Etsimme reilu kuukausi sitten tuotetestaajia peruutuskameralle ja liikennekameralle. Edellisellä viikolla esittelimme peruutuskameran tuotetestauksen ja nyt on vuorossa Tomi K:n tekemä tuotetesti liikennekameralle. Alta voit lukea kattavan tuotearvostelun ja katsoa video-esittelyn liikennekamerasta!

kojelautakamera

Näytöllinen liikennekamera

Postiin saapui lappu, että kamera olisi noudettavissa. Hollannin kautta saapui paketti, joka oli vähän toimituksessa kärsinyt ja itse tuotteen laatikko oli myös aavistuksen revennyt liitoksistaan. Itse tuote oli kuitenkin kunnossa.

Tuotepaketista löytyi päällimmäisenä omassa pussissaan itse kamera. Myös USB-kaapeli ja tupakinsytytinlaturi ja imukuppiteline löytyi pakkauksesta omissa pusseissaan. Ohjekirja löytyi pakkauksesta alimmaisena. Ohjeet ovat englanninkiellä ja ne ovat kirjoitettu todella pienellä fontilla. Ohjeisiin en tutustunut kuitenkaan sen kummemmin.

Kamera on muovinen, mutta vaikuttaa ihan kohtuullisen laadukkaalta. Kamera ei kuitenkaan nitise käsissä pyöritellessä tai paikallaan asennettuna.

Käyttöönotto

Käyttöönotto on todella helppoa eikä se aiheuta harmaita hiuksia. Imukuppiteline tulee yhdellä ruuvilla ja sormin kiristettävällä peukalomutterilla itse kameran jalkaan kiinni. Sitten kortti paikalleen ja laturi USB-paikkaan kiinni ja muita toimenpiteitä ei tarvitakkaan. Asennettaessa ei tarvitse käyttää hartiavoimia tai rakettitiedettä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että imukuppi tarttuu kylmässä heikosti.  Imukuppia kannattaa lämmittää, vaikka käsillä jos sitä siirtelee autosta toiseen. Tänä vuonna tuo tosin ei ole enää niin ajankohtaista.

Asetukset

Asetukset olivat oletuksena aikalailla kohdallaan omaan käyttöön. Loop -kuvaus ja 1080p kuvanlaatu olivat valmiiksi asetuksissa päällä. Loop -kuvaus kuvaa kolmen minuutin pätkiin videota, joka helpottaa huomattavasti oikean pätkän etsimistä muistikortilta.  Ainoa asetus johon tein muutoksia oli kello, joka eli omaa elämäänsä. Luultavasti tulen asentamaan kameran kiinteällä johto asennuksilla autoon, koska en voi sietää roikkuvia johtoja näkökentässä. Johto murtuikin laturin päästä vaihtaessa kameraa autosta toiseen.

Käyttäminen

Kameraa käytän oikeastaan jatkuvasti ja pidän aina ajaessa päällä. Kamera nauhoittaa edellisten päälle vanhemmasta päästä, kun muistikortti tulee täyteen. Itselläni on käytössä 16gb class 10 kortti, joka toimii moitteetta kamerassa. Suosittelen silti käyttämään 32gb korttia, sillä 16Gb kortti tulee helposti täyteen muutamassa tunnissa.

Ominaisudet

Kamera on FullHD kamera, joka kuvaa oletuksena 1080p mjpeg AVI videota @ 25FPS, vaikka paketti sanoo 30FPS. Maksimissaan kamera tukee tuota mainitsemaani 32gb microSD korttia. Kameran takaa löytyy 1.5” tft näyttö, joka auringon valossakin näkyy oikeen mainiosti. Etupuolelta löytyy kahdella ledillä varustettu kuvausvalo. En ihan äkkiä noille kyllä käyttöä keksi. Myös akku löytyy, mutta kuvaamaan sillä ei juurikaan kannata alkaa vaan lähinnä toimii hyvin, kun sisällä esimerkiksi valmiiksi muuttelee asetuksia.

Kuvanlaatu on kohtalainen jos ei nyt käyttötarkoitukseensa ihan hyvä. Ajoittaista nykimistä esiintyy kuvattaessa ja pimeällä/hämärällä tämä vähän pahenee. Johtunee varmaan mjpeg formaatista, koska sillä tuppaa olemaan tapana hyppiä frameja välistä. Hämärässä ja pimeässä kuvattaessa jää kameralle toivomisen varaa. Katuvalaistuksessakaan on vaikea oikeen nähdä kuvasta mitään.

Yhteenveto

Hintaisekseen asiallinen (39,95 €) ja toiminta varmuudellaan yllättää positiivisesti. Testin aikana kamera ei kiukutellut ollenkaan ja toimi moitteetta. Ainoa oli tuo laturin johto joka murtui. Johtuiko sitten pakkasesta tai jostain muusta.

Todella helppokäyttöinen, valikot ja napit oppii hetkessä käyttämään ja muistaan. Ainoa mikä tuotti omalla kohdalla käyttökokemuksessa vastusta oli se, että kamera lähtee normaalisti päälle ja sammuu. Kamera lähtee päälle siis, kun autoon laittaa virrat ja ja sammuu n. 5 sekuntia auton virran katkaisun jälkeen. Omassa autossa tulee jokaiseen pistokkeeseen aina jatkuva virta.

Risut ja Ruusut

Ruusut

+Kuvanlaatu varauksin päivänvalossa

+Vaikka edullinen ei niin halvan oloinen

+Riittävän pitkä johto isoonkin autoon

+Toimintavarmuus

+Näyttö

+Selkeät valikot

Risut

-Heikohko ja jäykkä laturinjohto

-Hämärässä kuvaus

-Oletuksena oleva piippaus nappia painaessa.

 

Lue tuotearvostelut ja tuotekuvaus klikkaamalla tästä.

Pääset ostoksille klikkaamalla tästä.

– Tomi K.

e-ville.com:n asiakas

PS. Lue vielä tuotetesti peruutuskamerasta klikkaamalla tästä.

PPS. Lisäsimme reilusti uusia pyöräilytuotteita valikoimiimme kevään kunniaksi! Katso tuotteet klikkaamalla tästä.