SuomiMobiili.fi testasi Oneplus X -puhelimen, joka on suositun OnePlusssan kolmas älypuhelin. OnePlus X arvostelun ja testin teki SuomiMobiilin perustaja Eero Salminen. Lue tuotetesti kokonaisuudessaan täältä. Tähän juttuun on alle koottu kattavan tuotetestin parhaat palat.

OnePlus X – Yksi hintaluokkansa parhaimpia

”Puhelin on mielestäni yksi hintaluokkansa parhaimpia. Puhelin noudattaa Premium-ideologiaa ja sisältää varsin vakuuttavat tekniset tiedot. Puhelin toimii myös moitteita ilman suurempia hidasteluja ja ongelmakohtia, joka on tämän hintaluokan puhelimille harvinaista.”

Laatutuntuma

”OnePlus X ei ehkä nimenä sano mitään laadusta. Tulee ehkä ensin mieleen Nokian avaus Android –markkinoilla, eli Nokia X –mallisto, jotka eivät olleet mitenkään laadukkaita, vaan sijoittuvat alle 200 euron hintaluokkaan. OnePlus X on kuitenkin jotain täysin muuta. Puhelimesta ei puutu laatua. Itse tykästyin puhelimeen juuri laadukkuutensa takia. Alle 300 eurolla on vaikea löytää jotain vastaavaa, mitä OnePlus X tarjoaa.”

Ulkoiset huomiot

”OnePlus X on mielestäni yksi parhaimman näköisistä alle 300 euron hintaisista puhelimista. Puhelin on elegantti sekä jämäkkäpiirteinen, joka tekee puhelimesta mielestäni todella vakuuttavan hintaisekseen. OnePlus X:n muotoilu on mielestäni onnistunut ja on arvokkaamman näköisempi kuin yhtiön aiemmat OnePlus One ja OnePlus 2 –puhelimet.”

Akunkesto

”OnePlus X:n akunkesto oli pienoinen pettymys, sillä harvoin puhelimen akku kesti edes päivää. Puhelimien normaali akunkesto on nykyään juuri ja juuri yhden päivän, mutta OnePlus X ei tähän ihan yllä. Puhelinta saa ladata päivän aikana ainakin yhden kerran, jos haluaa, että akkua on vielä illalla jäljellä.”

Näyttö

”Puhelimen näyttö on Full HD –tasoa, joka riittää vallanmainiosti tähän kokoluokkaan. Näytön tarkkuus on siis sama, joka löytyy yhtiön muistakin puhelimista tai esimerkiksi lähes kolme kertaa kalliimmista iPhone 6s –puhelimista. Mielestäni OnePlus X ei kalpene iPhone –puhelimille näyttönsä osalta ollenkaan.”

Tekniikka

”Puhelimen tekniikka ei siis ole aivan tuoretta, mutta täysin riittävää pyörittääkseen hyvin Oxygen OS –käyttöliittymää tai hieman raskaampia pelejäkin. Tärkeintähän on, että käyttökokemus on hyvä ja suuria bugeja ei olisi havaittavissa. Tästä OnePlus X mielestäni suoriutuu loistavasti.”

Kamerat

”Suurin ongelma yleensä alle 300 euron puhelimissa on huono kamera. OnePlus X kuitenkin pitää sisällään suhteellisen hyvän kameran hintaisekseen, joka on hyvin yllättävää.”

Käyttöjärjestelmä

”Oxygen OS sisältää myös muutamia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu vain kyseiselle puhelimelle. Hyvä esimerkki tästä on tumma teema, joka muuttaa käyttöliittymän täysin tummaksi, joka näyttää todella hyvältä, koska puhelimesta löytyy AMOLED –näyttö, joka toistaa tummat sävyt mahtavasti. OnePlus on vakuuttanut, että myös OnePlus X tulee saamaan päivityksen Android 6.0 –versioon alkuvuoden aikana, joten puhelimen kohdalla ei tarvitse pelätä päivitysten puutetta.”

Yhteenveto

”OnePlus X on varmasti monien mieleen. Laitteen ulkoinen toteutus sekä laatu on jotain, mitä muualta ei varmastikaan saa. Jopa muutamat iPhone uskolliset sanoivat, että OnePlus X on todella hyvän tuntuinen kädessä ja näyttää hyvältä. Itse olen tästä täysin samaa mieltä. Alle 300 euron hintaluokasta on varmasti todella vaikea löytää yhtä hyvän näköistä puhelinta.”

– Lue SuomiMobiilin testi kokonaisuudessaan täältä.

Täältä tutkailemaan OnePlus X -älypuhelinta vekkokaupan puolelle.