Moikka kaikille! Olen asiakaspalvelun ja tuotteiden parissa työskentelevä Anni. Saavuin viime syksynä e-villelle työharjoitteluun, ja sillä tiellä olen edelleen täällä. Aasia oli minulle täysin tuntematon, nyt olen nähnyt täällä ollessani pienen palasen Aasiaa. Olen viihtynyt Shenzhenissä ja e-villellä ensimmäisestä päivästä saakka,  ja mikäs täällä ollessa kun tiimi otti minut hyvin vastaan ja työtehtävät ovat olleet mieleisiä.

Viime syksy kului asiakaspalvelun parissa, siinä sivussa lisäsin tuotteita kauppaan ja kirjoitin muutamia postauksia tänne blogiin. Tänä keväänä aika on mennyt asiakaspalvelun työtehtävissä. Toukokuun alusta lähtien olen työskennellyt myös puhelinten suojakuorten parissa.

Kevät on ollut kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen, opettavainen ja antoisa. Haluankin nyt näyttää teille, kuinka eräs työpäiväni oikein sujuikaan. Tervetuloa seuraamaan!

Tällä hetkellä e-villellä kaksi toimistoa. Tämän työpäivän työskentelin toimistolla, joka avattiin vasta tänä keväänä.

Klo 9.10 Lähtö kotoa. Työmatkaan menee 20 minuuttia metrossa. Kiinalaiseen tyyliin metro oli ruuhkainen, mutta tänä aamuna matka sujui ihan sutjakkaasti. Metromatkoilla on hyvää aikaa plärätä puhelimesta mitä maailmalla ja sosiaalisessa mediassa on tapahtunut.

Klo 9.30 Perillä toimiston huudeilla. Ensimmäisenä mielessä on kahvi, joten tieni vie tuttuun kahvilaan. Mukaan lähtee kuuma latte ilman sokeria, nam! Kahvin saa 18 renmimbillä eli 2.45 eurolla.

AOmyday14
Kahvilan henkilökunta on aina yhtä iloisia, itsellekin tulee hyvä mieli.

Aamu on todella lämmin ja aurinkoinen, itsellänikin on hyvä fiilis. Mikäs tässä tepastellessa töihin, kun aurinko paistaa, kaduilla on todella hiljaista ja rauhallista. Kadulla oli jopa hämmentävän hiljaista, sillä Shenzhenissä ja varsinkin täällä päin kaupunkia on usein todella kova kuhina: ihmisiä kävelee tai oikeastaan jopa juoksee jalkakäytävillä ja siellä seassa puikkelehtii polkupyörät ja sähkömopot pienine peräkärryineen.

Meiltähän muuten löytyy kaupastakin laaja valikoima sähkökulkuneuvoja ja  polkupyöriä.

Tunnelma täällä päin kaupunkia on todella hektinen ja ajoittain jopa stressaava, sillä koko ajan on oltava valppaana ja vilkuiltava, ettei kukaan ajele vahingossa noilla sähkövempaimilla päälle. Nyt aamusta fiilis on kuitenkin täysin erilainen, hiljainen ja rauhallinen.

AOmyday13
Tässä vaiheessa päivää kaduilla mahtuu liikkumaan hyvin ja voi vain fiilistellä alkavaa päivää.

Seuraavana suuntaan hakemaan aamupalaa. e-villen tiimin keskuudessa suosittu aamupala on mausteiset letut, jotka pilkotaan pieneksi neliöksi ja ne pakataan paperi- tai muovipussiin. Näitä voi syödä mukana tulevilla tikuilla. Nämä lettuset on erittäin hyviä! Tälläinen setti muuten maksoi 3 renmimbiä eli 0.40 senttiä. Muita suosittuja aamupala ruokia ovat lettusten lisäksi hedelmät, keitetyt kananmunat ja välillä joku saattaa syödä dumplingeja eli taikinanyyttejä, jonka sisällä on kasvis- tai lihatäyte.

AOmyday10
Aamu on hyvä alkaa kunnon aamupalalla, niin myös Kiinassa.

Klo 09.40 Toimistolla. Hymynaamainen info-taulu toivottaa minut tervetulleeksi toimistolle.

AOmyday12

Klo 9.45-13.15 Aamuni alkaa asiakaspalveluun tulevien sähköpostien vastaamisella. Asiakkaiden viestit liittyvät yleensä tuote, toimitus, tai takuuaiheisiin. Asiakapalvelussa työskentely on mielenkiintoista ja tätä kautta e-villen tuotteet, toimintatavat ja järjestelmä on tullut erittäin tutuksi.

Meihin kannattaa olla yhteydessä jos jokin asia mietityttää, yhteyden asiakaspalveluun saa täältä. Otamme innolla vastaan myös tuoteideat, sillä tottakai on tärkeää, että kaupassa on sellaisia tuotteita mitä asiakkaat toivovat. Näiden ideoiden pohjalta koitamme löytää hyvällä hinta-laatusuhteella olevia tuotteita täältä Kiinasta.

Toukokuun alusta saakka olen puuhailut myös puhelinten ja tablettien suojakuorten tuotepäällikkönä. Kun asiakaspalvelun työtehtävät on hoidettu, voin alkaa miettimään että millaisia suojakuoria verkkokaupasta ei vielä löydy.

13.15-13-45  Teen exceliin listaa suojakuorista jotka haluan lisätä kauppaan. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia älypuhelimia ja tabletteja, joten kauppaan lisättävät suojakuoret ja näytönsuoja lasit eivät lopu koskaan kesken.

