Hyvät Bluetooth -kuulokkeet ovat jokaisen urheilevat sekä musiikista tykäävän pakkohankinta. Johdot ovat menneiden vuosien turhuuksia monessakin elektroniikkatuotteessa. Myös isovanhempiasikin vanhempi 3.5mm audioliitäntä on jäänyt monesta älypuhelimesta pois, joten kokonaan langattomat kuulokkeet ovat se tämän päivän juttu. Tällaisia Bluetooth -kuulokkeita tuleekin markkinoille kuin sieniä sateella. e-villen tuotetiimi testailee monia potentiaalisia, mutta vain parhaat saavat paikkansa tuotevalikoimasta. Tässä jutussa käymme läpi hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset sekä todella siistit Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet.

Ulkonäkö

Jos olet nähnyt Sabbat E12 -kuulokkeet jossain, niin nehän ovat aivan törkeän siistin näköiset. Tämä silmiä miellyttävä kokemus alkaa jo silloin, heti kun näet laatikon jossa setti toimitetaan. Jo paketin näkiessäsi rupeaa jo mietityttämään, että mitäs ihmettä, mikä tämä Sabbat oikein on. Pelkistetty, valkoinen ja tyylikäs laatikko antaa laadukkaan kuva tuotteesta ja sisältö näyttää vielä paremmalta.

Tyylikäs boksi ja valkoinen laatikko.
Kuulokkeet etualalla latausbokin kanssa ja valkoinen laatikko takana. Tyylikästä.

Paketin sisältö

2 x Kuuloke (yksi molempiin korviin)
1 x Varavirtalähde- / säilytysboksi
1 x Säilytyspussi boksille & kuulokkeille
1 x Latausboksin Type-C -latausjohto
7 x Erikokoisia kuulokepäitä (yhdet ovat kiinni kuulokkeissa)

Kuulokkelaatikon sisältö
Laatikon sisältökin näyttää tyylikkäältä. Miellyttävä unboxing -kokemus!

Kuulokkeiden ulkonäkö on ainutlaatuinen, hieman silmiin pompsahtava metallihohtoisen maalipinnan ansiosta. Ulospäin kuulokkeet eivät kuitenkaan paljoa näy, koska eivät tule pois ulos korvista.

Kuulokkeet korivssa
Kuvankaunis asiakaspalvelun herra, mallipoika-Otto näyttää kuinka Sabbatit sujahtavat hyvin korviin.

Sivuprofiili on todella makea ja Sabbatit myötäilevät hienosti korvan muotoja. Kuten huomaatte, kuulokkeet eivät tule paljoa ulos korvista ja näyttävät erittäin tyylikkäiltä! Krominen väritys on ainakin meidän mieleen.

Värivaihtoehdot
Kuulokkeita on saatavilla 5:ssä eri värissä. Mikä on sinun mieleesi?

Valittavissa on 5 erilaista värivaihtoehtoa. Tuotepäällikkö hommasi itselleen kromiset, jotka kyllä pistävät silmään.

Akkukesto & latausboksi

Aina kun puhutaan langattomista kuulokkeista, niin akkukesto on joko ensimmäisiä tai ainakin tärkeimpiä seikkoja niitä hommattaessa. Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet ovat varustettu Bluetooth 5.0:lla, joka optimoi kuulokkeiden akkukestoa. Sabbatien sisällä on 60mAh akut, joilla kuuntelet musiikkia n. 6 tuntia, joka on tämän hintaluokan kuulokkeille erittäin hyvä suoritus. Pieksää monet kalliimmatkin vehkeet.

Bluetooth 5.0
Bluetooth 5.0 optimoi kuulokkeiden yhteyttä sekä akkukestoa.

