Haussa halpa älykello? Lue tämä blogikirjoitus COLMI V11 Plus -älykellosta, niin voit lopettaa etsintäsi! Kirjoitushetkellä ostaneet asiakkaat ovat antaneet älykellolle 4,4 / 5 tähteä arvosanaksi, eli selvästi myös aikaisemmin COLMI V11 Plus -älykellon hankkineet ovat olleet tyytyväisiä ostokseensa. Eikä ihme, sillä se on tyylikäs ja helppokäyttöinen älykello monipuolisilla ominaisuuksilla, mutta hinnaltaan se on silti todella halpa. Voisi kuvitella, että tällainen älykello maksaisi herkästi yli 100 euroa! Mutta pidemmittä puheitta tutustutaanpa COLMI V11 Plus -älykelloon vähän tarkemmin.

colmi-alykello

Älykellon toiminnot

COLMI V11 Plus -älykellossa on oikeastaan kaikki yleiset ja hyväksi koetut toiminnot. Se mittaa sykettä, unenlaatua ja verenpainetta, sekä veren happipitoisuutta. Siitä löytyy myös askelmittari, 7 erilaista urheilutilaa, jotka antavat dataa liikunnasta, kuten poltetut kalorit, kuljettu matka, jne. Terveellisen elämän seurantaan älykello on siis mitä mainioin, sillä tässä tapauksessa itsensä johtamisessa tärkeää on, että sinulla on dataa taustalla nykytilasta ja pystyt seuraamaan etenemistäsi, kun luvut paranevat ja olo kohenee. Laitteessa ei ole kuitenkaan yli 200€ Garmin -älykellon mittauskoneistoa ja luvut ovat monesti suuntaa-antavia, mutta vertaillessa hyvin paikkansa pitäviä ja johdonmukaisia.

Laitteesta löytyy toiminto, jolla voi käskeä puhelinta ottamaan kuvan, älypuhelimen musiikkisoittimen ohjaus, valitsemiesi sovellusten ilmoitukset ja viestit, sekä säätiedot. Asetusvalikosta pääset säätämään näytön kirkkautta, hiljentämään laitteen ja vaihtaa kellotaulunäkymää. Värinän toivoisi ehkä olevan hieman kovempi, mutta kyllä sen tuntee viestin saapuessa tai muuten hälyttäessä.

Kovinkaan moni halpa älykello, saati keskihintainenkaan, ei pysty toiminnoiltaan vastaamaan COLMI V11 Plus -älykelloa!

colmi-v11-plus-alykello

Älykellon yhdistävä puhelinsovellus

COLMI V11 Plus -älykello toimii DaFit -puhelinsovelluksella (Google Play -linkki), jonka kautta näet kootusti älykellon keräämän terveyteen liittyvän datan, räätälöidä itsellesi mieleisen kellotaulun muun muassa ajan, askelmäärien jne. sijoittelulla, sekä laittamalla vaikka itse ottamasi kuvan kellon taustakuvaksi. Puhelinsovelluksen kautta voit myös asettaa värinähälytyksen, ajastaa ”hiljaisen” tilan ja esimerkiksi valita, minkä sovelluksien ilmoitukset näkyvät viestitoiminnossa (WhatsApp, Facebook, Instagram, tekstiviestit jne.). Puhelinsovelluksen kautta kello hakee myös päivämäärän ja ajan, sekä sovellukseen sinun tulee syöttää esimerkiksi ikä, paino ja pituus, jotta älykello voi antaa valistuneempia tuloksia muun muassa kulutetusta kalorimäärästä. Voit myös asettaa päivittäisen askelmäärätavoitteen ja älykello ilmoittaa, kunnes tavoite on saavutettu.

DaFit -sovelluksen saa myös suomenkieliseksi, vaikka itse kello onkin englanninkielinen. Muutama käännöskukkanen sovelluksesta löytyy, vaikka päällisin puolin se onkin ihan selkokielinen. Hetki meni pähkäillessä, kun näyttöä räätälöidessä kellon viereen voi asettaa ”Treffin”. Kyseessä on siis käännösvirhe sanasta ”Date”, joka tarkoittaa tässä tapauksessa päivämäärää, eikä sovittua romanttista tapaamista. Toki mukavahan sekin olisi jos, älykello järjestelisi naisasiatkin puolestani, mutta toistaiseksi siihen ei taida kyetä muu laite kuin Kummeleista tuttu Catch-A-Fish -viehe, joka myös pilkkoo puut puolestasi ja täyttää veroilmoitukset. Sellaisella toiminnolla saisi sen yli 200€ Garmin -älykellonkin näyttämään aika turhalta helyltä.

alykello5
Taustakuvaksi olen sovittelemassa ottamaani kuvaa Suomen lomalta mökin pihasta 🙂

Kyseessä on siis mallikuva näytöstä, eikä siis testihenkilön pumppu hakannut 208bpm!

