Jesse N. valitsi e-villen valikoimasta 5 kätevintä retkeilytuotetta. Kaikki listan tuotteet ovat NatureHiken valmistamia, joten koko potin korjasi yksi ja sama brändi. Lue Jessen värikäs testi ja katso mikä retkeilytuote selviytyi testistä voittajana.

5. Juomapullo ruostumattomasta teräksestä

Ensi vaikutelma NatureHike ruostumaton teräs juomapullosta on hyvä. RST materiaalina antaa aina vakuuttavan vaikutelman. Pullossa on muovinen kierrekorkki, jossa on ylöspäin käännettävä ”juomapilli”. Taittuvan pillin ansiosta juomat eivät valu pullosta pihalle vaikka sen kääntäisi väärinpäin, koska se tukkii rei’än pulloon. Otin tämän pullon mukaani juoksulenkille ja huomasin pullon muotoilun olevan kohdillaan. Pullosta löytyy ns. hoikka kohta, josta sai pidettyä hyvin kiinni koko lenkin ajan.
Purnukka pysyi kädessä vaikka kädet hiukan hikosivatkin.

Korkista löytyy myös ”kahva”, joka taitaa olla heikoin lenkki tässä kokonaisuudessa. Siinä on sauma.
Muovinen korkki ja kahvassa sauma eivät ole kaikkein mainion yhdistelmä. Ajan kanssa sauma tulee pettämään, jos pulloa roikottelee sitä hyväksi käyttäen. Muuten tämä pullo on laadukas kapistus, se jopa mahtuu polkupyörissä olevaan pullon pidikkeeseenkin ilman sen suurempaa väkivaltaa tai voimasanoja.

Tästä hyvä pullo vapaa-ajan tohinoihin, esim. lenkille tai luontoon!

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 750ml
 • Mitat: 260x75mm
 • Paino: 172 g

Plussat:

+Muotoilu
+750ml vetoisuus
+Taittuva pilli
+Hinta/laatu

Miinukset:

-Sauma kahvassa
-Ei muita kiinnitys vaihtoehtoja

4. Tekniset alushousut

Normaalikokoinen suomalainen MIÄS saapi ottaa näistä muutamaa kokoa suuremmat kuin normaalit alushousut, koska kiinanmies on pieni mies verrattuna härmän häjyihin!

No nyt on pöksyt! NatureHike tekniset alusjousut ovat jokaiselle oman elämänsä maratoonarille ja aktiiviliikkujalle loistava valinta treenihousujen alle. Näissä pöksyissä eivät vehkeet kastu, eikä hierrä.
Housujen materiaali on miellyttävän tuntuinen iholla, eikä epämukavia saumoja löydy. Siirtävät kosteuden mainiosti iholta seuraavalle tekstiilille. Muutaman käyttökerran jälkeen vyötärön kuminauha alkaa antaa hiukan periksi. Normaalikokoinen suomalainen MIÄS saapi ottaa näistä muutamaa kokoa suuremmat kuin normaalit alushousut, koska kiinanmies on pieni mies verrattuna härmän häjyihin!

Tähän hintaa ei vastaavia henkka maukasta saa!

Tekniset tiedot:

 • Materiaali: 87% polyester, 13% spandex

Plussat:

+Materiaali
+Hinta/laatu

Miinukset:

-Vyötärön kuminauha

3. Vyölaukku urheiluun

Pienestä koostaan huolimatta laukussa on mukavan kokoinen vetoketjullinen tasku, johon saa sujautettua vähän isommankin älyluurin, auton avaimet ja vaikka vähän kolikoita jos kesken lenkin täytyy pysähtyä terdelle siemailemaan urheilujuomia.

NatureHike ultrakevyen vyölaukun nimikin kertoo jo paljon. Laukku on siis äärettömän kevyt.
Se on helppo pukea päälleen vyötärölle, taikka vaihtoehtoisesti kiitos pitkän ja säädettävän kiristysremmin, sen voi pukea myös toisen olan ylitse. Pienestä koostaan huolimatta laukussa on mukavan kokoinen vetoketjullinen tasku, johon saa sujautettua vähän isommankin älyluurin, auton avaimet ja vaikka vähän kolikoita jos kesken lenkin täytyy pysähtyä terdelle siemailemaan urheilujuomia.
Pidemmälläkin lenkillä laukussa voi huoletta kantaa mukanaan elektroniikkaa, koska laukun materiaalit suorastaan hylkivät vettä ja muuta kosteutta. Täten luurittimet ynnä muut sellaiset ovat suojassa vaurioilta.

Loistava vaihtoehto käsiin hirtettäville kännykkäkoteloille!

