Varmasti moni on jo odottanut, että milloin saadaan testi tästä uudesta SJ4000 WiFi Action-kamerasta. Ville S. otti haasteen vastaan ja testasi ja vertaili kahta SJ4000 mallia keskenään. Alta löydät tuotearvostelun ja artikkelin lopusta kattavan esittelyvideon.

SJCAM:n tuoteperhe on lisääntynyt uudella SJ4000 -kameralla. Kamera on spekseiltään sama, kuin edeltäjänsä SJ4000, mutta tällä kertaa pieneen kameraan on saatu mahdutettua langaton yhteys! SJ4000 WiFi:ssä on myös uusi ohjelmistopäivitys, joka tuo mukanaan paremmat stillkuvat ja PC-kamera käytössä enemmän resoluutioita.

sj4000 wifi
WiFi Action-kamera, joka on iskun- ja vedenkestävä.

WiFi:n käyttäminen on yksinkertaista

WiFi etäkäytön ja kuvien sekä videoiden ottamisen lisäksi voit ladata ne suoraan älypuhelimeen tai tablettiin langattoman yhteyden avulla.

WiFi:n käyttöönotto on hyvin yksinkertaista ja vaivatonta, vaikka Android-sovellus vaikuttaa vielä hieman viimeistelemättömältä. Kuitenkin kaikki toimii ja se on pääasia. Kameran etäkäyttö mobiililaitteella toimii hienosti eikä enää tarvitse esimerkiksi arvuutella millä näppäinkombolla saa kellonajan vaihdettua oikeanlaiseksi, kun se onnistuu vaivattomasti mobiililaitteen kautta.

WiFi etäkäytön ja kuvien sekä videoiden ottamisen lisäksi voit ladata ne suoraan älypuhelimeen tai tablettiin langattoman yhteyden avulla. Sinun ei siis tarvitse enää välttämättä ladata kuvia tietokoneelle vaan voit julkaista kuvat suoraan kännykällä esimerkiksi Facebookiin tai Youtubeen. WiFi:n kantama on sisätiloissa noin 8 – 10 metrin korvilla ilman suojakuorta ja suojakuoren kanssa noin metrin lyhyempi. WiFi kantaa kyllä pidemmällekin, mutta videokuva ja toiminnot alkavat pätkimään ärsyttävästi.  Kantaman pituudesta yllätyin positiivisesti, sillä arvuuttelin sen olevan vain pari metriä maksimillaan.

sj4000 wifi värit
Kameraa on saatavilla 7 eri värissä!

Erona ei ainoastaan ole WiFi

Lähemmin tarkasteltuna SJ4000 WiFi ei kuitenkaan ole aivan täysin identtinen kapistus SJ4000:n kanssa. Kamera tallentaa SJ4000:sta poiketen videot ja kuvat omiin kansioihin (VIDEO ja PHOTO -kansioon). Tavallinen SJ4000 tallentaa ärsyttävästi jokaisen otoksen omaan kansioon. Selkeä kansiojaottelu on siis uusi ja äärimmäisen mielyttävä ominaisuus. Mikrofoni ei kuitenkaan yllä aivan SJ4000:n tasolle. WiFi-versio leikkaa korkeimpia taajuuksia hieman pois, eli nauhoitettu ääni ei ole yhtä kirkas kuin SJ4000:ssa. Mikrofoni ei kuitenkaan ala särkemään liikaa, vaikka äänenpaine kasvaa selkeästi yli mikrofonin sietorajan, joten SJ4000 WiFi toimii bassokameranakin hyvin.

Mukana tulee tuttuun tapaan iso kasa kiinnitystarpeita, joten tätä kameraa voin vilpittömästi suositella ensikameraksi kenelle tahansa.

Mukana tulee tuttuun tapaan iso kasa kiinnitystarpeita, joten tätä kameraa voin vilpittömästi suositella ensikameraksi kenelle tahansa. Kameran oston yhteydessä suosittelen kuitenkin ostamaan myös muistikortin, lisäakun ja erillisen akkulaturin. Tällöin äkillinen akun loppuminen ei keskeytä kuvaamista.

sj4000 wifi tarvikkeet
Kameran mukana tulee yhteensä 23 lisävarustetta

Testasin kameraa myös ”valvontakamerana”, jolloin kamera oli standby -tilassa ja nauhoitti aina, kun havaitsi liikettä. Tällä tavalla kamera jaksoi ottaa eteisessä kävelevistä ihmisistä videopätkiä 75 minuutin ajan, mitä pidän yllättävän hyvänä suorituksena. Kuitenkaan tästä kamerasta ei sormiparistoa isompaa akkukapasiteettia löydy.

Kumpi kannattaa ostaa?

Valitse SJ4000 WiFi:

 • Jos kuvaat vaikeista paikoista, WiFin avulla pystyt kohdistamaan kameran kuvaamaan haluamaasi paikkaa.
 • Jos haluat siirtää videot ja kuvat langattomasti mobiililaitteeseen.

Valitse SJ4000:

 • Jos äänenlaatu on tärkeä (VLOG).

Plussat ja miinukset SJ4000 WiFi -mallista:

Plussat:

 • Hyvä akunkesto 75min+
 • Pitkä kantama WiFi:ssä (7-10m! *riippuen onko kotelossa vai ei)
 • Ei tallenna videoita ja kuvia omiin kansioihin, vaan videot kansioon: VIDEO ja kuvat kansioon: PHOTO.
 • SJ4000 WiFi:ssä enemmän resoluutioita käytettävissä, kun sitä käyttää webbikamerana.
 • Nauhoittaa hyvänlaatuista videota

Miinusta:

 • Tavallista SJ4000:sta huonompi mikrofoni (katso testivideo alempaa)
 • Suojakotelon napit jäykät (löystyy käytössä)
 • Kamera vaikea irroittaa suojakotelosta (helpottuu aikaa myöden)

Linkit tuotteisiin:

 

-Ville S

00:11 Mitä Paketti sisältää
16:55 Wifin käyttäminen
23:05 Firmwaren päivittäminen
27:01 Testivideo: Basson soittoa
28:11 Testivideo: VLOG pimeässä