Hiiri on tärkeässä osassa pelikokemusta. Tämän pienen tekniikan ihmeen läpi välittyy pelin aikana tuhansia komentoja ja virheelliset tai epätarkat komennot varmasti rankaisevat. Keskeisiä asioita hiiren valinnassa onkin muotoilun lisäksi erityisesti sensori, ohjelmisto, sekä kytkimet. Huono sensori johtaa epätarkkoihin liikkeisiin. Huono tai puuttuva ohjelmisto taas rajoittaa hiiren muokattavuutta, ja heikkolaatuiset kytkimet hajoavat nopeasti tai saattavat antaa virheellisiä klikkejä. Tässä hiiressä on oleelliset asiat otettu hienosti huomioon ja mukaan tuotu viellä nimessäkin mainittu modulaarisuus.

6256693492

Viimeisintä tekniikkaa ja korkeaa laatua

Hiiren materiaalit tuntuvat todella hyviltä. Muovi on jämäkkää eikä taipuile, narsku tai tee mitään muutakaan ylimääräistä vaan toimii tukevana alustana kädelle. Maalipinta on kimaltava ja itse tykästyin erityisesti vihreään väriin. Toisin kuin yleensä kiiltävät pinnat, tämän hiiren pinta on myös yksi parhaiten sormenjälkiä hylkivistä, mitä olen koskaan kokeillut. Kahden tunnin CS:GO-session jälkeen ei hiiren pinnasta löytynyt ainuttakaan sormenjälkeä.

Hiiren sydämmessä sykkii Avago A9800 sensori. Sensori on Avagon viimeisimpiä ja tarkkuutta löytyy 8200 DPI asti. Kyseessä on itseasiassa yksi yleisimmistä sensoreista hieman kalliimman puoleisissa pelihiirissä, joten tässä ei varsinaisesti ollut yllätyksiä mutta samalla ei myöskään pettymyksiä. Kytkimissä taas löytyy jo pienimuotoinen yllätys. Kiinalaisille hiirille yleensä ominaista on huonolaatuiset kytkimet. Tässä tapauksessa näin ei ole vaan pääpainikkeiden alta löytyy laadukkaat Japanilaiset OMRON kytkimet. Kyseisen valmistajan kytkimet löytyvät myös monista maailman suosituimmista hiiristä. Kytkimille ilmoitettu elinikä on jopa 20 miljoonaa klikkiä. Ohjelmisto on melko tavanomainen. Ohjelmisto mahdollistaa hiiren valaistuksen, tarkkuustasojen, sekä muiden perusominaisuuksien säädön. Hieman harvinaisempi juttu taas on värinä ja äänimerkit. Ohjelmiston kautta on mahdollista määrittää painikkeet, jotka antavat värinä tai äänimerkin painettaessa mikäli oikea perämoduuli on asennettuna hiireen.

 

882407614

11 vaihdettavaa palaa, 54 erilaista kombinaatiota

Hiiren ehdottomasti suurin valtti on sen modulaarinen rakenne. Pakkauksessa toimitetaan 11 palaa, jotka mahdollistavat yhteensä 54 erilaista kokonaisuutta. Vaihtoehtojen suuri määrä aiheuttaa sen, että palikoiden kokeileminen ja oikean yhdistelmän löytäminen vie hieman aikaa, mutta näin saa varmasti itselle sopivat muodot ja ominaisuudet. Mukana tulee kolme erilaista vasenta ja kolme erilaista oikeaa kylkeä. Lisäksi mukana on myös kolme erilaista peräosaa, sekä kaksi erilaista pohjaa. Pitkän yhdistelmien kokeilemisen jälkeen päädyin valitsemaan oikealle palan ’’General’’, taakse valitsin keskikokoisen palan, jonka keskellä komeilee valaistu logo ja vasemmalle palan, jossa on pieni peukalotuki alla ja painike edessä. Pohjaksi valitsin kappaleen jossa on kolme hopeista tassua, sillä minusta tämä liukui paremmin kuin vaihtoehtoinen, jossa tassuja oli useampia. Tämä ei missään tapauksessa ole paras yhdistelmä jokaiselle, vaan yksinkertaisesti toimi minun käteni ja otteeni kanssa. Suosittelen ehdottomasti käyttämään hieman aikaa ja etsimään parhaan itselle sopivan yhdistelmän.

Moduulit ovat mukavia jos ne toimivat oikein ja ovat helppoja käyttää. Usein modulaarinen rakenne kaatuu sen hankaluuteen. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole menty metsään vaan rakenne on nerokas, laadukas ja helppo. Osat kiinnittyvät hiiren runkoon kolmella vahvalla magneetilla. Käytännössä ei tarvitse kuin viedä osa lähelle sille tarkoitettua paikkaa ja hiiri suorastaan imaisee sen paikalleen. Myös irrottaminen on helppoa kun palikkaa vetää suoraan ulospäin kiinnikkeiden mukaisesti. Vaikka osat ovatkin kiinni vain magneeteilla rakenne sallii niiden liikkumisen ainoastaan suoraan ulospäin jolloin hiiri on käytössä tukeva, eikä osien irrallisuutta huomaa lainkaan. Myöskään mitään ylimääräisiä kolahduksia tai nirskumisen ääniä ei rungosta tai moduulien kiinnikkeistä kuulu.

 

1974261511

Mikä siis oli tuomioni hiirelle?

Hiiri on ehdottomasti erilainen kuin kilpailijansa modulaarisella rakenteellaan. Pidin suuresti modulaarisuudesta ja koin todella mukavaksi esimerkiksi sen, että voin vaihtaa eri pelejä ajatellen eri palan vasemmalle puolelle, jossa nappi on eri kohdassa. Hiiren ulkonäkö ja pinta olivat häikäisevän hienot, mutta itse jäin kuitenkin vähän kaipaamaan kumimaista pinnoitetta, sillä hetkittäin varsinkin isommilla palikoilla varusteltuna koin hiiren olevan hieman liukas omaan käteeni. Avagon sensori on varma ja laadukas suorittaja eikä siitä sen enempää sanottavaa kertynyt. Itse pidän tästä sensorista, sillä se on kohtuullisen edullinen, mutta kuitenkin tarjoaa hurjan 8200DPI tarkkuuden, joka on vapaasti säädettävissä ohjelmiston kautta. Ohjelmisto taas oli hyvin tavanomainen, joten sitä osaa käyttää samantien, mikäli on joskus omistanut pelihiiren, jossa on oma ohjelmistonsa. Ohjelmiston asennus kuitenkin oli pieneksi pettymykseksi kiinankielinen. Onneksi asennus oli kuitenkin helppo ja siitä päästyä ohjelmisto itsessään on täysin englanninkielinen. Kokosin myös samalla tämän suomenkielisen kuvallisen asennusohjeen, niin teidän muiden ei tarvitse asennuksen kanssa pähkäillä. Kaiken kaikkiaan ehdottomasti hyvä ostos pelaajalle, mikäli on tullut aika vaihtaa hiirtä ja toivot hiireltäsi hyvän ulkonäön lisäksi korkeaa laatua, sekä muokattavuutta.

+ Modulaarinen rakenne

+ Ulkonäkö

+ OMRON kytkimet

+ Ohjelmiston helppous

–  Hieman liukas pinta

–  Kiinankielinen asennus (ohjelmisto itsessään kuitenkin englanninkielellä)

Pääset tsekkaamaan tuotteen e-villen tuotesivulta tästä.

 

Mukavia pelihetkiä toivottaen, Alex