Tekniset tiedot:

 • Materiaali: Cordura
 • Tilavuus: 2l
 • Mitat: 265x85x140mm

Plussat:
+Materiaalit
+Laukun vetoisuus
+Laukun keveys
+Säädettävä kiristysremmi
+Hinta/laatu

Miinukset:
-Heiveröinen muoviklipsi kiinnitys

2. Mini otsalamppu

NatureHike CREE LED mini otsalamppu on mini vaikka voissa paistais. Mini kuvaa hyvin tuotteen kokoa, eli mikään työmaavalaisin tämä ei todellakaan ole. Pieni, mutta pippurin kuvaisi tuotetta parhaiten. Otsalampun saa nimensä mukaan mukana tulevalla otsapannalla pääkoppaan hirtettyä kiinni.
Vaihtoehtoisesti pannan voi ottaa pois ja kiinnittää lampun siinä olevalla klipsillä lippalakin lippaan.

Valotehoa tähän 26 grammaa painavaan lamputtimeen on kuitenkin saatu ahdettua kiitettävästi.
Jopa 25 lm puskeva CREE LED lamppu, joka saa virtansa yhdestä CR2032 paristosta. Mukana tulee myös varaparisto, josta plussaa! Lamppu on myös sateen kestävä, eli pikkuiset tai vähänkin suuremmat sateet eivät lamppua häiritse. Lampusta löytyy kolme erilaista valotustoimintoa, yksi täydellä teholla, toinen puolella teholla ja kolmas jokaisen ysärifanin strobo toiminto. Lampun painike oli hieman hankalahko käyttää, koska se on sijoitettu vinosti lampun yläosaan. Jokseenkin voimakkaasti saa painiketta painella, että saa valotustoimintoja vaihdeltua. Valokeila jää hiukan kapeahkoksi, mutta ajaa asiansa esimerkiksi halkopinolla tai lenkkipolulla.

Kaiken kaikkiaan kelpo otsalamppu, tähän hintaan saa paljon huonompiakin.

Tekniset tiedot:

 • Lampun tyyppi: CREE LED
 • Valoteho: 25 lm
 • Toimintatilat: 2 tehotilaa ja strobo
 • Patteri: 1xCR2032
 • Vedenkestävä: IPX6 = voimakkaan sateen kestävä
 • Pakkasen kesto: -30 astetta
 • Mitat: 35x35x30mm
 • Paino: 26 g

Plussat:
+Koko
+Varaparisto
+Klipsi kiinnitys
+Valoteho
+Hinta
+Sateen kestävä

Miinukset:
-Kapea valokeila
-Painikkeen jäykkyys ja sijoitus

1. Retkivalo

NatureHike telttalyhty/taskulamppu tuuttaa 120 lm valotehoa, mainiota. Kompaktiin retkivaloon on saatu mahdutettua useampikin toiminto. Alapäässä on katkaisija, jonka kiertämällä saa patterikehikon esiin ja paristot vaihtoon. Virtalähteenä toimii 3xAAA -paristot, suhteellisen helppo tapa vaihtaa.

Yläpäässä on suurennuslasia muistuttava linssi, jonka kautta valo uhkuu ulos. Linssiä kiertämällä saa valokeilan kokoa säädettyä, joka mahdollistaa pienempääkin tarkastelua vaativien asioiden valottamisen mukavasti. Kierteet loppuun asti kiertämällä pötköstä tupsahtaa puolet tavarasta ulos ja lamppu on päässyt täysiin mittoihinsa, jolloin taskulampusta tuleekin telttalyhty.

Kolme eri valotustoimintoa pitävät sisällään puolen tehon, täyden tehon ja ah niin ihanan strobon. Lampun yläpäässä on taittuva lenkki, josta lampun saa ripustettua telttaretkellä esimerkiksi puun oksaan tai teltan sisällä tolppaan. Tulipa tätä riiputettua myöskin Fordin konepellin alla tulppien vaihdon yhteydessä.

Valokatkaisija on muotoiltu miellyttävän kuperaksi, joten valotustoimintojen vaihto on helppoa.
Ehkä aavistuksen liian herkällä katkaisija toimii. Passeli fläsäri retkelle, veneeseen, halkopinolle taikka vaikka autoon mukaan. Itselläni tämä löysi paikkansa auton hansikaslokerosta, jos vaikka voortti tarvitsee syksyn pimenevissä illoissa valohoitoa tienpäällä.

Kompakti lamppu kaikenlaiseen käyttöön!

Tekniset tiedot:

 • Valoteho: 120 lm
 • Koko: 405x305x10mm
 • Patterit: 3xAAA
 • Pattereiden kesto: n. 8h max valoteholla, n. 100h min valoteholla

Plussat:

+Koko
+Lenkki roikottelemiseen
+Valoteho
+Säädettävä valokeila
+Hinta/laatu
+Pattereiden kesto

Miinukset:
-Ei mukana tulleita paristoja
-Herkkä painike

– Jesse N.

Tsekkaa kaikki NatureHike tuotteet täältä.