Tässä blogikirjoituksessa Erämedia testaa valikoimamme tämän hetken ehkä suosituinta puhelinmallia, Oukitel 10 000 Pro:ta.  Tommi Kosonen ja Pekko Heimola testaavat puhelinta motolla ”Kaikki ehjä ärsyttää”. Referoimme tähän blogiin jutun parhaat palat. Voit lukea koko testin täältä.

Ensikosketus Oukitel K10000 Pro puhelimeen

device_in_the_box_1

Ensimäisen plussan Oukitel saa pakkauksen purkamisesta, josta ei jää kuormalavallista jätettä. Pakkus oli tyylikäs sekä se on pakattu yksinkertaisesti ja toimivasti. Puhelimen olemus on juuri mitä luvataan eli äijä puhelin, jota löytyy kokoa, painoa ja näköä. Paino tuntui aluksi häiritsevälle, mutta testaajamme sanoin ”eihän puhelinta kukaan ollut koskaan mainostanutkaan rimppakintuille marjanpoimijoille sopivaksi. Ymmärrettävää on että suuri akku painaa.”

Käytettävyys

Myös plussaa saa 5,5 tuuman kosketusnäyttö, joka helpottaa karttojen tarkastelua. Ulkonäöltään puhelin vastaa hyvin äijä imagoa, pientä miinusta testaajat kuitenkin antavat kameran asennuspellille, joka vaikuttaa hiukan halvalle. Nahkainen takakansi on hyvä ominaisuus puhelimessa, sillä hiukan nihkeä pinta on erittäin hyvä monessakin tilanteessa. 

main (1)Suuren positiivisen yllätyksen puhelin antaa käytettävyyden osalta. Vannoutuneina iPhone käyttäjinä testaajamme antavat hyvää palautetta Android käyttöjärjestelmästä, sillä se toimii kuten pitääkin, nopeasti ja häirittömästi. Tärkeinä yksityiskohtina tarkasti toimiva kosketusnäyttö sekä vaste sormen liikkeisiin.

Todellinen testi – Puhelin pakkaseen!

Erämedia testasi puhelinta koiratutka käyttöä silmällä pitäen, jolloin kysymykseen tulee akun kesto kylmässä. Vaikka kesä on ollut sateinen ja osittain kylmä tämä ei testaajillemme riittänyt vaan mukaan testiin pääsi pakastearkku. Puhelin laitettiin siis pakastimeen Trackerin seuranta ohjelmaa päällä pitäen. Näyttö ei ollut kuitenkaan koko aikaa käytössä. 

Testissä käyttöä simuloitiin siten, että puhelinta käytettiin noin 5-6 kertaa päivässä paikannukseen sekä soittamiseen. Puhelimeen myös soitettiin noin 15 kertaa vuorokaudessa. Tuloksena puhelin sai kiitettävän sillä puhelimen akku kesti 6. päivään saakka akunvarausprosentilla 3. Käyttötunteja yhteensä 125 tuntia, joista 74h pakkasessa!

Tämän testituloksen myötä voidaan olettaa puhelimen kestävän yhdellä latauksella normaalilla GPS käytöllä ainakin kaksi 8 tunnin metsästyspäivää, jopa kylmissäkin olosuhteissa. Tärkeäksi huomioksi testaajamme vielä lisäävät että kosketusnäyttö ei ollut moksiskaan missään testin vaiheessa.

Muuta mainittavaa

Testaajien sanojen mukaan jos hakemalla pitää hakea vikoja niin suurimpana puutteena on puhelimen vesitiiviyden puute. Vesitiiviys tekisi puhelimesta ehdottoman koiratutka puhelinten kunkun (Kurkkaa myös IP68-suojauksella varustettu K10000 Max). Kuitenkin koiratutka käytössä on akun kesto tärkeässä roolissa ja sillä testaajamme kertovat k10000 Pro:n ohittavan monet vesitiiviit kilpailijat heittämällä.

Tommi ja Pekko eivät ole vielä epäonnistuneet puhelimen rikkomisessa, mutta nyt niin kävi. Vielä kaiken kukkuraksi vesitiiviin huippu puhelimen hinnalla saa kaksi k10000 Pro:ta.