Drone on tänäkin jouluna yksi suosikkilahjoista. Parhaan dronen valinta voi olla kuitenkin hankalaa, sillä niitä on eri näköisiä, eri merkkisiä ja eri hintaisia. Kuinka sitten valita paras drone? E-villen valikoimasta löytyy useita erilaisia droneja ja tarvikkeita niihin, joten voidaan sanoa, että tiedämme niistä jotain. Haluammekin auttaa päätöksen teossa. Tästä artikkelista löydät 3  esimerkkimallia, joista voit valita lahjansaajalle mieluisimman.

Pssst..! Löydät dronet ja 300+ muuta loistavaa lahjaideaa joulukategoriastamme. Käy kurkkaamassa ideat ja tilaa joululahjat kotiin nopealla 1-3 päivän toimituksella.

Mihin dronea käytetään?

Drone on yksinkertaisuudessaan kauko-ohjattava kopteri, jolla voi lentää huvin vuoksi tai sitä voi hyödyntää vaikkapa kuvaamiseen. Drone toimii yleensä akkuvirralla ja sen kantama ja lentoaika ovat mallikohtaisia. Osassa droneista on sisäänrakennettu kamera ja osaan voi asentaa vaikkapa GoPro:n.

Droneja on saatavilla niin pienistä minikoptereista aina suurempiin, ammattilaistasoisiin huippukoptereihin saakka.

Ei siis ihme, että markkinoilla on laaja valikoima erihintaisia tuotteita eri valmistajilta, sillä droneja on yhtä paljon kuin käyttäjätyyppejäkin.

Kuinka valita paras drone?

Dronen valitseminen voi olla vaikea, sillä valinnanvaraa on paljon. Tärkeintä valitsemisessa onkin tunnistaa käyttäjän tarve, eli miksi ja millaiseen käyttöön drone tarvitaan. Mikäli ajatuksena on lennättää konetta mukavasti kotiympäristössä, riittää vaatimattomampi drone. Ammattivalokuvaajalle tai videokuvaajalle dronen tulee olla kehittyneempi ja pystyä kannattelemaan itsensä lisäksi myös kuvauskalusto.

Alla meidän TOP 3 drone-suosituksemme, sekä muutamia huomioon otettavia asioita liittyen dronen valintaan. Jatka siis lukemista ja poimi valintavinkit talteen.

ZLRC SG906 Beast Pro – Kuvausdrone Sonyn IMX179 4K kameralla

ZLRC SG906 Beast Pro on SG-dronemalliston uusin tulokas. Tässä mallissa on keskitytty erityisesti kuvausominaisuuksiin, joissa se peittoaakin heittämällä malliston aiemmat dronet. Dronessa on Sonyn IMX179 4K kamera, joka on vakautettu 3-akselisella gimbaalilla. Kamera pysyy gimbaalin ansiosta vakaana kaikissa suunnissa, mikä tekee videokuvasta täysin eritasoista verrattuna vakauttamattoman kameran kuvaamiin videoihin. ZLRC SG906 on siis erinomainen valinta ilmakuvausharrastajalle.

Tämän lisäksi dronen ominaisuuksia ovat mm. GPS-paikannus, ”optinen flow” ennalta määriteltyjen reittien lentämiseen, jopa 20 minuutin lentoaika, automaattinen nousu/laskeutuminen sekä takaisinpaluu, kuvauksen aloittaminen ja lopettaminen elekomennoilla, kohteen seuraaminen ja kuvaaminen tietyltä etäisyydeltä ja paljon muuta.

Jos etsit hyvää kuvausdronea edullisella hintalapulla, niin ZLRC SG906 Beast Pro on ehdottomasti hyvä valinta.

Tutustu ZLRC SG906 Beast Pro droneen

ZLRC SG107 – Helppokäyttöinen kuvausdrone kahdella 2K-kameralla

ZLRC SG107 on budjettiluokan kuvausdrone erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tästä dronesta löytyy kaksin kappalein 2K videokuvaa tallentavia kameroita. Alakamera toimii myös ”optical flow” -sensorina jonka avulla drone pystyy navigoimaan ja tarvittaessa esim. pysymään täysin paikallaan ilmassa.

Tämä drone on suunnattu ennen kaikkea aloittelevalle droneharrastajalle. Sitä on todella helppo käyttää ja se mm. nousee ja laskeutuu nappia painamalla. Vaikka drone on suhteellisen pienikokoinen, niin silti se lentää kiitettävän vakaasti ja tottelee myös elekomentoja.

ZLRC SG107 on loistava drone lentämisen ja lentokuvauksen harjoitteluun. Äly- tai kuvausominaisuudet eivät toki ole huippudronejen tasolla, mutta toimivat silti kiitettävästi.

