”KalaHarri” Matikainen testasi Bemarin keulalla yhdet valikoimamme parhaimmista pistekaukovaloista, PässLED kanuunat. Lue KalaHarrin testitulokset..

Valoa pimeyteen – Kanuunat auton keulalle

Pimeä aika kestää Suomessa vähintään sen puolivuotta. Huonolla tuurilla pitempäänkin. Sitten kun tuohon aikaan lisätään sateet vetenä, huonot tiet, hirvi- ja porovaarat, onhan selvää että kynttilät autokeulalla ajavilla on pelko takaringin ympärillä jatkuvasti. ”Kun en näe mitään ja näkeekö muut minut”.

Eipä ole hääviä sellaisen autoilijan elämä. Ja kun se ei ole hääviä, omalla kohdalla päätin kohentaa elämänlaatua e-villen verkkokaupasta hankituilla Kanuunoilla, eli erittäin edullisilla ja tehokkailla lisävaloilla. Ja nyt elämä on valoisaa ja piponkin voi löysätä päästä rennoin rantein.

En ryhdy enempiä kertoilemaan ominaisuuksista, vaan paneudutaan asennukseen sekä käyttökokemuksiin. Speksit löytyvät maahantuojan sivuilta tästä linkistä, kannattaa kurkata sinne.

led_lisavalo_kanuuna_asennettuna

Lisävalojen asennus

Asennus on tietenkin merkkikohtaisen vaikeaa tai helppoa. Omaan BMW X5 autoon lisävalot asennettiin rekisterikilven taakse tulevaan asennuskiskoon ja virrat otettiin normaalisti autosta. Lisävalojen herätevirta auton omista kaukovaloista tietenkin. Aikaa tähän operaatioon meni vajaa kaksi tuntia ja sitten päästiin testaamaan näkyvyyttä.

Kokemukset PässLED kanuunoista

Valokeila on siis pistemäinen ja sitä ominaisuutta juuri hain omaan autoon. Bemarin omat kaukovalot ovat tehokkaat ja näyttävät sivuillekin hyvin. Nyt tahdoin sitä ”kaukonäköä” ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Valokeila leikkaa pimeyttä n. 800 metriä ja siinä ajassa ehtii auton kuin auton pysäytellä hallitusti.

led_pistekaukovalo_erottuu_selkeasti

Normaalin ajoradan molemmat reunamat näkee myöskin hyvin, joten valoteho tällä hetkellä autossa on kiitettävällä tasolla.

Aika tietenkin näyttää, kuinka kestävät nämä valot ovat, mutta eipähän tuo hintakaan päätä huimaa, jos jotain vahinkoa sattuu. Se vahinko saattaa tulla niille tonnin valoille samalla tavalla. Kun valaistus on toteutettu Led –tekniikalla, ei valon syttymisessä ole viivettä kuten on ksenon valoilla. Tienoo on hetkessä kirkas. Esimerkkivideoilla näkee selvästi valotehon ja nopean syttymisen.


Kiinnitys on tanakka, eikä valot ”vapise” huonollakaan tiellä ajettaessa. Pieni koko on suuri apu valojen asennuksessa. Ne käyvät helposti pieniinkin autoihin kokonsa puolesta. Bemarissakin valot olisivat sopineet vieläkin lähemmäksi etumaskia, mutta annetaan noiden olla tämä talvi tuossa ja katsotaan kesällä, josko niitä otetaan sisemmäksi puskurin päälle.

Linkki e-ville.com kanuunoihin

KalaHarria referoiden Pasi

Alkuperäinen KalaHarrin blogipostaus löytyy täältä