e-villen radio-ohjattavien valikoima on kehittynyt viimeaikoina huomattavaa tahtia ja erilaisia menopelejä onkin jo moneen tarkoitukseen. Tällä viikolla meillä on käynnissä RC-vauhtiajot -kampanja ja sen johdosta tässä blogissa haluankin nostaa esiin kolme tuotetta, jotka edustavat mielestäni kirkkainta kärkeä maalla, merellä ja ilmassa. Valintakriteereinä toimivat hinta, ominaisuudet, laatu ja käytön helppous.

Radio-ohjattavalla monsterilla vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Maalla ehdottomaksi kärkituotteeksi nousi REMO SMAX -monsteri. Auto on suoraan paketista täysin ajovalmis paristoja lukuunottamatta, joten se sopii hyvin myös aloittelijoille. Tehokas moottori tarjoaa riittävästi vääntöä maastoon ja kiidättää menopelin jopa 40km/h huippunopeuteen. Auto on myös riittävän suuri selvitäkseen maastossa, mutta samalla sopivan pieni helppoon säilytykseen ja kuljetukseen. Auton osat ovat myös huippulaadukkaita sillä esimerkiksi iskunvaimentimet ovat öljytäytteiset ja nelivedolle voima välittyy teräksisen tasauspyörästön kautta. Neliveto tarjoaa pitoa monille alustoille ja sen ansiosta auto pärjää myös lumessa. REMO SMAX on myös ulkokäyttöön suunniteltu ja täysin vedenkestävä.

REMO SMAX

Top 3 ominaisuudet:

 • 40km/h huippunopeus
 • Sateenkestävä
 • Neliveto

Heikkouksia

 • Suuremmasta koosta olisi hyötyä erittäin vaikeassa maastossa

Dronella HD-videoita korkeuksista

SYMA X8W drone on asiakkaiden suosikki, järkihintainen ja helppokäyttöinen kopteri. Tämä nelikopteri tulee valmiiksi kameralla varusteltuna ja kamera nauhoittaa HD-laatuista kuvaa. Lisäksi kameran päivitys on mahdollista, sillä kopterissa on tarpeeksi voimaa myös action-kameran kantamiseen. Alkuperäisestä kamerasta saat myös kätevästi live kuvaa suoraan älypuhelimeesi ja voit katsella maailmaa linnun silmin. Tämä drone on muiden ominaisuuksiensa lisäksi tehty myös aloittelijaystävälliseksi, sillä se on tasainen lennettävä ja käsittelyn oppii nopeasti pienellä harjoittelulla. Myös tämän kuten yleensäkin koptereiden kanssa kannattaa muistaa olla varovainen, ettei kopteri ajaudu liian kauas ja menetä ohjausyhteyttä.

19658-86776

Top 3 ominaisuudet:

 • HD-kamera live-kuvanvälityksellä puhelimeen
 • Pitkä ohjainkantama
 • Helppo käsiteltävyys

Heikkouksia

 • Pitkä latausaika ja lyhyehkö lentoaika
 • Vaikea arvioida kopterin etäisyttä

RC-muskelivene aikuiseen makuun

FTO11 kilpavene on äärimmäinen kulkupeli vedessä. Vekotin kiitää eteenpäin hurjalla 55km/h nopeudella nestejäähdytetyn harjattoman moottorinsa ja teräspotkurinsa voimalla. Tasapainosta ja suunnan pitämisestä kovassa vauhdissa vastaavat kaksi veneen perään sijoitettua lisätasapainoköliä.  Veneen ulkokuori on kauttaaltaan hiilikuitukuvioitu ja jo pelkästään katsomalla menokkia on selvää, ettei nyt ole mistään kylpyammelelusta kyse. Veneen mahdollisesti kaatuessa esimerkiksi pitkän ilmalennon seuraksena sitä ei myöskään tarvitse uida kääntämään, sillä laite on varusteltu toiminnolla, joka parilla ohjaimen napinpainalluksella kääntää veneen takaisin oikeinpäin ja matka voi jatkua.

22387-100163

Top 3 ominaisuudet:

 • 55km/h huippunopeus
 • Tehokas nestejäähdytetty moottori
 • Metallinen vetoakseli ja potkuri

Heikkouksia

 • Älyttömän nopeutensa ja kokonsa johdosta ei sovi uima-altaaseen
 • Metallinen potkuri voi olla vaarallinen lasten käsissä, joten tämä radio-ohjattava onkin syytä pitää poissa lasten ulottuvilta

FTO11 kilpavene on poistunut valikoimastamme, mutta katso vielä tämä JJRCH31 vedenkestävä nelikopteri  JJRCH31 korvaa ja voittaa FTO11 kilpaveneen 6-0.