Oukitel K12 älypuhelin on super-suositun K10:n seuraaja, joka oli saanut hyvän maineen metsästäjien keskuudessa todella ison akkunsa ansiosta. Tekniikka kehittyy ja Oukitel K12:sta onkin aivan eri luokkaa K10:een verrattuna. Lähetimme puhelimen testiin Sickman.fi -blogin ylläpitäjälle Juha Tissarile. Alla lainauksia ja todella hyvännäköisiä kuvia testin etenemisestä.

Akun loppuminen kesken kaiken on puhelimissa yleinen ongelma. Hankkimalla Oukitel K12 puhelimen virta ei lopu heti kesken. Lisäksi puhelimen suorituskyky riittää vaativaankin käyttöön.

Oukkidoukin näyttökin on hieman isompi vanhempaan iPhoneen verrattuna. 6.3″ vs 4″.

Koska puhelimeen on asetettu 10000mAh, on sillä myös kokoa ja painoa normaalipuhelimiin verrattuna. Vertailupuhelimena kuvassa on 1550mAh akulla varustettu iPhone 5. Onhan iPhonen iOS -käyttöjärjestelmä optimoitu eri tavalla, että sekin kestää käytössä, mutta oli se miten hyvin tahansa koodattu ja optimoitu, niin Oukitelin lähes 10 kertaa isompi akku vie kyllä voiton 100-0!

Oukitel K12- puhelimen ulkomitat ovat 163,5 x 75,4 x 14,5 millimetriä ja painoa puhelimella on 298 grammaa. 

Puhelimen fyysinen koko on seurausta pitkäkestoisesta akusta, mutta se ei ole kuitenkaan mielestäni ongelma. Se on valintakysymys, joko suuri puhelin ja pitkäkestoisempi akku tai pieni puhelin ja lyhytkestoisempi akku. Suuressa akussa virtaa riittää varmasti moneksi päiväksi, ja mikä parasta, sinun ei tarvitse kantaa mukana tilaa vieviä varavirtalähteitä.

Akkukestoa arvostavat metsästäjät, ketkä käyttävät karttasovelluksia ja kun samalla GPS huutaa taustalla, niin iPhonet hyytyisivät aika äkkiä siinä käytössä.

Oukitel K12 puhelimen 10 000 milliampeeritunnin akun kapasiteetti on moninkertainen verrattuna tavanomaisiin noin 3000 milliampeeritunnin akulla varustettuihin puhelimiin. Testin mukaan Oukitel K12 puhelimen akussa riittää virtaa valmiustilassa (paikalla SIM-kortti) jopa kuukaudeksi.

Oukitelin puhelimet siis ärjyn kokoisia ja myöskin ärjyn näköisiä. Tyylikäs nahkainen takakansi on tuttu Oukitel K10:stä ja alumiinirunko antaa ulkonäköön tiettyä jämäkkyyttä!

Oukitel K12 ja erinomainen näyttö

Oukteil K12:ssa on iso 6.3″ näyttö kapeilla reunoilla. Nykypäiväisen designin takaa myös yläpeltiin sijoitettu tear-drop-etukamera.

Näytöltä on mukava katsella erityisesti kuvia ja videoita, mutta myös lukea ja kirjoittaa.

Oukitel K12- puhelin on varustettu 6,3 tuumaisella näytöllä, jonka tarkkuus 2340 x 1080 pikseliä. OLED-näytössä on hyvä värintoisto- ja dynamiikka. Esimerkiksi suuren ja riittävän tarkan näytön ansiosta karttojen, kuvien sekä videoiden katseleminen on erittäin miellyttävää.

Näytön ja puhelimen koon hyötysuhde on erinomainen, koska etukamera on sijoitettu huomaamattomaan pisaraloveen, joka vie suurta tilaa näytöltä.

Puhelimen käyttäminen ja käyttöjärjestelmä

Vaikka kyseessä on iso puhelin, sen käyttö on helppoa yhdellä kädellä. Iso puhelin on kuitenkin vaativaa pitää yhdessä kädessä pidemmän aikaa, joten kahdella kädellä operointi on kuitenkin pidemmän päälle parempi vaihtoehto.

Oukitel K12- puhelimessa on Android 9 käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa parannetun käyttöliittymän, tehostetun turvallisuuden ja intuitiivisen navigoinnin aiempiin Android -versioihin verrattuna.