Tutustu ZLRC SG107 droneen

ZLRC SG106 – WiFi drone 2 x FHD -kameralla

ZLRC SG106 on vertailumme edullisin vaihtoehto. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että siinä ei olisi hurjaa määrää näppäriä ominaisuuksia. Dronessa on mm. 2kpl FullHD-kameraa sekä erinomainen jopa 22 minuutin lentoaika. Tämän lisäksi drone tottelee myös elekomentoja ja siinä on kohteen seuraustoiminto. Ominaisuuksia onkin hämmästyttävä määrä dronen hintaan nähden.

Dronessa on WiFi-yhteys, joten voit ohjata sitä ohjaimen lisäksi myös puhelimellasi. Dronen 2 kameraa lähettävät FullHD-laatuista videokuvaa suoraan puhelimeesi.

Jos etsit todella edullista dronea monipuolisilla ominaisuuksilla pukinkonttiin, niin SG106 on yksi parhaista vaihtoehdoista.

Tutustu ZLRC SG106 droneen

ZLRC dronet vertailussa – Valitse käyttötarpeisiisi sopivin

Helpottaaksemme valintaasi teimme alle pienen vertailun yllä mainituista droneista niiden tärkeimpien ominaisuuksien perusteella. Tutustu ja valitse omiin käyttötarpeisiisi sopivin drone.

Lentoaika

Dronen lentoaika riippuu puhtaasti sen akun kestosta. Ohjaimen kantama määrittää sen, kuinka kauas koneella voi lentää niin, että ohjattavuus säilyy.

ZLRC SG906 Beast Pro lentää kerrallaan 20 minuuttia ja sen kauko-ohjaimen kantavuus on 1200 metriä. ZLRC SG107 puolestaan lentää 15 minuuttia ja sen kauko-ohjaimen kantavuus on 150 metriä. ZLRC SG106 lentää kyllä pitkään, jopa 22 minuuttia, mutta ainoastaan noin 100 metrin päähän ohjaimesta.

Lentoaika ja kantavuus saisivat toki olla mielellään mahdollisimman hyvät, mutta ominaisuudet maksavat. Suhteuta tarpeesi budjettiisi ja mieti, kuinka pitkälle haluat lentää ja kuinka kauan akun tulisi kestää. Mikäli akun kesto huolettaa, kannattaa hankkia vara-akku, mutta siitä vielä lisää myöhemmin.

Koko

Dronen koko on yksi sen olennaisimmista ominaisuuksista. Mikäli konetta lennättää kotipihalla, ei koolla ole niin suurta merkitystä, mutta kuljetettaessa mukana, muuttuvat koneen kriittiset mitat heti paljon tärkeämmiksi. Dronen paino voi vaihdella muutamista sadoista grammoista useampiin kiloihin.

Meidän esimerkkituotteistamme ZLRC SG107 on kevyin, sillä se painaa ainoastaan 113,2 grammaa ja kokoa sillä on taitettuna 12 x 7,5 x 5,5cm. ZLRC SG106 painaa 140,6 grammaa ja ZLRC SG906 Beast Pro 527 grammaa. Kuten sanottua tällä ei ole kovinkaan suurta merkitystä, mikäli drone ei kulje matkassa mukana. Joskus dronen koko on kuitenkin kriittinen ominaisuus, joten siihen kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota.

Kuvanlaatu

Kuvanlaatu on tärkeää etenkin, mikäli dronea haluaa käyttää ensisijaisesti juuri kuvaamiseen. Osa droneista tarjoaa mahdollisuuden kiinnittää tai telakoida ulkoinen kamera, mutta usein niissä on myös sisäänrakennettu kamera, jota voi hyödyntää myös ohjaamisessa.

Laatu maksaa tässäkin asiassa, joten ei ole välttämättä tarkoituksenmukaista hankkia parhaalla kameralla varustettua dronea, mikäli ideana ei ole kuvata tai filmata tai halutaan käyttää ulkopuolista kameraa.

ZLRC SG906 Beast Pro on 4K kuvausdrone, jossa pääkameran kuvien tarkkuus on 4096×3072 ja videon tarkkuus 2048x1080p. Koneessa on myös alakamera ja kuvausominaisuuksiltaan se on näistä kolmesta vaihtoehdosta ehdottomasti paras.

ZLRC SG107 –dronessa on 2K manuaalisesti 90° kääntyvä pääkamera + 2K alakamera. ZLRC SG106 taas on varustettu kahdella kameralla, joiden tarkkuus on 1920x1080p.

Ohjausmekanismi

Ohjattavuus on luonnollisesti yksi tärkeimmistä asioista dronea valitessa, sillä konetta pitää pystyä ohjaamaan luotettavasti ja turvallisesti sen kantaman asettamissa rajoissa. Ohjausmekanismit kuitenkin poikkeavat toisistaan, sillä osaa droneista ohjataan erillisellä ohjaimella, kun taas toiset ohjautuvat älypuhelimeen asennetun sovelluksen avulla. Ota siis ohjausmekanismi huomioon, sillä osa käyttäjistä haluaa nimenomaan puhelimella ohjattavan koneen, kun taas toiset valitsevat mieluummin erillisen ohjaimen.

