Hyttysverkolla varustettu XL-kokoinen riippumatto! Mikä olisikaan leppoisampi tapa viettää aikaa mökillä, puistossa, partsilla tai kotipihalla, kuin riippumatossa löhöillen.  Varsinkin nyt, kun vihdoin Suomea on siunattu upeilla kesäsäillä.

Lisäsimme kyseisen tuotteen kauppaan, sillä tämä mukavan tuntuinen ja hengittävästä laskuvarjokankaasta valmistettu riippumatto vakuutti tuotepäällikkömme tuotetestissä.

Eritoten retkeilytarvikkeista vastaava tuotepäällikkö Antti nosti esille sen, että riippumatto ei hikoile samalla tavalla kuin tavallisesta nailonista valmistetut matot ja kestävän materiaalin ansiosta kantaa myös rutkasti painoa.

Riippumatto netistä
Kyllä passaa Antin löhötä

Tästä innostuneena lähetimme valikoimamme suositun hyttysverkolla varustetun riippumaton Kitteeläisen bloggaajan, Eräsmies Joni Sormusen testiin. Mikäli Eräsmies on sinulle ennestään tuntematon, eräsmies.fi arvostelee erätuotteita ja oluita.

Tyylilleen uskollisena, kyllähän se olutpurkki on tähänkin juttuun eksynyt. Ja miksipä ei, kyllähän tuo huurteinen menee riippumatossa loikoillessa. Ehkä useampikin.

Takaisin aiheeseen – Tähän blogikirjoitukseen kokosimme muutamia kommentteja Eräsmiehen arvostelusta. Pääset lukemaan koko arvostelun alta.

Riippumatto kulkee helposti mukana, sillä se painaa vaivaiset puoli kiloa!

Maastokuvioitu riippumatto – ”Riippumaton arvostelu”

Eräsmies Joni lähti metsälle ja ensimmäiset fiilikset riippumatosta olivat positiiviset. Blogissaan hän painotti riippumaton helppokäyttöisyyttä ja kuinka näppärästi sen saa mukaan reissuun. 

e-villeltä saatu Arctic mate XL -riippumatto onkin ovela tuote mukaan retkille, sillä se saadaan sullottua uskomattoman pieneen tilaan ja kuljetuspussukka on osa riippumattoa – eli se ei ainakaan voi hävittää metsään. – Eräsmies.fi

Totta tosiaan, riippumatto vie pakattuna tilaa pienen makuupussin verran ja tämä ominaisuus on saanut myös asiakkailtamme kehuja Eräsmiehen lisäksi. Mokoma ei ole pahan painoinenkaan.

Vaikka kyseessä onkin XL-kokoinen matto, naruineen päivineen riippumatto painaa vaivaiset puoli kiloa (tarkalleen ottaen 650 grammaa). Kokonsa puolesta siinä pystyy makoilemaan kaksikin henkilöä kerralla. 

Esimerkillinen poseeraus olut kädessä
Esimerkillinen poseeraus olut kädessä

Kantopussi on myös monitoiminen, kuten Eräsmies blogissaan huomauttaa. Matto kasataan tuotteen omaan taskuun, joten mukana ei tule erillistä pussia – joka kuitenkin häviäisi jossain vaiheessa metsällä touhutessa. 

Maton sujauttaminen takaisin taskuun on kätevää. Taskussa voit myös säilyttää juomapulloa, puhelinta ja vaikka mitä silloin, kun matto on auki.

Riippumatto taskulla
Taskussa voit myös säilyttää juomapulloa, puhelinta ja vaikka mitä silloin, kun matto on auki

Lisähuomiona, että tätä pussukkaa voi käyttää vaikka retkityynynä, ja riippumaton ollessa valmiusasennossa siitä tulee näppärä tasku esim. kännykälle, mutta itse säilytin siinä lähinnä bisseä. – Eräsmies.fi

 

Riippumatto menee pieneen tilaan ja toimii vaikka retkityynynä
Riippumatto menee pieneen tilaan ja toimii vaikka retkityynynä

Maton suurin plussa lienee hyttysverkko. Etenkin pohjoisessa vaeltaessa tai retkeillessä hyttyset ovat sietämätön maanvaiva. Hyttysverkko on käännetty kätevästi alaspäin ja itikoiden sekä muiden kutsumattomien pörriäisten hyökätessä maton voi helposti kääntää toisinpäin, vetäisemällä hyttysverkon päälle. Tämän jälkeen suljet vain vetoketjun perässä – ja eipä enää verenimijät ole kiusaksi!

riippumatto hyttysverkolla
Ja näin helposti hyttyset pysyvät loitolla!
 

