Oukitel on tullut suomalaisille kuluttajille tutuksi oikeastaan viimeisen 5 vuoden aikana. Ensimmäinen Oukitel-puhelin lisättiin verkkokauppa e-villen valikoimiin vuonna 2016 ja aluksi vaimean vastaanoton saanut puhelin nousi kesään mennessä hitiksi etenkin ulkoilevien ihmisten keskuudessa. 2018 ollessamme erämessuille kyselimme ohikulkijoilta Oukitelin tunnettuvuudesta ja arviolta 80% messuvieraista tunsi Oukitelin entuudestaan.

Oukitel logo

Oukitel on kerännyt faneja etenkin pitkän akkukeston omaavan K-sarjan ja iskun- ja vedenkestävän WP-sarjan myötä. Mikä on tarina Oukitelin takana? Miksi Oukitel on noussut suosituksi puhelimeksi metsästäjien, kalastajien, veneilijöiden ja vaeltajien keskuudessa ja mitä Oukitelin tulevaisuus pitää sisällään? Käyn tässä blogissa läpi hieman Oukitelin historiaa sekä yritystä.

Xiaomi, Oneplus, Huawei ja… Oukitel?

Oukitelin taustalla oleva Shenzhen YunJi Intelligent Tech. Co. Ltd. on perustettu jo vuonna 2007, mutta OEM- ja ODM -elektroniikkaan keskittyvän yrityksen tarina sai uudet siivet 2010-luvun puolivälissä. Viime vuosikymmenen alkupuolella avoimen lähdekoodin Android-käyttöjärjestelmä mahdollisti itsenäisen puhelinkehittämisen olemassaolevien jättien rinnalle. Kiinalaiset puhelinvalmistajat keskittyivät aluksi imitoimaan Samsungia, Applea ja muita tunnettuja brändejä, mutta pian rinnalle syntyi useita puhelinvalmistajia, jotka pyrkivät tekemään asiat toisin. Xiaomi, OPPO, Oneplus, ZTE, Huawei ja moni muu nykyisin tunnettu puhelinvalmistaja koki tuolloin ensimmäiset onnistumisensa erikoistumalla valtamerkeistä. Xiaomin oma MIUI yhdistettynä edulliseen hintaan ja Oneplussan kyky tuoda markkinoille lippulaivatason puhelimia kolmanneksen valtamerkkejä edullisemmin edesauttoivat puhelinteollisuuden kasvua Kiinassa.

Oukitelin puhelimet on suunniteltu rajuun käyttöön.

Myös se, mistä Oukitel tunnetaan sai alkunsa erikoistumisesta ja oman asiakaskunnan rakentamisesta valtamerkkien imitoinnin sijaan.

Oukitel K10000 – Pitkän akkukeston pioneeri

Muistan, kun tuotepäällikkö esitteli minulle ensimmäistä Oukitel-mallia, jota myimme. Kyseessä oli Oukitel K10000. Puhelimen ulkoasu ja ominaisuudet eivät aluksi vakuuttaneet itseäni ja epäilin tuotepäällikön hypetystä siitä, että kyseessä on hittipuhelin. Puhelimella oli kuitenkin yksi käytännössä ennen näkemätön etu kilpailijoihinsa verrattuna: 10 000 milliampeeritunnin akku oli noin kolme kertaa suurempi kuin ”tavallisissa” puhelimissa löytyvät vastaavat tuona aikana ja sitä myötä Oukitelin akkukesto oli vertaansa vailla. Käytöstä riippuen puhelin kesti yhdellä latauksella 3-7 päivää. Moni epäili tekemiämme lupauksia, mutta epäilyt vähenivät, kun puhelimen arvosteluihin rupesi satamaan oikeilta asiakkailta tulleita vakuutteluja. ”Ensimmäinen lataus riitti 10 päivän ajaksi” ”Akku kestää helposti sen 3-4 päivää”.

10000mAh akun lisäksi K10000 pärjäsi hyvin myös lumihangessa.

Kaiken lisäksi K10000 oli varustettu OTG-latausportilla, jonka avulla pystyi lataamaan muita USB-laitteita. Metsästysporukoissa ja kalaretkillä yhden mukana ollut Oukitel herätti ensin huvitusta, mutta siinä vaiheessa, kun muiden akuista loppui mehu ja Oukitelin varaustaso oli yhä 68%, loppui nauru lyhyeen. Puhelin oli painava ja kamera sekä moni muu ominaisuus jätti paljon toivomisen varaa, mutta kun tarvitsi pitkää akkukestoa ja viikonlopun yli GPS-käytössä virtansa pitävää peliä, oli Oukitel omassa luokassaan.

2016-2022 – Veden- ja iskunkestävien puhelinten nousu

K10000 oli jättimenestys ja mahdollisti Oukitelin kehitystiimin kasvattamisen. Oukitel siirtyi valmistamaan puhelimia uudessa tuotantolaitoksessa ja kehitti paljon mm. laadunvalvontaa ja takuuprosesseja. K10000 sai rinnalleen pian muutaman kevyemmän, mutta kuitenkin pitkän akkukeston omaavan puhelinmallin, mutta todellinen jatkumo suosikkipuhelimelle oli K10000 Pro. Pro paransi monia K10000-puhelimen heikkouksia, kuten kameraa ja käyttömuistin määrää tehden puhelimesta jouhevamman käyttää.