Ohjausmekanismin lisäksi koneissa saattaa olla erilaisia ohjaamista auttavia lisätoimintoja. Näitä ovat muun muassa lennonvakautusjärjestelmä ja erilaiset pikakomennot ja rajoitukset. ZLRC:n dronet, SG906 Beast Pro, SG107 ja SG106 on kaikki varustettu älyominaisuuksilla, kuten kotiinpaluu –komennolla. Ne ovat ohjattavissa niin älypuhelimella, kuin ohjaimellakin.

Tarvikkeet

Kuten jo mainitsimme, saattaa tarvikkeiden, kuten lisäakun hankinta tulla kyseeseen. Akku on hyödyksi etenkin silloin, kun kuvattavaa tai lennettävää on paljon, eikä kesken kaiken ole aikaa tai malttia ladata akkua. Muita hyödyllisiä tarvikkeita ovat muun muassa muistikortti ja kamera, mikäli sellaiset eivät tule mukana.

ZLRC:n dronet, SG906 Beast Pro, SG107 ja SG106 on varustettu kameroilla ja niiden ottamat kuvat saa suoraan älypuhelimeen. Muut tarvikkeet, kuten lisäpropellit ja muut varaosat kannattaa tilata hyvissä ajoin, sillä koneella ei tule lentää, mikäli esimerkiksi propelli on vahingoittunut.

Vertailustamme löytyvistä droneista SG906 Beast Pro on ainoa, jossa on myös muistikorttipaikka. Saat siis halutessasi tallennettua videoita ja valokuvia suoraan muistikortille puhelimesi muistin sijaan.

Hinta-laatusuhde

Paras drone on se, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja joka soveltuu käyttäjänsä tarpeisiin. Toisin sanoen erittäin kallis ammattilaisdrone lentää ehkä pitkälle ja vakaasti, mutta maksaa niin paljon, ettei amatöörin kannata sitä hankkia. ZLRC:n koneet ovatkin hyvä esimerkki harrastelijakoneista.

SG906 Beast Pro, SG107 ja SG106 asettuvat hintaluokkaan 70-230 euroa ja niissä on pieniä eroavaisuuksia toisiinsa nähden.

Mikäli haluat ennen kaikkea lentää kauas ja kuvata hyvää videokuvaa, on ZLRC SG906 Beast Pro ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Mikäli arvostat koneen keveyttä, valitse ZLRC SG107. Mikäli pitkä lentoaika on tavoitteesi, on ZLRC SG106 sinulle oikea valinta. Hinta-laatusuhde on kaikissa ZLRC:n koneissa kohdallaan, sillä ne ovat jopa yllättävän hyviä hintaansa nähden. Lopullinen koneen valinta riippuu siitä, mitä sinun tai lahjansaajan tarpeet ovat ja miten ne saa parhaiten tyydytettyä.

Ohjeet ja säännöt liittyen dronen lennätykseen

Drone on hauska ja sitä on mukava lennättää niin kotikäytössä, kuin työtehtävissäkin. Muista kuitenkin se, että dronea ei voi, eikä kannata lennättää aina ja joka paikassa. Dronen lennätys kannattaa aina aloittaa tarkistamalla koneen kunto ja akun lataustaso. Tarkista myös mahdollinen kamera ja sen kiinnitys, sillä mikäli kone tai jokin sen osa tippuu taivaalta, voivat tuhot olla suuria. Lataa akku täyteen ennen lennätystä ja varmista, että kone on muutenkin lentokunnossa.

Suomessa dronen lennätys on melko vapaata, sillä lähes joka paikassa saa lentää. Lentokorkeuden tulee kuitenkin olla alle 150 metriä. Valtion rakennukset ja lentokentät ja niiden ilmatila on kuitenkin aluetta, jolla lentäminen on kielletty. Dronella ei ole myöskään soveliasta lähestyä ihmisiä tai ihmisten koteja tai muuta yksityisaluetta. Uusimmat ohjeet ja säännöt liittyen dronen lennätykseen löydät vaikkapa täältä.

Miksi valita drone pukinkonttiin?

Miksi sitten valita juuri drone? Drone on ollut suosikkilahja myös jouluna jo useamman vuoden, sillä droneteknologia on kehittynyt hurjasti ja koneiden lennätyksestä on tullut mukava ajanviete. Drone sopii niin lapselle, kuin aikuisellekin ja etenkin kuvaamisesta kiinnostuneelle lahjansaajalle drone voi olla jättipotti. Mieti siis lahjansaajaa ja dronen käyttötarkoitusta ja hanki koneen lisäksi muut tarvittavat tarvikkeet kauttamme jo tänään.

Kaikki dronet ja 300+ muuta lahjaideaa löydät kätevästi joulukategoriastamme.