8.5
Arvosana

Plussat

 • 10 000 mAh akku
 • Tarkka FHD+ näyttö
 • Upea muotoilu
 • Hinta

Miinukset

 • Keskinkertainen prosessori
 • Kamera
 • Akun latauskesto
 • Koko
Hinta
9
Akun kesto
9
Kamera
7
Suorituskyky
7
Ulkomuoto
10

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Todella upean näköinen puhelin pitkällä akkukestolla ja hyvällä hinnalla. Suunniteltu niille, joilla on hakusessa edullinen, tyylikäs ja isoakkuinen puhelin ilman viimeisintä prosessoria tai loistavaa kameraa.

Oukitel tunnetaan valtavista, jopa 11,000mAh akulla varustetuista puhelimistaan. Ensimmäinen todellinen jymymenestys, Oukitel K10000 oli suuren akkukestonsa lisäksi myös todella tyylikäs metallisilla reunoilla tehty älypuhelin, josta vuoden 2018 alkupuolella julkaistu K10 -älypuhelin vei parhaat puolet eteenpäin.

Nyt Oukitel on julkaissut ennakkomyyntiin K10 -alkuisia puhelimia edullisemmassa sarjassa olevan K7 älypuhelimen. Oukitelin virallisena jälleenmyyjänä saimme ennakkoon yhden kappaleen lähempää tarkastelua varten. Miten K7 -puhelin pärjää paremmin varustellulle mutta kalliimman hintaluokan isoveljelleen K10:lle?

Noh, otetaan siitä selvää!

Oukitel K7 -puhelimen uusi muotoilu

Ulkonäöllisesti Oukitel K7 on varsin viimeistellyn oloinen. Vasikannahasta tehty takakuori tuntuu miellyttävältä ja suorastaan huokuu arvokkuutta. Puhelimen reunoja koristelee kultainen magnesiumseos ja puhelimessa on ylipäänsä runsaasti upeita yksityiskohtia joista huokuu huolellisuus.

Hintansa osalta puhelin menee keskikastiin, mutta se on silti varsin pätevästi varusteltu. Hintaan nähden sormenjälkitunnistin, nahkainen päällyste sekä miellyttävä kuuden tuuman ja 18:9 suhteen näyttö ovat ominaisuuksia, joilla puhelin pärjää kilpailussa erinomaisesti.

On huomattava, että puhelin on valtaisan akkunsa johdosta kohtuullisen paksu, 14 millimetriä. Tämä voi joillekin käyttäjille olla epämiellyttävä yllätys, mutta paksuus on varsin tyypillinen 10,000mAh akkuisten laitteiden joukossa.

10,000mAh akkukapasiteetti

Kuten jo yllä maininttu, puhelimessa on K10 mallia aavistuksen pienempi, mutta silti järeä 10,000mAh akku. Tämä tarkoittaa noin 3-4 päivän kestoa normaalilla käytöllä. Vähäisemmällä käytöllä päästäneen liki viikkoon yhdellä latauksella. Puhelin tukee myös pikalatausta joten ison akun lataaminen ei kestä kohtuuttoman kauaa.

Latausaika on akun kapasiteetin takia edelleen keskimääräistä pitempi. Myös pikalataus on teholtaan (9V/2A) alhaisempi kuin Oukitel K10 mallissa (5V/5A). Laitteen käyttöjärjestelmään on ilmeisesti myös tehty parannuksia, joilla akunkestoa on saatu optimoitua kun käyttäjä aktivoi virransäästöohjelman.

Puhelimen näyttö

K7:n näyttö on upea 6 tuuman IPS-paneeli FHD+ tarkkuudella. Tämä tarkoittaa 1080 x 2160 pikselin tarkkuutta joka tekee laitteen käytöstä varsin miellyttävää. Laitteessa on uusin Android 8.1 käyttöjärjestelmä ja tietysti kaiken saa suomenkielelle, kuten aiemmissakin Oukitel -puhelimissa.

