Ensimmäinen Xiaomi Roidmi FM-lähetin tuli markkinoille muutama vuosi takaperin ja nousi hetkessä suosituimpien autotuotteiden joukkoon. Kompakti, autolaturin ja FM-lähettimen yhdistävä, Roidmi ratkaisi kerralla useamman ongelman ja lähettimen hinta-laatusuhde teki vaikutuksen. Roidmit ovat päässeet jo kolmanteen sukupolveen ja uusin 3S tarjoilee paremman häiriösuodatuksen lisäksi tuoreemman Bluetooth-version ja sitä myötä nopeamman tiedonsiirron. Lähetimme Roidmi 3S:n testiin Jaskantestit-blogia pyörittävälle Jaakko Matikaiselle.

Mitä FM-lähettimellä tekee?

Jos FM-lähettimet eivät ole tuttuja, voi sellainen herättää alkuun kummastusta? Mitä sillä tekee? Kahdella pikalataukseen kykenevällä USB-portilla varustettu mötikkä on jo pelkästään laturina ensiluokkainen ja hintansa väärti. Tämän lisäksi Roidmi tuplaa hyödyllisyytensä FM-lähettimenä. Laitteessa on Bluetooth-vastaanotin, johon voit parittaa käytännössä minkä tahansa modernin Bluetooth-laitteen. Roidmi muuntaa signaalin ja lähettää vastaanottamansa signaalin radiokanavista tutuilla 87.5-108MHz taajuuksilla. Näin saat Spotifyt, puhelut ja minkä tahansa muun äänilähteen puhelimestasi suoraan autosi stereoihin. Enää ei tarvitse kuunnella aamujuontajien jaarituksia, vaan voit popittaa autosi stereoista lempimusiikkiasi puhelimesi Spotifyn välityksellä. Mutta miten Roidmi toimii käytännössä? 

Enää ei tarvitse kuunnella aamujuontajien jaarituksia, vaan voit popittaa autosi stereoista lempimusiikkiasi puhelimesi Spotifyn välityksellä.

Miten Roidmi suoriutui testistä?

Sain kyseisen laitteen testattavaksi ja mikäs parempi tapa testata, kun lähteä kiertämään Suomea asuntoautolla. Ennen lähtöä sanoin vaimolleni, että käyn virittelemässä laitteen valmiiksi ja tässä voi kestää pitkään, kun monesti kaikki laitteet vaativat hemmetisti kirosanoja ja säätämistä. Menin kahden minuutin päästä takaisin sisälle ja sanoin, että voimme lähteä reissuun. Käyttöönotto oli erittäin helppoa.

Ja eikun matkaan!

Laite käyttää oletuksena radiotaajuutta 96.4 ja jos sillä taajuudella sattuu olemaan joku radiokanava, niin silloin radio ja puhelimesi musiikki huutavat kilpaa keskenään. Joensuussa tuolla taajuudella toimii NRJ, joten kotikaupungissani ei tuolla oletustaajuudella pysty kuuntelemaan musiikkia. Taajuuden muuttaminen onnistuu puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Valitset sieltä sopivan taajuuden ja silloin ei taustalla tule häiritseviä sivuääniä radiosta.

Laite käyttää oletuksena radiotaajuutta 96.4 ja jos sillä taajuudella sattuu olemaan joku radiokanava, niin silloin radio ja puhelimesi musiikki huutavat kilpaa keskenään.

Helppokäyttöinen sovellus ohjaa kaikkia kodin Xiaomi-laitteita

Testin aikana ajoimme matkailuautolla viikkoon reilu 1600 km ja sinä aikana musiikkia pystyi kuuntelemaan suurimman osan ajasta vaihtamatta taajuutta. Matka-ajossa oli hyödyllistä se, että laittoi puhelimen kautta Google Mapsista reittiohjeet päälle ja musiikin lomassa kuuli samalla myös ajo-ohjeita.

Yhteenveto – Kannattaako Xiaomi Roidmi 3S ostaa?

…en keksi kyseisestä laitteesta yhtään miinusta ja tämä on harvinaista.

Laite toimii erittäin hyvin, sitä on helppo käyttää ja ennen kaikkea käyttöönotto onnistuu vaivatta. Sitten kun löytää itselleen sopivan radiotaajuuden, niin Xiaomi Roidmi 3S on pysyvä osa omaa autoa ja palvelee huomaamattomasti. Aluksi kun otin laitteen käyttöön, luulin ettei oletuksena olevaa radiotaajuutta pysty muuttamaan, mutta pienen tutkiskelun ja vinkkien jälkeen asia selvisi. Näin ollen en keksi kyseisestä laitteesta yhtään miinusta ja tämä on harvinaista, koska yleensä kaikissa laitteissa on jotain parantamista.