Sain e-villeltä läjän PS4-lisävarusteita arvioitavaksi. Siinä missä PS2 ja PS3 olivat aikoinaan kaiken hehkutuksen ja odotuksen arvoisia, ei jostain syystä PS4 kaikkiin odotuksiin pystynyt täysin vastaamaan. Mutta katsotaan, josko lisävarusteilla saataisiin vähän myllyä maustettua.

Tattien peukalogripit

tatti

Erittäin simppeli lisäosa, näitähän on ollut kautta aikojen tarjolla PS-ohjaimille. Asentaminen sujuu vaivatta ja yleistuntuma on todella hyvä. Jo alkuvalikoita selatessa tuntee eron entiseen ja muutaman päivän käytön jälkeen ihmettelee, että miksei näitä lyödä kiinni jo tehtaalla. Ohjauksen lisääntyneen tarkkuuden huomaa erityisesti tiukkatempoisissa räiskintäpeleissä, joissa virheliikkeet ja hidastelu kostautuvat armotta. Pääasiallisena käyttötarkoituksena näillä erittäin edukkailla suojuksilla on paremman pidon lisäksi ohjaimen eliniän pidentäminen. Puhkikuluneet tatit lienevät tuttu juttu jokaiselle änäriä tai pessiä hinkanneille. Toisin kuin useat muut lisävarusteet, peukalogripit sopivat sekä alkuperäisiin-, että tarvikeohjaimiin. Myös XBOXin ohjaimille.

Silikonisuojus ohjaimelle

Värinä vaaleansininen ei ole miehekkäimmästä päästä (mutta e-villestä saa myös erivärisiä silikonisuojia), eikä yleisolemuskaan heti säväytä. Suojuksen pujottaminen vaatii hieman rohkeita otteita, mutta sujahtaa kuitenkin nätisti paikoilleen muutamassa sekunnissa. Huolenaiheet olivat kuitenkin turhat, sillä kapulan tuntuma muuttuu yllättäen huomattavasti muhkeammaksi suojuksen kanssa ja silikonia hetken hiveltyään vanhaan ei ole paluuta. Tarvikeohjaimet ovat muotoilultaan useimmiten hieman erilaisia kuin alkuperäinen, joten tämä suojus ei sovi yhteen niiden kanssa.

”Taisteluasema”

Ohjaimien ollessa telakoituna, laitos muistuttaa hieman lentotukialusta ja oikeastaan on toiminnallisesti hyvin lähellä sitä. Ovathan ohjaimet aina tiukassa rivissä viritettynä täyteen taisteluvalmiuteen. Luonnollisesti telakka vaatii pöydältä hieman tilaa, mutta toisaalta tässä ratkaisussa taataan myös riittävä tuuletus. Ja kyllähän PS4:n paikka kuuluukin olla ylpeästi pystyssä paraatipaikalla suoraan ison töllön vieressä, eikä ahtaassa ja pimeässä nurkassa. Tämä teline antaakin hyvän sijan konsolille! Ohjaimia on syytä käsitellä hellävaroin, sillä muutoin latausalustan USB-liittimet saattavat taittua ohjaimia paikoilleen laittaessa.

Pölysuojasetti

Tuulettimen ritilään asennettavat suodattimet estävät pölyä kertymästä Pleikkarin sisälle. Suodatin vaikuttaa olevan optimaalinen reikäkooltaan, tarpeeksi karkea, jolloin ilmavirta ei supistu ja toisaalta riittävän tiheä näkyvän pölyn suodattamiseen. Ilman suodatinta on ilmiselvää, että ajan kuluessa laitteen sisälle kertyy likaa ja pölyä, jotka saattavat aiheuttaa toiminnallisia häiriöitä epämiellyttävästä hurinasta aina täydelliseen toimimattomuuteen. Uskomatonta miten Sony ei ole huomioinut tätä ongelmaa, mutta onneksi tämä suodatin säästää monelta surulta, murheelta ja hurinalta. 

Ohjaimen varavirtapankki

Ohjaimen varavirtapankki toimii kuten virtapankit yleensäkin, eli tiukan paikan tullen tarjoaa useita tunteja ylimääräistä armonaikaa ilman kaapeleiden kanssa leikkimistä. Muotoilu on hyvä ja painoltaan kohtuullinen, joten sen käyttö ei häiritse sen kummemmin pelituntumaa. Tuote latautuu näppärästi täyteen muutamassa tunnissa. Tätä voisi kuvailla todelliseksi pakko-ostokseksi jokaiselle vakavasti otettavalle pelaajalle.

Kaukosäädin

Pleikkarin ohjain ei tunnetusti ole parhaimmillaan leffoja katsellessa ja varsinkin tottumattomille oikeiden näppäimien muistaminen on tuskallista. Tähän löytyy kuitenkin näppärä ratkaisu simppelin kaukosäätimen muodossa, näppäimet on aseteltu jotakuinkin loogisesti ja jopa hameväki pystyy sisäistämään tärkeimmät komennot. Lisäksi hyvänä ominaisuutena voi mainita paristotoimisuuden, näin vältetään jatkuva latausrumba. Säätimen design ei ole aivan äärimmilleen hiottu, mutta jos NetFlixiä pyörittelee pleikkarilla, tämä on hyvä hankinta.

Summa summarum:

Hyvillä lisävarusteilla käyttömukavuus paranee huomattavasti ja ylimääräinen jäähdytys, sekä pölynsuojaus pidentävät laitteen elinikää. Testatut laitteet ajat asiansa mainiosti ja ovat hintalaatusuhteeltaan vertailukelpoisia alkuperäisiin.

Katso myös muut e-villen lisävarusteet Pleikkarille!