Muoto on hieman korkeampi kuin tutut Steelseries-hiiret ja tästä syystä omaan käyttöön erittäin mukava. Tuttu mattapintainen hiiren päällyste on erittäin mukava kädelle vaikkakin kerää helpolla sormien rasvaiset jäljet itseensä ja kiiltää häiritsevästi. Pyyhkäisemällä noista pääseepi eroon.

Hiirestä löytyy kuusi painiketta, vasen ja oikea nappi, kaksi peukalonappia vasemmalla puolella ja painettava rulla sekä hiiren DPI:tä muuttava painike rullan vieressä. Tämä painiki jää mukavasti sormien nivelten kohdalle joten sitä ei tule painettua tarpeettomasti edes vahingossa. Kyljissä oleva reikämäinen kuviointi antaa paremman otteen peukalolle ja nimettömälle sekä pikkurillille toisella puolen hiirtä. Kyljissä ja rullassa syttyvät led-valot (6 eri väriä) sekä takaosassa hehkuva leopardin pää-logo muuttavat väriä sitä mukaa mikä DPI on valittuna.

a0003

Pelirotta oli heti laatikosta otettuani valmis käyttöön laittamalla USB-johto tietokoneeseen, mikä paransi käyttömukavuutta esim. matkustaessa. Tämän helpompaa käyttöönottoa ei ole! Tosipelaajat voivat hiiren mukana tulevan asennusohjelman kanssa säätää herkkyydet ja kursorsin liikkumisvauhdin täysin kohdalleen.

V40:n heikoimmaksi osaksi paljastui liukkaat ja pienet peukalonäppäimet. Vaikka kelvottomaksi niitä ei voi haukkua, on vahinkoklikkausten määrä kasvanut ja joskus menen esimerkiksi nettiselaimella taakse päin vahingossa. Kevyt kumipyörä on rullailutuntumaltaan aavistuksen tunnoton, muttakeskiklikkaus antaa oikein hyvän vastuksen klikkauksille. Rulla ei myöskään kallistu oikealle eikä vasemmalle.

 

a0002

  • Hiiri on kevyt ja simppeli muotoilu
  • Tarkka ja nopea hiiri
  • Nappien tuntuma hyvä ja vastaavat hyvin painalluksiin
  • Sopii sekä oikea- että vasenkätisille
  • Laadukkaan tuntuinen
  • Hinta-laatusuhde on kohdillaan!
  • Liukkaat sivupainikkeet peukalon kohdalla
  • Ei sovellu suurikätisille
  • Hiiren paino: 0.140 kg

 

Katso tuote tästä linkistä!