Millainen mylly luurista löytyy?

Puhelimessa on Mediatekin hieman vanhempaa sarjaa oleva MT65750T, 4GB RAM muistia sekä 64GB sisäistä tallennustilaa jota voi vielä laajentaa microSD-kortilla aina 128Gb asti. Näiden osalta voidaan puhua tämän hetken hyvästä perustasosta ja tehojen osalta laitteen pitäisi kyllä pystyä pyörittämään mitä tahansa sovellusta ilman suurempaa ongelmaa.

Onko Oukitel K7 -puhelimessa hyvä kamera?

K7:n takana on Sonyn valmistama 16 megapikselin kamera, jota tukee vielä 2 megapikselin kamera. Kaksoiskameralla sai päiväsaikaan varsin kelvollisia kuvia mutta luultavasti hämärällä kuvattaessa ongelmat kasvavat. Etupuolella on myös standardin omainen 5 megapikselin etukamera.

Kamera ei kuitenkaan vedä vertoja K10 -mallille joka on toki huomattavasti kalliimpikin. Kaksoiskameran alle sijoitettu sormenjälkilukija on helposti löydettävissä.

Puhelimen koko

Koon puolesta K7 sijoittuu melko lähelle K10 mallia ja on selvästi pienempi kuin kevään hittipuhelin, veden- ja iskunkestävä Oukitel K10000 Max. Alla vielä vertailua:

Oukitel K7:

 • Mitat: 168x78x14mm
 • Paino: 302g

Oukitel K10000 Max:

 • Mitat: 169x87x16mm
 • Paino: 337g

Oukitel K10:

 • Mitat: 162x78x14mm
 • Paino: 289g

Kokoa puhelimelta löytyy edelleen. Voisikin sanoa, että K7 -malli jakaa melko ”äijjämäistä” linjaa. Eli vellihousuille ei tätäkään puhelinta suositella.

Oukitel K7 vs K10000 Max vierekkäin

Oukitel K7 -älypuhelimen hinta

Puhelin asettuu hinnoittelun perusteella varsin noin 250 euron alueelle veroineen. Mikäli hakusessa on jättiakkuinen puhelin erinomaisella näytöllä ja alle 300 euron hintalapulla, on K7 varsin kelvollinen valinta ja laittaa haasteen muutama kuukausi sitten markkinoille tulleelle Blackview P10000 Pro -älypuhelimelle.

Puhelin on nyt ennakkomyynnissä ja ensimmäiset tilaajat saavat puhelimen arviolta heinäkuun puolivälissä.

Pienet ruuvit sivuilla antavat tyylikkään vaikutelman.

Yhteenveto

Oukitel K7 on selvästi tehty asiakasta kunnioittaen. Viimeistelyyn on laitettu paljon huolta ja kameraankin on panostettu keskimääräistä enemmän. Kuulin ohimennen Oukitelin toimitusjohtajan jakaneen tyytyväisenä ottamiaan kuvia kameralla työntekijöilleen testausvaiheessa.

Itse en kameralla otettamistani kuvista vielä vakuuttunut, mutta saamani laite oli luultavasti vielä testausvaiheessa ja kameran softa saanee parannuksia ja optimointia.

Joka tapauksessa puhelin jätti todella hyvän vaikutuksen ja mikäli miinukset ottaa huomioon, ei tähän hintaan parempaa puhelinta 10,000mAh kapasiteetilla taida markkinoilla juuri olla.

Eli… jännitysrumpujen soidessa, mikä mahtaisi olla Oukitel K7-puhelimen loppuarvosana? 8.5! Tässä hintaluokassa erittäin vakuuttava luuri ja Oukitel vastaa jälleen asiakkaidensa toivomuksiin.

Mikäli älypuhelin suurella akkukapasiteetilla on mieleesi, käy kurkkaamassa puhelin täältä!