somic4

Kevyet surround-äänen omaavat kuulokkeetko halvalla? Onko muka pelkkää vedätystä? Kiinalaisbrändiin kohdistuva epäluulo valtasi minut kun avasin pakettia ja asensin kuulokkeiden mukana tulleelta CD:ltä ajureita tietokoneelleni. Paketin kannessa speksien lisäksi muutaman aasialaisen ammattilaispelaajan kuvat allekirjoituksilla varustettuna.

Tehokkuutta ja korkeaa laatua lupaavat SOMiC G941:n tuotepaketissa lukevat selosteet. Sanat ”high quality material” sekä ”high definition speakers” antavat paljon lupauksia tuotteesta joiden perusteella tämä löisi muiden valmistajien tuotteet laudalta, mutta parhaitenhan tämän härpäkkeen suorituskyky selvisi heittämällä luurit korville.

Kytkin kuulokkeet USB-porttiin ja molemminpuolin kuulokkeisiin syttyy valmistajan logo punaisena led-valona. Ei ehkä tärkein ominaisuus mutta tyylikästä suunnittelua, pakko myöntää.

Mukavuus ja käyttö

Suuremman luokan pelikuulokkeista puuttuvat käyttömukavuus, päähän istuvuus ja keveys. Näissä seikoissa G941 ei ainakaan petä. G941 tekee heti vaikutuksen ensikokeilulla: kuulokkeet ovat varsin mukavat ilman liian kovaa puristusta, ja asettuvat jopa suurempinkien korvien ylle, muodostaen mukavan eristyksen ympäriltä tuleviin ääniin. SOMiC on enemmänkin tuntematon valmistaja Euroopan markkinoilla mutta tähän asiaan on tarkoitus tehdä muutos e-villen kautta. Aivan täydellistä äänieristystä ne eivät kuitenkaan tarjoa sillä normaali puhe kuuluu varsin selvästi läpi vaikka ei kuulokkeilla ei kuuntelisikaan mitään. G941-malli ei siis mahdollista tiedostamatonta ignorointia kun äiti kutsuu huoneen ovelta syömään vaikka CS:Go:ssa on vielä erä kesken.

Minä näen sen etuna, että kuulokkeet puristavat korvien ympäriltä varsin kevyesti. Näin pidemmätkin pelisessiot eivät ala rasittamaan päälaen sekä korvien seutua, vaan pelaaminen jatkuu miellyttävästi pitkälle aamuyön tunteihin saakka. Vaikka tuon pienen puristuksen tiedostaakin niin se ei luo mitenkään epämiellyttävää tunnetta.

somic2

Mikrofoni sekä ohjaimet

Kuulokkeissa oleva mikrofoni on jämäkkä ja säätämisen varaa suun eteen ja kauemmaksi suun edestä on hyvin pieni. Mikrofonin asentoa voi kuitenkin siirtää ylös ja alas ja siinä on melkoisen hyvä liikkumavara. Mikrofonin saa tarvittaessa ylös ja pois käytöstä painamalla nappia johdossa sijaitsevasta ohjaimesta.

Tuosta johtoon kytketystä ohjaimesta pystyy myös vaimentamaan mikrofonin jolloin mikrofonin päässä oleva punainen valo sammuu. Samaa nappia painamalla mikrofoni kytkeytyy taas päälle ja valo syttyy. Kuulokkeiden ohjaimesta löytyy myös suuri volyymipyörä, sekä 7.1 surround-systeemin päälle- ja poiskytkentä. Tuo ohjain myös lämpenee kädenlämpöiseksi pidemmillä sessioilla.

Mutta entäs sitten se pelaaminen?

Kerrataanpa nyt vielä, että näissä kuulokkeissahan ei ole seitsemää kuuloke-elementtiä ja subwooferia, vaan tuo kuuloke-surround on virtual surround joka on toteutettu digitaalisella miksauksella. Kuulokkeisiin rakennettu sisäinen mikseri huolehtii siitä, että äänet ovat mukautettu kuulostamaan tilaääneltä. Kuulokkeiden mukana tulee pakollinen ajuriohjelma-cd, sillä USB-liitäntäisenä headsettinä nämä näkyvät Windowsille uutena äänikorttina. Ilman näitä ajureita kuulokkeet eivät anna pihahdustakaan.

Surround-efekti on itsessään hyvä, ja kovalla äänenvoimakkuudella elementit jopa hieman tärräävät korvaa vasten, luoden semi-voimakkaan värähtelyn. Tämä toi peleihin, joissa oli jo ennestään hyvä äänimaailma, vielä lisää potkua. Tätä luonnehtisin jopa erittäin iloiseksi yllätykseksi ominaisuuksien osalta. G941:set tuovat reippaasti peleihin lisää fiilistä ja parantaen pelikokemusta. Kun kuulet tarkemmin mistä päin ammutaa, niin reaktioaikasi lyhenee huomattavasti. 😉

somic3

Musiikki ja elokuvat, onko G941:stä mihinkään?

Yleinen äänenlaatu ei ole minulle niin supertärkeää kun paukutellaan kovalla volyymilla Cheek:in ”Jippikayjei”-biisiä ja katsotaan Scarface-elokuvaa jo 307. kertaa. Totean kuitenkin että nämä kuulokkeet pystyvät melkoisen hyvään äänenlaatuun mediaa toistettaessa. Action-kohtaukset kuulostivat erittäin muikeilta ja räjähtäviltä! Jos surround-toimintoa ei tarvitse kuin pelatessa, sen voi kytkeä erittäin nopeasti päältä pois.

somic4

Yhteenveto

Itse olen kuulokkeisiin tyytyväinen ja en edes miettisi kauaa näiden ostamista. Vaikka muovi on pääosin materiaalina näissä kuulokkeissa, niin silti lopputuloksena on kestävät ja jämäkät kuulokkeet. Hinta-laatusuhde on kohdallaan ja äänenlaatu on todella hyvä. Päälle- ja poiskytkettävä surround-toiminto antaa lisää valinnanvaraa käyttäjälle. Ajurien mukana tuleva ohjelmisto antaa mahdollisuuden viimeisen päälle tarkalle äänenlaadun hiomiselle. Olen henkilökohtaisesti yllättynyt, että tuo virtual surround toimii.

Tsekkaa tuote kaupastamme!

SOMiC G941 – pelikuulokkeet 7.1 surround

Valmistaja : SOMiC

Tekniset tiedot:

Paino: 0,4 kg

Liitäntä: USB

Johdon pituus: 2,2 metriä

Kaiuttimia: 7.1 (virtuaalisesti)

Elementin halkaisija: 40mm

Muuta: vaatii erilliset ajurit toimiakseen, vain Windows-käyttöjärjestelmille

Plussat ja miinukset

+ 7.1 virtual surround

+ mukavat päässä

+ äänenlaatu

– ei niin kevyet

– kuuloke-kupit eivät käänny kuin hieman

– tuntuvat halpatekoisilta

 

Ei muuta kuin nupit kaakkoon ja pelit päälle!

Terveisin, Jarno