Suositun suomalaisen tubettajaryhmän, Team #Peränurkan Ville testasi Nitecore UGP4 GoPro -akkulaturin näytöllä. Lue Villen kattava analyysi siitä, miksi kameraa ostaessa myös laturilla on lopulta huomattavan suuri merkitys. Osallistu myös blogin lopussa olevaan kilpailuun ja voit voittaa kyseisen tuotteen itsellesi!

Nitecore UGP4 -akkulaturi testissä

Muutaman viikon käytön jälkeen uskallan jo kirjoittaa arvostelun uudesta Nitecore UGP4 GoPro -akkulaturista. Ensimmäisenä nousee ajatus korvantaakse, että miksen ostanut tätä aikaisemmin!

Olen GoPro:n suurkuluttaja, mutta vain aktiivisen epäaktiivisesti. Käytössäni on GoPro Hero 4 ja 2-3 akkua. Yleisimmin pidän akkuja latauksessa ”varmuuden vuoksi”, sillä silloin kun kameraa tarvitsee, niin pitää aina ottaa pari vara-akkua mukaan. Tähän asti käytössäni on ollut halpa kopiolaturi, joka on ollut tietokoneessa kiinni akkujen kera aina 24/7. Aikaa myöten nämä halvat, sekä ”tyhmät” -laturit ovat alkaneet tuhoamaan akun kapasiteettia ja tällä hetkellä kaikki, paitsi GoPro:n oma akku on käyttökelvoton, sillä akut ovat paisuneet fyysisesti niin isoiksi, että ne eivät enää mahdu kameran sisälle.

 

Nitcore GoPro laturi

Nitecore on oikeasti hyvä ja käytännöllinen laturi. Se ei pelkästään lataa, vaan parantaa akun kestoa mitä useammin sitä käyttää. Vanhassa laturissa akut lämpesivät selkeästi, vaikka olivat ”ylläpitolatauksessa” eli täynnä. Ilmeisesti ledin valo vain vaihtuu tietyn jännitteen ylittyessä ja lopunaikaa akut kiehuvat ja paisuvat.

Nyt GoPro:n alkuperäinen akkukin on alkanut löytämään takaisin kadottamaansa kapasiteettia ja Nitecoren kyljessä ostettu TELESIN:n akku on hyvin pitkälti samaa kastia, mitä GoPro:n alkuperäinen akku. Ennen minulla meni 3-6 akkua vuodessa roskiin, mutta nyt uskon että kausittaiset akkujenvaihtoviikot ovat lopullisesti ohitse.

Nitecore

Nitecore -laturissa akut latautuu normaalisti, ei ole mikään supernopea eikä superhidas, eli ”ei paskempi” näi porilaisittai. Akun saavuttaessa 100% kapasiteetin akku jää ylläpitolataukseen. Akut pysyvät nyt päivästä toiseen viileinä ja omaavat 100% varauksen tilanteeseen, jossa niitä seuraavaksi tarvitaan.

Nitecoren ominaisuudet eivät toki lopu tähän, sillä laturilla on mahdollisuus ladata myös kännykkää suoraan laitteen läpi sen kyljestä löytyvällä USB-portilla. Napista voi valita ladataanko ensimmäiseksi akut tai kännykkä. Laturin käyttäminen esimerkiksi USB-tikun lukemiseksi ei kuitenkaan toimi (HARMI!).

Voin lämpimästi suositella ja jopa pikkusen pakottaa kaverit ostamaan älylaturin sellaisen halvan ”tyhmän” -laturin sijaan, sillä ei kukaan halua koittaa onkia GoPro:n sisälle paisunutta akkua ulos väkisin 400€ actionkamerasta…

 

Nitecore UGP4 GoPro 3&4 -akkulaturi näytöllä

Plussat:

  • Tekee mitä lupaa
  • Selkeä näyttö
  • Parantaa akun ikää ja palauttaa kadonnutta kapasiteettia
  • Laitteen läpi pystyy lataamaan myös kännykän (Laitteessa on USB-out -portti)

Miinukset:

  • USB-tikun lukeminen laitteen läpi ei toimi
  • Johto saisi olla 5cm pidempi

 

GoPro 4 vara-akku

TELESIN -akut on saaneet hyviä arvosteluita internetin ihmeellisessä maailmassa ja nämä ovat juurikin tuttua turvallista laatua.
Täysin vastaavanoloinen akku, mitä GoPro4:n mukana tuleva 1160mAH -akku. Akunkesto ja latausajat ovat identtiset.
muutaman viikon testissä Nitecoren laturin kanssa ihan priima -akkku. Ei mitään pahaa sanottavaa.

Plussat:

  • Toimii
  • Alkuperäisakun kaltainen niin akunkestolta, kuin latausajan suhteen.

Miinukset:

  • Ei mitään pahaa sanottavaa

-Ville Santikko


Mitä action-kamera tarvikkeita sinä haluaisit nähdä e-villen valikoimassa tulevaisuudessa? Jätä tuoteideasi vastaamalla alle! Arvomme kaikkien vastanneiden kesken yllä testatun Nitecore UGP4 GoPro -akkulaturin!