Bluetooth -kuulokkeiden parittaminen on helppoa:

 1. Lataa kuulokkeet täyteen
 2. Ota pois boksista ja paina kuulokkeet päälle
 3. Aseta Bluetooth päälle ja valitse Sabbat E12 puhelimen valikosta

Kun nämä kolme yksinkertaista askelta on tehty, olet valmis kuuntelemaan musiikkia ja jatkossa puhelimesi  tunnistaa automaattisesti kuulokkeet. Itselläni on Xiaomi Mi 8 -älypuhelin johon kuulokkeet ovat paritettuna, niin puhelimen yläpalkissa näet kuulokkeiden akkutilanteen. Puhelimesi Bluetooth on päällä ja otat kuulokkeet pois latausboksista, niin ne yhdistyvät automaattisesti hetkessä. Kun olet lopettanut musiikinkuuntelun, aseta kuulokkeet takaisin boksiin ja näin ne menevät myös automaattisesti pois päältä.

akkutila
Yläpalkissa näkyy kuulokkeiden akkutila. Tsekkaa Spotifysta hyvä biitti: Misha – Brazil

Kuulokkeiden mukana tulee säilytysboksi, joka on varustettu 750mAh varavirtalähteellä, jolla lataat kuulokkeet 4 kertaa ja näin sinulla on 30 tuntia musiikin kuunteluaikaa.

Latausboksi
Bluetooth -kuulokkeet latautuvat kätevästi säilytysrasiassa.

Boksissa on LED-indikaattorivalot, jotka viestivät boksin akun varauksesta ja näin tiedät miloin ladata virtapankkia seuraavan kerran.

Kuulokkeet latauksessa
Kuulokkeet on helppo laittaa boksiin lataukseen ja ottaa pois.

Kuulokkeiden latausboksissa on magneettiset ”pinit”, jotka vetävät kuulokkeet sisälleen lataukseen.

Säilytysboksi

Säilytysrasia on pieni, musta ja tyylikäs. Boksi on todella kätevän kokoinen ja menee vaikka farkkujen pieneen kolikkotaskuun! Punainen valo palaa kun kuulokkeet latautuvat ja vaihtuu siniseksi, kun ne ovat latautuneet täyteen.

Sabbat E12 varavirtalähdelaatikko on varustettu langattomalla latauksella, jota ominaisuutta ei olla nähty vielä muilla valmistajilla. Eli jos sinulla sattuu olemaan langatonta latausta tukeva älypuhelin, niin voit käyttää samaa langatonta laturia niin puhelimelle kuin kuulokkeillekin. Langaton laturi ei sisälly hintaan.

Langaton lataus
Langaton lataus on aivan uusinta uutta kuulokkeissa!

Type-C -lataus on todella yleistä tänä päivänä, sillä uusimmat kannettavat tietokoneetkin jo ladataan tällä samaisella kaapelilla. Koska Sabbat E12 -kuulokkeiden kotelo ladataan Type-C -kaapelilla, ei sinulla tarvitse olla monta erilaista kaapelia joka elektroniikkalaitteillesi. Riippuen tosin onko sinulla 5 vuotta vanha iPhone ja siinä rinnalla oleva vanha puhelimen varavirtalähde ladataan MicroUSB:lla.

Päivän vinkki: Jos uusi elektroniikkalaite ei tue Type-C -latausta, niin harkitse vielä sen hommaamista…

Istuvuus

Muotoilu on juuri korvaan sopiva, eikä juurikaan tule ulos korvasta paljoa. Mukana tulee 6 paria erikokoisia kuulokepäitä, jotka pitävät huolen ettei ääni pääse vuotamaan ulos ja ne istuvat miellyttävästi korvakäytäviisi.

Kuulokepäät

Istuvuus on todella tärkeää ja Sabbat on pitänyt sitä huolen. Tästä löytyy kuulokepäitä joka lähtöön. Jos tykkäät muistivaahtoisista kuulokepäistä, kurkkaa mukaan vielä erillinen setti 4 x Memory foam kuulokepäät.

Otolla kuulokkeet korvissa
Kuulokkeet näyttävät hyvältä ja istuu hyvin.