Oukitel on aina kysynyt jälleenmyyjiltään ja asiakkailtaan palautetta puhelimista. Oukitelin myyntiedustaja kävi viikoittain e-villen toimistolla ja vierailimme tuotantolaitoksella joka kuukausi ja kävimme läpi nykyisiä ja tulevia malleja. Näytimme heille asiakkaidemme kuvaamia videoita ja Oukitel sai paremman käsityksen asiakaskunnasta, joka puhelimia osti. Tämä synnytti K-sarjan rinnalle uuden puhelinsarjan. WP eli WaterProof oli koviin olosuhteisiin kehitetty puhelin, jonka ensimmäinen malli, WP5000 ei kuitenkaan ollut ensi alkuun menestys. Puhelin sisälsi vain 5000 milliampeeritunnin akun ja siitä puuttui tätä myötä Oukitelin kenties tärkein ominaisuus eli pitkä akkukesto. Tämä korjaantui kuitenkin WP1 ja WP2-puhelinten tullessa ulos tuotantolinjalta.

WP2 oli omimmillaan keskellä korpea.

WP2 oli 10000 milliampeeritunnin akulla varustettu iskun- ja vedenkestävä puhelin, jossa oli myös Pro-mallia tehokkaampi prosessori. WP2-mallin ensimmäistä tuotantoerää vaivasi harmillinen valmistusvirhe, jossa kaiuttimen verkko ei ollut riittävästi suojattu, joka aiheutti puhelimelle poikkeuksellisen korkean huoltoprosentin. Selvitimme vian yhdessä Oukitelin kanssa ja saimme heiltä tähän vaadittavat varaosat. Huoltoyksikkömme Mäntsälässä huolsi puhelimet veloituksetta asiakkaille, joilla vikaa esiintyi.

Puhelin, joka kehitettiin varta vasten suomalaisille asiakkaille

2018 vieraillessamme Oukitelin luona kysyi heidän kehitysjohtajansa meiltä, että millainen puhelin sopisi meidän asiakkaille parhaiten. Kävimme läpi asiakasarvosteluita ja keskustelupalstoja ja hyödynsimme omaa ymmärrystämme puhelinmarkkinoista. Halusimme, että Oukitel valmistaisi puhelimen, joka palaisi monelta osin Oukitelin juurille: Pitkä akkukesto, edullinen hinta, vedenkestävä runko. Kehitysjohtaja kutsui pääinsinöörin paikalle ja kävimme hänen kanssaan läpi mahdollisia speksejä ja he ryhtyivät tuumasta toimeen.

e-villen tiimiläiset Oukitelin tehtaalla.

Kehitystyön tuloksena markkinoille saapui noin puolta vuotta myöhemmin Oukitel WP5. Pienemmällä näytöllä varustettu WP5 oli varta vasten eräkäyttöön toteutettu puhelin, jossa oli virtapihi prosessori sekä 8000 milliampeeritunnin akku. Puhelin nousi välittömästi hitiksi ja Oukitelin kertoman mukaan on yksi suosituimmista puhelimista, mitä he ovat valmistaneet. WP-sarja on lopulta osoittaunut K-sarjaa suositummaksi ainakin meillä kotimaassa ja sarjan tuoreimmat WP-sarjalaiset eivät osoita hiipumisen merkkejä.

Oukitel 2022 ja eteenpäin

Etenkin panostamalla laatuun ja tuomalla lisäarvoa parantamalla nykymallien ominaisuuksia, Oukitel tulee säilyttämään varmasti oman fanikantansa. Moni valmistaja on lähtenyt jo imitoimaan Oukitelia, osa puhtaasti pyrkimällä kopioimaan Oukitelin viitoittamaa tietä, osa erottautumalla Oukitelista oman tiensä kulkijaksi. e-villen valikoimasta löydät jatkossakin aina uusimmat ja suosituimmat Oukitel-mallit.

Oukitel WP19 rugged-puhelin.

Oukitelin vuoden 2022 lippulaivamalli on Oukitel WP19, joka on maailman suurimmalla 21 000 mAh akulla varustettu rugged-puhelin. Tässä puhelimessa riittää takuulla virtaa useammaksi päiväksi ja on erinomainen valinta esimerkiksi eräolosuhteisiin. Puhelimessa on hillittömän akun lisäksi IP68-, IP69K ja sotilaskäytöstäkin tunnettu MIL-STD-810G -suojaluokitus, joten kyseessä on ankariin olosuhteisiin suunniteltu puhelin joka ei varmasti jätä kylmäksi.

Katso täältä kaikki valikoimamme veden- ja iskunkestävät rugged-puhelimet!

Lue lisää:

Kiinnostaako sinua Oukitel-puhelinten jälleenmyynti? Ole yhteydessä yritysmyyntiimme osoitteessa [email protected]