Android 9 mukautuukin puhelimen käyttöön oppimalla käyttäjän mieltymyksiä. Näin puhelimen käyttäminen alkaa sujumaan jatkossa entistä jouhevammin.  

Puhelimen lukitus on avattavissa niin sormenjäljen, kasvojen tunnistuksen kuin lukituskuvion avulla. Puhelimen takana sijaitseva sormenjälkitunnistin toimii hyvin, eikä sormea tarvitse asettaa erityisen tarkasti. Kasvojen tunnistus toimii ongelmitta ja myöskin lukituskuvio on helppo ja nopea käyttää. Jokaisella tunnistustavalla puhelimen avaaminen ja käyttöönotto onnistui nopeasti ja ilman minkäänlaisia ongelmia. 

Puhelimen alaosassa sijaitsevat USB-C-liittimen lisäksi kaiuttimet sekä mikrofoni. Laittamalla USB-C- liittimeen 3.5 mm kuulokeadapterin onnistuu myös kuulokkeiden käyttäminen.

Suorituskyky ja ominaisuudet

Puhelimen 6GB sisäinen muisti ja Helio kahdeksanydinprosessori takaavat sujuvan käytön ja puhelimessa riittää potkua vaativimpienkin pelien pelaamiseen ja monen sovelluksen yhtäaikaiseen pyöritykseen. Tallenustilaa Oukitel K12 pitää sisällään 64GB, mutta se on jatkettavissa 128GB:n saakka muistikortilla, vieden toisen SIM-korttipaikan.

Yleisimmät älypuhelimille tarkoitetut pelit toimivat muutaman kokeilun perusteella ilman ongelmia. Metsästyksessä ja retkeilyssä hyödynnetään yhä enemmän karttaohjelmia, joista selviää kaikki tarpeelliset tiedot maastotyypeistä rajoihin ja polkuihin. Oukitel K12 soveltuukin loistavasti koirien avulla metsästävien puhelimeksi.

Oukitel K12- puhelimessa paikannukseen on käytettävissä GPS, AGPS ja GLONASS, joten puhelimella voi korvata myös navigaattorin toiminnot. Kaikki karttasovellukset toimivat puhelimessa hyvin ja sutjakkaasti.

Koiratutkaohjelmat kuten, b-bark, Ultracom ja Tracker toimivat puhelimessa loistavasti. Potku riitti hyvin useimpienkin sovellusten samanaikaiseen käyttämiseen.

Kamerat ja kuvaaminen

Kun vertaa Oukitelin ensimmäisiä puhelimia ja tätä Oukitel K12 -mallia kameroiden kuvakulmasta, niin eteenpäin on päästy ja paljon. Monessa puhelimessa on tänä päivänä 2-5 kameraa takana, joten Oukitel on ottanut saman

Älypuhelimien kamerat ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti ja puhelimilla on jopa mahdollista saada kohtalaisen laadukkaitakin valokuvia. Oukitel K12 puhelimessa on kaksi takakameraa 16MP Sony IMX298 + 2MP ja etukamera 8MP (QC8034).

Puhelimen kamerat ottavat yhtäaikaisesti kuvan keskenään erilaisin ominaisuuksin.

Kamera toimii hyvin ja kuvien ottaminen on helppoa, mutta kameran automatiikalla on taipumusta ylivalotukseen. Parhaat kuvat saadaan säätämällä itse arvot kohdalleen kameran ominaisuuksista.

Puhelimen kamerasovelluksessa on useita kuvaustiloja, kuten perus kuva, Beauty, Bokeh, Mono (mustavalko) ja Pro-tila, joilla saadaan erilaisia kuvia.

Jos haluat saada mahdollisimman laadukkaita kuvia, kannattaa käyttää Pro- tilaa. Pro-tilassa kamera antaa käyttäjän säätää muun muassa suljinajan, ISO-herkkyyden, valkotasapainon ja tietenkin tarkennuksen.

Perustilassa kameran asetuksista on mahdollista valita kuvan koko, valkotasapaino, ISO-herkkyys ja välkynnän esto. ISO-herkkyyttä voi säätää arvojen- 100- 1600 väliltä tai valita automaattisen, jolloin kamera huolehtii itse säätämisestä. Valkotasapainoksi voi valita automaattisen lisäksi hehkulamppuvalon, päivänvalon, loisteputkivalon, pilvisen, iltahämärän, varjon tai lämpimän loistevalon.

