Elephone S7 oli tällä viikolla SuomiMobiili.fi -sivuston testissä. S7 on Elephonen uutuuspuhelin, jonka muotoilu muistuttaa Samsungin lippulaiva-mallia Galaxy S7 Edgeä. Mitä SuomiMobiilin perustaja Eero Salminen piti puhelimesta? Kokosimme arvostelun pääpointit tähän blogikirjoitukseen. Koko arvostelun voit käydä lukemassa täältä.

s7

Testissä Kiinalainen Elephone S7 – ottaa oppia Samsungilta

”Testiin saapunut Elephone S7 on väritykseltään sininen ja sen vahvuuksia ovat erityisesti laadukas muotoilu. Puhelimessa on metalliset kehykset sekä lasiset taka- ja etupinnat, jotka tekevät Elephone S7:sta loistavan vaihtoehdon premium-puhelinta etsivälle.”

 

IMG_9008-1024x683

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

”Elephone S7 koostuu siis metallisista kehyksistä sekä lasista pinnoista, jotka tekevät laitteesta jämäkän ja mukavatuntuisen kädessä. Puhelimesta ei pääse minkäänlaisia natinoita tai muita halvemmissa puhelimissa ilmentyviä ongelmia.”

Näyttö, akku, tekniikka ja sormenjälkilukija

IMG_9247-e1495398823884-400x346

”Puhelimen näyttö on JDI:n käsialaa ja näyttö on kokonaan laminoitu. Näyttöä on suojaamassa Corning Gorilla Glass 3 -lasi. Suurelle yleisölle tuntemattomat valmistajat yleensä valitsevat tässä hintaluokassa puhelimiinsa heikompia näyttöjä, mutta Elephone S7:ssä näin ei ole tehty.”

”Puhelimen näyttö oli ainakin itselleni varsin positiivinen yllätys, vaikka sen tarkkuus on vain Full HD -tasoa. Näyttö on todella kirkas ja tarvittaessa sen saa myös todella himmeäksi. Elephone S7:ssa värintoisto on myös erittäin vakuuttava myös vakioasetuksilla.”

”Puhelin pakkaa sisuksiinsa 3000 milliampeerin suuruisen akun, josta riittää puhtia normaaleissa askareissa yhdeksi päiväksi. — Testijakson aikana akkua oli yleisesti illalla jäljellä 10-20 prosenttia. Puhelimen käyttö koostui pääosin netin selaamisesta, kuvaamisesta, muutamista puheluista ja sosiaalisen median käytöstä.”

”Testissä käväisseestä puhelimesta löytyi MediaTekin kymmenytiminen Helio X20 -järjestelmäpiiri, jonka tukena oli 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjosi mukavat 64 gigatavua, jota oli mahdollista laajentaa myös microSD -muistikortin avustuksella.”

” Elephone S7:ssä (sormenjälki-)lukija sijaitsee integroituna puhelimen kotipainikkeeseen. — Elephone S7:ssa käytetään mielestäni varsin laadukasta sormenjälkilukijaa, koska testijakson aikana se tunnisti lähes jokaisella yrityskerralla ja avasi näytön.”

IMG_9033-1024x683

Kamera

”Elephone S7:ssa on 13 megapikselin F/2.2 -kamerasensori, joka ei mielestäni eli mistään parhaimmasta päästä. Valmistaja ei kerro puhelimessa käytettävästä kamerasta juurikaan, joka on täysin ymmärrettävissä, koska Elephone S7:aa ei voida myydä kamera edellä. Videokuvaa puhelimen pääkameralla voi tallentaa korkeintaan Full HD -tasoisena, joten 4K -videotarkkuus ei ole mahdollinen. Kameran kaverina on myös yksivärinen LED-salama, josta saa hieman tukea puhelimelle haastavissa pimeissä olosuhteissa. Elephone S7:n etukameran virkaa hoitaa 5 megapikselin sensori, joka tuottaa hyviä kuvia.”

Käyttöjärjestelmä

”Mielestäni Elephone on yksi parhaimmista kiinalaisista älypuhelinvalmistajista, jos tarkastellaan vain käyttöjärjestelmää. Useasti kiinalaiset rakastavat modifioida Androidin aivan omannäköisekseen, mutta Elephone ei ole siitä innostunut. Puhelimesta löytyvä Android 6.0 on lähes identtinen puhtaan Android-version kanssa. Toki käyttöliittymästä löytyy joitakin asetuksia, jotka ovat suunniteltu vain ja ainoastaan tälle puhelimelle. Koska käyttöliittymä ei ole raskaasti kustomoitu, niin Elephone S7:sta löytyy myös vakiona suomen kieli.”

Testijakson aikana en huomannut minkäänlaisia ongelmia käyttöjärjestelmän kanssa ja kaikki ominaisuudet tuntuivat toimivan sujuvasti ilman ongelmia.

Lue arvostelu kokonaisuudessaan täältä.

Kurkkaa Elephone S7 verkkokaupan puolelta.