Hyttysverkossa on lenkit, joilla se saadaan kiinnitettyä mukana tulevilla naruilla puihin, ettei tarvitse nukkua verkko naamassa kiinni – Eräsmies.fi

Hyttysverkosta löytyy lenkit, joista voit vetää verkon mukana tulevilla naruilla lähipuihin kiinni, joten sinulla on ovaalin muotoinen ”leijuva” teltta. 

Mukana tulevilla naruilla kiristät verkon helposti

Kuten jo aikasemmin mainittu, riippumatto kannattelee kerralla jopa useamman henkilön painon. Laskuvarjokankaasta valmistettu riippumatto kestää jopa 200kg, mutta yli 120kg kohdalla kannattaa asennuksessa käyttää ylimääräisiä varmistushihnoja. 

Mattoon on kiinnitetty molempiin päihin karabiinerit, joihin yhdistät mukana tulevat narut ja sidot sitten kiinni puuhun

Mattoon on kiinnitetty molempiin päihin karabiinerit, joihin yhdistät mukana tulevat narut ja sidot sitten kiinni puuhun. Lisää pituutta ja kestävyyttä saat hommaamalla 2.5 metrin varmistushihnan.

Kangas on pehmoisaa laskuvarjokangasta, ei hikoile kuin perus nailonkangas eikä pahasti kahise pyöriessä. Hyviä seikkoja on myös se, että materiaali myös kuivuu nopeasti kastuessaan. – Eräsmies.fi

Iloksemme Joni nosti blogissaan esiin saman seikan, joka teki tuotepäällikkö Anttiin suuren vaikutuksen – nimittäin todella mukavan tuntuinen ja hengittävä laskuvarjokankaasta valmistettu materiaali. 

Ei muuten hikoa persus maatessa

Riippumatto retkelle – Kannattaako ostaa?

Täysin risuitta riippumatto ei arvostelua läpäissyt. Eräsmiehen mielestä riippumatto on turhan ahdas kahdelle hengelle ja myös kiinnitysremmit voisivat olla pidemmät.

Blogissan Eräsmies myös naurahti, että camo-kuosi on hassu väri metsäreissuille. Siellä kun olisi tarkoitus näkyä kauas, ettei kukaan ota ja ammu hirvenä. Loppuun hän vielä kertoi pilke silmäkulmassa, että metsästäjä voidaan ampua sorsana, lajitunnistus kunniaan! 

Riippumattoja ennen vieroksuneena tästä kyllä oppi pitämään todella paljon ja asento köllliessä on luonnostaan niin mukava, että uskon unen tulevan vaivatta – Eräsmies.fi

tilaa_riippumatto_suomesta
Riippumatto hyttysverkolla on omiaan Suomen luontoon!

Kuitenkin yleisarvosana ja fiilikset riipumatosta olivat todella hyvät ja retkeilyn lisäksi riippumatto soveltuu myös käytettäväksi kotona, mikäli ei halua vaeltaa parveketta pidemmälle.

Lue koko arvostelu Eräsmies.fi -blogista.

Tutustu tuotteeseen verkkokaupassa e-ville.com klikkaamalla linkkiä Arctic Mate XL -riippumatto hyttysverkolla.

Leppoisia loikoiluhetkiä toivottaa e-villen tiimi & Eräsmies


Haluatko arvostella e-villen tuotteita? Oletko bloggari / tubettaja ja näkisit mahdollisuuksia yhteistyölle? Laita meille mailia osoitteeseen [email protected] ja kerro mitä haluaisit arvostella ja miksi sinä olisit sopiva yhteistyökumppani.