Pääset muuten kurkkaamaan suoraan tästä linkistä, mitä kaikkea suojakuorten kategoriasta löytyykään.

13.50 Nälkä alkaa jo kurnimaan, niinpä lähdemmekin koko tiimin kanssa yhdessä syömään. Tosin ulkona porukka jakaantuu kahtia, sillä osa porukasta menee syömään intialaiseen ja osa kiinalaiseen ravintolaan. Itse menen viiden muun kollegan kanssa syömään kiinalaiseen ravintolaan.

Lounaani maksoi 23 renmimbiä eli 3,15 euroa. Kävimme paikassa jossa valitaan itse linjastolta, mitä haluaa syödä. Linjastosta mieleeni tulee kouluruokala. Mielestäni tässä paikassa on hyvä hinta/laatusuhde ja ruoan saa aina heti, eli aikaa ei mene siihen, että ruoka valmistetaan.

AOmyday1
Ruoka oli hyvää, tämän voimin onkin hyvä lähteä metsästämään uusia puhelimen suojakuoria.

Klo 14.25 Lounas on syöty. Nyt suuntaan katsomaan mitä kaikkea uutta suojakuorten rintamalle kuuluu. Mukanani on reippaat kiinalaiset kollegat, David ja Aaron.

AOmyday3
Miehet edellä, minä perässä. Ilma on aurinkoinen ja lämmin, kyllä nyt kelpaa.

Klo 14.50 Saavuimme katsomaan, mitä tavarantoimittajaltamme Remaxilta löytyy. Remaxilta löytyy mm. suojakuoria puhelimille ja tableteille, virtapankkeja, kaiuttimia, kaapeleita sekä kuulokkeita. Pääset kurkkaamaan kaupassa olevia Remaxin tuotteita suoraan tästä.

Itselläni tämä oli ensimmäinen kerta kyseisessä liikkeessä, joten katseltavaa ja kyseltävää riittää paljon. Täällä meitä palveli iloinen asiakaspalvelija Alisa, hän puhui englantia joten asioiminen oli helppoa.

Itse en osaa puhua mandariinikiinaa, siksi kiinalaiset kollegat ovat korvaamattomia. He tuntevat myös paikalliset liikkeet, joten heidän kanssaan liikkuminen on vaivatonta.

AOmyday5

Liikkeessä oli paljon mielenkiintoisia suojakuoria, ja lähti sieltä jotakin mukaankin. Itse olin tyytyväinen alla olevassa kuvasta näkyvästä suojakuoresta. iPhone 6-älypuhelimelle suunniteltu suojakuori oli kevyt ja läpinäkyvän takakuoren ansiosta koko puhelimesta tuli raikkaan näköinen. Tämän suojakuoren jujuna oli kuoren takaosassa olevat kuminen läppä, jonka sai taitettua niin, että puhelimen voi kääntää vaakatasoon. Näin puhelimelta voi katsella vaikkapa tv-ohjelmia näppärästi.

AOmyday8
Hyvännäköinen suunnittelu ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä ainakin tämän tuotteen osalta.

Tämän suojakuoren suunnittelussa oli mietitty ulkonäön lisäksi monikäyttöisyyttä, sillä tämän kuoren avulla puhelimen saa laitettua myös vyön lenkkiin kiinni. Lisäsin tämän uutuuden viime viikolla, löydät sen suoraan tästä.

AOmyday7
Alisa näyttää käytännössä kuinka monipuolinen suojakuori on kyseessä. Liikkeessä oli paljon erilaisia suojakuoria ja palvelu oli ystävällistä, aion ehdottomasti vierailla täällä toistekin.

Klo 15.20 Remaxin liikkeen vierailukäynnin jälkeen kävin yhdessä kollegani Davidin kanssa toisessa suojakuoria myyvässä liikkeessä. Täältä löytyi todella paljon eri merkille suunniteltuja kuoria, olin todella positiivisesti yllättynyt tästä liikkeestä. Tällä kertaa minulla ei ollut tarvetta käydä muissa liikkeessä, olin tyytyväinen jo tämän päivän saldooni. Nyt takaisin toimistolle.

AOmyday11
Päivä oli kaunis ja lämmin.

Klo 16.20 Takaisin toimistolla, eikun hommiin! Istahdan tietokoneen ääreen, juomana iso kupillinen kahvia ja vettä, tästä onkin hyvä jatkaa töitä.

AOmyday4

Loppupäivä menee tietokoneella työskennellessä, tässä vaiheessa muokkaan tuotekuvia ja lasken tuotteille hinnat ja kirjoitan kauppaan meneville tuotteille tuotekuvaukset.

Klo 18.45 Lähtö kotiin. Tässä vaiheessa päivä on pulkassa, huikkaan moikat kollegoille ja lähden kävelemään kohti metroasemaa. Ulkona on jo hämärää ja aurinko on laskemaisillaan.

Huomenna on taas uusi työpäivä, muttei kuitenkaan samanlainen kuin tämänpäiväinen.

Koska työskentelen kesän ajan puhelinten suojakuorten parissa, toivon että minulle laitettaisiin rohkeasti ehdotuksia, jos juuri sinun puhelimesi suojakuori puuttuu valikoimasta. Huikkaathan toiveesi kommentoimalla tähän postaukseen tai osoitteeseen [email protected].

Psst! Muutkin tuoteideat otetaan ilolla vastaan.