Kamera toimii hyvin ja kuvien ottaminen on helppoa. Ihanteellisissa kuvausolosuhteissa otetut kuvat näyttävät erittäin luonnollisilta ja sisältävät hyvin yksityiskohtia.

Niin sanotut ”omakuvat”, eli selfiet ovat tätä päivää. Niiden ottamiseen kännykkäkamera on parhaimmillaan.

Puhelimella kuvatessa kannattaa muistaa samat asiat kuin millä tahansa muullakin kameralla kuvatessa. Lopputulos on aina kiinni kuvan valotuksesta, asemoinnista sekä tietysti kuvaajasta.

Pro-tilassa kamera antaa käyttäjän ”hienosäätää” muun muassa suljinajan, ISO-herkkyyden, valkotasapainon ja tietenkin tarkennuksen.

Peruskäyttäjän on hankala alkuun päästä jyvälle Pro-tilan asetuksista, jos ei ole käyttänyt ennen järjestelmäkameroita tai muita vastaavanlaisia vehkeitä, joissa voi itse muuttaa asetuksia kuvien laadun parantamiseen.

Yhteenveto:

Puhelimen pitkäkestoinen akku mahdollistaa normaalikäytössä jopa viikkojen poissaolot latausmahdollisuuksien ääreltä. Monen metsästäjän ongelma onkin ollut koiratutkia käytettäessä juuri puhelimen akun virran loppuminen. Oukitel K12- puhelimen kanssa tämä ongelma on historiaa.

Pitkäkestoisen akun lisäksi erittäin nopea suoritin ja kohtalaisen hyvät kuvausominaisuudet tarjoavat laatua erityisesti luonnonhelmassa viihtyvälle seikkailijalle. 

Lumiukko luottaa myös Oukitel K12-puhelimeen. Puhelin on omiaan juuri kylmissä olosuhteissa pitkäkestoisen akkunsa ansiosta.

Mikäli tärkeimpiin valintakriteereihin kuuluu hyvä akunkesto, sekä hyvä suorituskyky kohtuullisen hyvillä valokuvaustoiminnoilla, Oukitel K12- puhelin on varmasti yksi markkinoiden parhaimmista hintaluokassaan. Suosittelemme puhelinta varauksetta.

Tutustu Oukitel K12 -älypuhelimeen e-villen verkkokaupassa!

Lue juttu kokonaisuudessaan Sickman.fi -sivulta:

Tekniset ominaisuudet pääpiirteittäin:

 • Käyttöjärjestelmä: Android 9
 • Näyttö: 6.3″ Full HD 2340x1080p, 19,5:9
 • Prosessori: 8-ydin, Helio P35 2.3GHz
 • GPU: IMG GE8320 @ 680Mhz (max)
 • RAM: 6GB
 • Sisäinen tallennustila: 64GB
 • Muistikorttipaikka: MicroSD Max 128GB (vie toisen sim-korttipaikan)
 • Takakamerat: 16MP Sony IMX298 + 2MP
 • Etukamera: 8MP (QC8034)
 • Videokuvaus: Full HD
 • Taajuudet:
 • GSM: 850/900/1800/1900MHz
  • 3G: 850/900/1900/2100MHz
  • 4G: 800/1800/2100/2600MHz
  • Dual 4G Nano-SIM
 • WiFi 802.11 b/g/n/ 2.4GHz/5GHz
 • Bluetooth 4.0
 • GPS / AGPS / GLONASS
 • OTG
 • Sormenjälkitunnistin takana
 • NFC
 • Kasvojentunnistin
 • Gyroskooppi, geomagneettinen anturi.
 • Ei sisällä erillistä 3.5 millin audioliitäntää.
 • Play-kauppa: Kyllä
 • Kielet: Monet kielet, suomi mukaan lukien.
 • Liitännät: Type-C, MicroSD-muistikortti, Dual SIM
 • Akku: 10000mAh (SCUD, integroitu, 5V/5A pikalataus)
 • Mitat: 163.5×75.4×14.5 milliä.
 • Paino: 298 grammaa.