Asiakkaan esittelyssä tällä kertaa valikoiman ehdottomasti paras action -kamera, SJ4000:

Ensiksi pitää mainita, että tämä ei ole ensimmäinen actionkamera mitä on tullut käytettyä. Kokemusta on niin Gopro ensimmäistä HD versiosta, HD2:sta GoPro 3 black -versiosta  ja SJ4000:n pikkuveljestä SJ1000:sta.

banner-sj4000
SJ4000

 

Tuotearvostelu

Miten ihmeessä koko komeus voi painaa näin vähän!?

Ensifiilikset kamerasta pois kotelosta otettuaan, on että missäs sen akku on, kun kamera on niin kevyt… Tovin etsiessäni totesin sen olevan kameran sisällä ja hämmästyksen määrä oli suuri, miten ihmeessä koko komeus voi painaa näin vähän!? Tarkempi speksien katselu osoitti, että kamera painaa akun kanssa VAIN 58g! Kanamunakin painaa enemmän, mitä FULLHD 1080p Actionkamera… En vieläkään pääse yli tästä featuresta. Ei ainakaan voisi väittää, että kamera olisi liian painava kiinnitettäväksi esim. kypärän sivulle tai quadrokopteriin.

Kameran mukana tulee hurja määrä tavaraa.

Äkkiseltään laskettuna pelkän oheistuotteiden määrä tulee maksamaan enemmän, mitä SJ4000 koko paketti, joten jos omistaa jo pelkän kameran, niin melkeimpä tulee halvemmaksi ostaa koko SJ4000- paketti vain tarvikkeiden takia (kamera kylkiäisenä, ei paha!).

Esittelyvideo:

Kuvanlaatu on keskivertoa parempi, 12mpix kennolla ottaa hyviä stillkuviakin.

Resoluutio 1920x1080p ja 170asteen kalansilmä ovat HURJIA. Sopii erinomaisesti ahtaisiin paikkoihin. Kuva vääristyy hieman aivan nurkissa, mutta ei tule niin suurta wide -efektiä, mitä esim. Gopro2HD:n kanssa (huom gopro2:ssa 120astetta). Suurinta resoluutiota pystyy nauhoittamaan 30fps:llä ja se riittää monelle, varsinkin VLOG -tyyppiseen ratkaisuun, miksei muutoinkin, kun Youtube joka tapauksessa rajoittaa ruutujen määrää sekunnissa sinne 25-30 tuntumaan.

_DSC0033
Vasemmalla SJ4000, oikealla GoPro Hero 2.

Mikrofonissa on sisäänrakennettu vaimennin, jos äänenpaineet kasvaa kovaksi.

Äänenlaatu on keskivertoinen. Kamerassa on jonkinsortin häiriönpoisto -feature, jossa mikrofoni kytkeytyy pois, jos ei tietynverran ääntä tule kameraan. Tämä tekee esim VLOG:n nauhoittamisesta hieman hassunkuuloista varsinkin tilanteessa, jossa taustamelu on niin pientä ettei kameran mikki reagoi siihen. Ääni vaimenee aina lauseiden välissä ja palkaa, kun alat puhumaan. Ulkoista mikrofoniliitäntää ei ole. Huomioitavaa on, että mikrofonissa on sisäänrakennettu vaimennin, jos äänenpaineet kasvaa kovaksi. Mikrofoni toki särkee, mutta on vielä kuunneltavissa. Tämä huomautus menee kaikille bassopäille, jotka haluavat kuvata bassovideoita. 155dB+ eikä mikrofoni edes hikoillut tai hajonnut äänenpaineen seurauksena!

Saat 170 asteen laajakulmalla toimivan FULLHD webbikameran!

En olisi uskonut, että actionkamera roikkuu tälläkin hetkellä näytön päällä kolmijalassa… Nimittäin kytkemällä kameran tietokoneen usbiin, saat 170asteen laajakulmalla toimivan FULLHD webbikameran! Unboxing, review tai ihan pelien striimauksiin kamera soveltuu erinomaisesti laadunpuolesta ja jos käytössäsi on erillinen mikrofoni (esim headset) niin äänenlaadunpuolesta ei ole mitään ongelmaa.Valokuvaajalle tutut ISO / valkobalanssi / kontrasti / HDR -säädöt löytyvät tästä vehkeestä, mikä on mahtavaa! Perusasetuksillakin pärjää tavallinen käyttäjä jo pitkälle.

_DSC0039
SJ4000

Enää ei tarvitse tihrustella rekisteritunnuksia suttuvideosta jos joku törttöilee.

Tämä toimii myös valvontakamerana, liikkeentunnistus ja nauhoitusominaisuus löytyy kamerasta, sekä virrat päälle -> nauhoitetaan -ominaisuus, mikäli kameran aikoo asentaa esim. autokameraksi kiinteästi. Kamera nauhoittaa kortin täyteen ja alkaa poistamaan vanhemmasta päästä, mikäli kortilla ei ole enään tilaa. Esimerkiksi rekkaa työksi ajavilla alkaa olemaan jokaisella jonkinmoinen kamera, tästä kunnon HD-laatuinen kamera, pitää vain ostaa imukuppiteline ja iso muistikortti kylkiäisenä, niin enää ei tarvitse tihrustella rekisteritunnuksia suttuvideosta jos joku törttöilee.

Akku on actionkameroiden huonoinpuoli. Ne tuntuvat vievän vähän enemmän akkua, mitä olkiluoto pystyy tarjoamaan, joten aina akku on piiputtamassa. Lisäakku on ehdottomasti ostoslistalla seuraavaksi! Lopuksi vähän risuja ja ruusuja:

Plussat:

  • KEVYT!
  • Kestää 155dB+ äänenpaineet
  • Toimii myös webbikamerana
  • Toimii autokamerana
  • Mukana tulee uskomaton määrä kiinnikkeitä ja ja ja ja…
  • Kaikki actionkameran ominaisuudet (vedenkestävä kotelo, 170asteen laajakulma jne)

Miinukset:

  • Akunkesto on aina heikkoa actionkameroissa, tämä ei siis juuri erotu joukostaan
  • Mikrofonissa häiriösuodin toimii hiljaisissa olosuhteissa hassusti

Huomioitavaa:

  • Muistikortti ostettava erikseen. 32Gt maksimi (tai 64Gt kortti raid1:ssä *VINK*VINK*)

-Ville Santikko

Linkki tuotteeseen:

Diel SJ4000 HD Action -kamera 99,95€