Älykellon näyttö

COLMI V11 Plus -älykellossa on mukava ja värillinen 1,3″ kosketusnäyttö, jonta näkee selkeästi myös auringonvalossa. Näyttö toimii viiveettä käyttäessä, toisin kuin monissa muissa budjettiluokan älykelloissa.

halpa-alykello
Näytöstä näkee hyvin myös kirkkaallakin kelillä.

Kovaa suosiota nauttiva V11 Plus on päivitetty versio supersuositusta COLMI V11 -älykellosta ja lähestulkoon yksiyhteen, mutta merkittävä ero näiden välillä on koko näytön kattava kosketusohjaus. Siinä missä edeltäjässä kosketusohjaus toimi vain pieneltä alueelta alareunasta hipaisunäppäimen voimin, voi V11 Plus -mallia käyttää koko näytön alueelta.

Älykellon design

COLMI V11 Plus -älykellossa ei ole mitään turhia koristeita, vaan sen minimalistinen design on ainakin allekirjoittaneen silmää miellyttävä siinä määrin, että ulkonäkönsä puolesta se kyllä on noussut ihan kärkikastiin, jopa ykköseksi. Yksinkertainen on kaunista. Kyseinen älykello sopii myös sekä miehille että naisille.

alykello-hinta-laatusuhde
Normaalisti älykellot ja -rannekkeet on totuttu näkemään Antin karvaisemmissa ranteissa, kun taas minun käsistäni löytyy vain hentoista ja vaaleaa vauvan villaa.

V11 Plus mustalla silikonirannekkeella on siisti ja hillityn tyylikäs. Sitä voi pitää sellaisenaan niin lenkkeilyvetimissä kuin puvunkin kanssa. Jos kuitenkin haluaa vetää vähän koreammaksi, voi sen hankkia myös harmaalla kangasrannekkeella. Jos musta ja harmaa eivät vastaa pirtsakkaa persoonallisuuttasi, voit myös hankkia sen violetilla silikonirannekkeella.

Kiitos asiakaspalvelun Idalle käsimallina olemisesta.

Kuten käytiin jo läpi; Älykello sopii myös naisen siroon käteen. COLMI-älykellojen rannekkeet sopivat myös toisiinsa ja jos haluat vähän sporttista ja pirteämpää ranneketta, voit myös hankkia kylkeen kaksivärisen COLMI SPORT 3 tai COLMI S9 Plus -vararannekkeen, joita on saatavilla monessa eri värissä.

Yhteenveto

Mikäli toiveesi on löytää halpa älykello, en ihan vilpittömästikään näe syytä valita mitään muuta kuin COLMI V11 Plus. Siinä on kaikki toiminnot mitä älykellolta kaipaa: Se on tyylikkään näköinen ja sopii lähestulkoon kaikkiin asusteisiin sekä miehille että naisille ja siinä oleva viiveettä toimiva kirkas värinäyttö koko näytön kattavalla kosketusohjauksella tuo lisäarvoa kellolle huomattavasti. Mittaustarkkuus on riittävä arkiliikkujalle, sekä sen käyttöönotto sujuu helposti, kuten käyttäminenkin. Sovellustakin voi käyttää suomenkielellä. Se ei ole sattumaa, että tämä supersuositun edeltäjänsä päivitetty versio on haluttu ja liikkuu myös varastoltamme tiuhaan tahtiin. Parhaan hinta-laatusuhteen älykello myös pitää lupauksensa, sillä kuten todettua, asiakkaamme ovat arvostelleet sen erinomaisin arvosanoin ja käyttäjäkokemuksia voit lukea tuotesivun arvostelut-osiosta.

Tilaa COLMI V11 Plus -älykello nopealla toimitusajalla Suomi-varastoltamme!