Kun kyse on aivan uudenlaisista kuulokkeista, niin voi mennä hetki ennen kuin totut niiden muotoiluun. Testaajalla meni pari tuntia, kun korvat tottuivat ja siinä aikana kun otti monta kertaa kuulokkeet pois korvista ja asetti takaisin paikoilleen, niin sai hyvän tuntuman ja nyt tietää kuinka kuulokkeet tulee laittaa korviin.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on tärkeä seikka kuulokkeita hommattaessa ja Sabbat on panostanut tähän laadukkailla 10mm elementeillä. Kun puhutaan noin isoista elementeistä kuulokkeissa, niin niistä lähtee bassoa hyvin irti ja sitä juuri nämä Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet tarjoavat! Korkeat kuulet selvästi sekä basson jytinä kantautuu syvälle pääkoppaasi.

Musiikkisoittimesta voi aina muuttaa taajuuskorjaimesta, kuinka ääni lähtee irti, mutta oletusarvona Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet ovat varustettu bassontäyteläisellä äänentoistolla. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan äänenlaadussa, mutta pitää aina muistaa, että puhutaankin alle 100€ arvoisista kuulokkeista. Hinta-laatusuhteeltaan mielestäni todella hyvät kuulokkeet!

Bluetooth -kuulokkeet mikrofonilla

Kuulokkeissa on yhteensä 8 mikrofonia, joiden ansiosta kuulokkeet käyvät hyvin handsfreestä. Puhelut toimivat moitteetta ja puhelun molemmat osapuolet kuulivat toisensa selvästi. Testattu myös WhatsApp -puhelussa, jossa pientä särinää kuului vastaajan päässä.

Vastamelun suodatus

Mikrofonit toimivat myös hyvänä äänensuodattimena. Tuotetta on testattu Kiinassa sekä Bangkokin vilskeessä ja Xiaomi Type-C -vastamelukuulokkeisiin verrattuna Sabbat E12 antoi kunnon selkäsaunan Xiaomille, vaikka Sabbateissa ei edes ole aktiivista vastamelusuodatusta! Ei tarvitse luukuttaa musiikkia edes kovalla, niin taustahälinä jaa kauas taakse.

Bluetooth -kuulokkeet urheiluun

Sabbat E12 kokonaan langattomat kuulokkeet sopivat salille tai muuhun urheiluun erinomaisesti, koska ovat kevyet, äänensuodatus ei päästä muita ääniä häiritsemään urheilusuoritusta, ne pysyvät hyvin korvissasi sekä ovat ne myös IPX5-suojatut, joten kestävät hikeä ja juoksulenkin sateella.

IPX-suojatut kestävät hikeä
IPX5-suojatut kuulokkeet kestävät hikeä sekä sadetta. Erittäin hyvät urheilukäyttöön!

Miksi Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet?

Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet ovat superkevyet painaen vain muutamia grammoja, joten kun totut niiden muotoilun korvissasi, tuskin huomaatkaan pitäväsi niitä (paitsi basson jytke saattaa vähän vihjata, että sinulla on edelleen kuulokkeet päässä). 🙂

Katso tuotteen esittelyvideo:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=J-3PSMwA-Ac[/embedyt]

Tutustu tuotteeseen verkkokaupassamme: Sabbat E12 Bluetooth -kuulokkeet

9.0
Arvosana

Plussat

 • Ulkonäkö
 • Hinta-laatusuhde
 • Todella pieni ladatausboksi
 • Istuvuus
 • Helppokäyttöisyys
 • Hyvä vastamelun suodatus
 • IPX5-suojatut
 • Paino

Miinukset

 • Kuulokkeiden ja kotelon pinta kerää hieman sormenjälkiä
 • Jos kuuloke tippuu korvasta, niin ei ole johtoja pelastamassa
 • Loppusilaus jäi uupumaan äänen viimeistelyssä

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Jos haluat näyttävät, kokonaan langattomat, hyvällä akkukestolla ja kestävät kuulokkeet basson täyteisellä äänentoistolla varustettuna, Sabbatit on sinun valinta.