Tasapainoskootterit ovat olleet tämän kesän ehdoton suosikkituote ympäri maailmaa. Leijulautailu on ollut kesän 2016 juttu! Sähkökulkuneuvot tulivat Suomessa tielaillisiksi vuoden 2016 alussa tapahtuneen lakimuutoksen myötä. Liikenteessä tasapainoskootterit rinnastetaan jalankulkijoihin tai avustaviksi kulkuneuvoiksi ja niillä voidaan ajaa kävelytiellä. Mutta onko tasapainoskootteri, huuveri, hoverboard, leijulauta turvallinen ja miten se toimii? Tässä blogissa tutkaillaan tätä hittituotetta hieman tarkemmin.

hoverboard4

Mikä on tasapainoskootteri?

Kyse on aivan uudenlaisesta kulkuneuvosta, jota liikuttaa molempiin renkaisiin liitetyt 350 wattiset sähkömoottorit. Moottorien kanssa yhteistyössä toimii laitteen sisällä oleva gyroskooppi, kuljettajan oma tasapaino sekä kehonhallinta. Jalansijoilla on kosketuspaneelit, joiden päälle astuessasi laitteen gyroskooppi menee päälle ja olet valmis ajamaan. 6.5” renkailla varustetun e-Driftin painoraja on 20-100kg. Aluksi tasapainoskootterilla liikkuminen voi olla vähän hankalaa, mutta kun opit tuntemaan oman kehosi ja laitteen käyttäytymisen, on sillä helppo ja erittäin siistiä kulkea ympäriinsä! Yleensä laudan toimintojen hoksaaminen on muutaman minuutin juttu. Hyvä tasapaino auttaa laitteen sisäistämisessä.

hoverboard

e-Driftin huippunopeus on 12km/h ja akun kesto laitteella on 10-15 kilometriä riippuen käyttäjän painosta, nopeudesta sekä maastosta. Akku latautuu täyteen 90-120 minuutissa ja olet sitten taas valmis leijumaan. Tasapainoskootteri kantaa 20-100 kiloiset ihmiset, mutta ei niitä ihan 30 kiloisille kuitenkaan suositella, koska kyseessä ei ole lelu. Hoverboardilla pääsee kaupungissa liikkumaan esimerkiksi lyhyet työmatkat kätevästi ja tarvittaessa 10kg painoista laitetta on helppo kantaa, mutta kantamista varten laitteelle on saatavilla erillinen kantolaukku.

hoverboard3

Onko tasapainoskootteri turvallinen?

Akkuina käytämme ainoastaan sähköautovalmistaja BYD:n
tai elektroniikkajätti LG:n valmistamia akkuja, jotta nämä ovat varmasti huippuluokkaa.

Monet ovat varmasti kuulleet tarinoita tai nähneet videoita sähköisten kulkuneuvojen ongelmista. Näissä vikatapauksia ovat etenkin aiheuttaneet suurikapasiteettiset lithium-ioniakut. Käytännössä akut vastaavat puhelimista löytyviä akkuja, mutta hoverboardin akut ovat noin 10 kertaa isommat. Lithium-ioni -akkujen valmistuksessa ja käsittelyssä tulee olla tarkkana, eikä joidenkin valmistajien laaduntarkkailu akkujen kohdalla ole ollut riittävällä tasolla. Tämän myötä markkinoille on päässyt laitteita, joissa on huonolaatuisia tai huolimattomasti valmistettuja akkuja.

Halusimme alusta lähtien varmistaa, että myymämme laitteet ovat varmasti turvallisia ja tämän vuoksi olemme käyneet usealla tehtaalla ja katsoneet vierestä kuinka laite kasaantuu ja minkälaisia komponentteja sisään laitetaan. Muutaman tehdasvisiitin ja huolellisen tuotetestausprosessin jälkeen päädyimme yhteen laadukkaaseen toimittajaan, jonka toiminta ja laaduntarkkailu vakuuttivat ja olemme saaneet markkinoille hyvän ja toimivan tuotteen. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja se näkyy myös tuotesivuilla asiakkaiden kirjoittamissa arvosteluissa.

Akkuina käytämme ainoastaan sähköautovalmistaja BYD:n tai elektroniikkajätti LG:n valmistamia akkuja, jotta nämä ovat varmasti huippuluokkaa. Tätä myötä akussa on jäähdytyselementti, joka suojaa akkua ylikuumenemiseltä. Lisäksi laturi on yli- ja alijännitesuojattu ja se lopettaa latauksen virtapiikin havaitessaan. Muistutamme kuitenkin, että tästä huolimatta laitetta, kuten matkapuhelintakaan, ei tulisi jättää lataukseen ilman valvontaa tai kun akku on jo täynnä.

hoverboard2

Tasapainoskootteri Suomesta?

e-Drift -tasapainoskootterit ovat olleet erittäin suosittuja vekottimia, jota olet varmasti nähneet sellaisen leijuen kaupungilla tänä kesänä. Toimistomme ja päävarastomme sijaitsee täällä kaiken teknologian ytimessä Shenzhenissä ja pitkällä kokemuksella olemme luoneet hyvät tehdaskontaktit tänne Kiinaan ja tätä myötä pystymme tarjoamaan e-Driftille Hintaseurannan mukaan Suomen halvimman hinnan. Toimitamme kuitenkin tasapainoskootterin Mäntsälän varastoltamme ja ennakkomyyntikampanjoita lukuunottamatta toimitusaika on 1-2 päivää.

Kaikkiaan tasapainoskootterit ja muut sähkökulkuneuvot ovat uudenlainen ja kätevä tapa liikkua ja tämä on sen verran makea tuote, että se on lähes kaikkien pakko kokea myös itse! Helsingin Sanomat testasi myös e-villen e-Drift tasapainoskootteria. Lue HS:n artikkeli tästä.

Sähköhärvelit ovat olleet laillisia Suomessa reilut puoli vuotta ja meidän valikoimasta löydät jo useita makeita sähkökulkuneuvoja! Entäs ensi kesänä?! Pysykää siis kanavalla, nimittäin e-villestä tulet löytämään kaikki makeimmat tulevaisuuden kulkupelit! 😉

Haluatko popittaa samalla, kun ajat? Katso myös Bluetooth -kaiuttimella varustetut hoverboardit, joita on kolmea eri kokoa ja mallia:

·       e-Drift BT+ hoverboard 6.5″

·       e-Drift R8 hoverboard 8”

·       e-Drift XL hoverboard 10”

Katso myös muut valikoiman sähkökulkuneuvot, kuten Segway-tyyliset e-Cruiser A6 ja A8 Mini sekä e-Scooter sähköpotkulauta.

kulkuneuvot

 

Driftailkaa releesti,
Antti Matikainen
Tuotepäällikkö


Mikäli sähkökulkuneuvoja, akkuja tai ihan vain jotain muuta koskien herää kysyttävää, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme ([email protected]). Pyrimme vastaamaan 1-2 arkipäivän sisällä.