Olemme myyneet e-villessä polkupyöriä jo reilut 3 vuotta. Jos ette tienneet, niin Kiinasta EU-alueelle tuotaviin pyöriin lasketaan aina sisäänostohinnan päälle ALV (24%) sekä polkutullivero (62.5%). Eli ei ihmekään, että pyörien hinnat pompsahtavat Suomeen saapuessaan. Meillä on ollut jo pari vuotta erittäin pätevä pyörätoimittaja, kiinalainen X-TREME, joka on pääasiassa tunnettu laadukkaista fatbikeistaan, mutta nyt haetaankin jotain uutta.

X-TREME fatbike 29"
Ei ole X-TREME:n voittanutta!

TAIPEI CYCLE -PYÖRÄMESSUT

Tuotepäällikkömme Antti kävi katsastamassa Taiwanissa 27.-30.3 käytävät Taipei Cycle -pyörämessut, jonka agendana oli löytää uusi pyörien tavarantoimittaja. Taipei on on Taiwanin pääkaupunki ja siellä messut järjestettiin hyvissä puitteissa, Taipei Nangang -messukeskuksessa, joka on kooltaan vaatimattomat 45,360m2. Alakerrassa oli samaan aikaan elektroniikkamessut ja fillareille oli jätetty käyttöön 4. kerros sekä kadun toiselta puolelta olevasta hallista 2 kerrosta. Nähtävää, toimittajia ja kierreltävää riitti. Jospa seuraavat pyörät tulevat jostain muualta kuin Kiinasta? Sen jää nähtäväksi.

Iso sähköfatbike kääntää päät
Mitä olet mieltä massiivisesta sähköfatbikesta?

Nyt on sähköfatbikellä kokoa! Pyörä on kiinalaisvalmisteinen, eikä sillä ole tarvittavia sertifikaatteja Euroopan markkinoille, joten emme valitettavasti pysty tekemään yhteistyötä kyseisen valmistajan kanssa. Tuotteiden laadusta tai asiakkaiden turvallisuudesta emme tingi! Kyseessä olikin siis astetta haastavampi messukeikka, kun piti ottaa niin monta tekijää huomioon. Siistejä pyöriä kyllä riitti!

Cruiserit
Bling bling!

Entäs kultaiset tai hopeiset lowriderit? Huomaa satulan muoto ja koko! Ei ehkä Suomen markkinoille…

Syöksysämpylä
Mikä ihmeen syöksysämpylä tämä on!?

Tällä sähköpyörällä on kokoa ja varmaan vauhtiakin riittää. Kokonaan hiilikuidusta valmistettu japanilainen Ryuger Rekenge oli isosti näkyvillä ja miksi ei, sillä kyllähän tämä kerää ihmisiä ihmettelemään. Pyörän prototyyppiä hinkattiin 3 vuotta ja tässä on lopputulos. Mitä sinä olet mieltä, menikö aika hukkaan vai olisiko tässä tulevaisuuden sähköpyörä numero 1?

Olisiko tällaiselle käyttöä?
Puurunkoinen pyörä on kyllä siisti!

Olisiko tällaiselle käyttöä? Puurunkoiset pyörät ovat erittäin tyylikkäitä ja kävisi Suomen katukuvaan hyvin.

Ensimmäisen päivän aikana tulikin 20000 askelta täyteen, näytti ranteessa heiluva Xiaomi Amazfit Stratos -älykello.

Messukeskuksella on kokoa!
Messukeskuksella on kokoa!
Hyvin tuli askelia päivän aikana!
Hyvin tuli askelia päivän aikana!

Polkupyörävalmistajia sekä pyöräilytarvikkeiden valmistajia oli todella paljon, joten kaikkien kanssa ei ollut aikaa jäädä vaihtamaan käyntikorttia ja selittämään liiketoiminnastamme / kuunnella heidän tarinaansa.

Tällaisia kojuja oli halli puolillaan.

Lisävarusteita oli vaikka minkälaisia ja polkupyörien varaosia myös Narinkkatorin alueen verran. Sinne kun eksyi, oli hankala päästä takaisin polkupyöriä tutkailemaan. Myymme kuitenkin polkupyörän lisävarusteita, joten hyviä kontakteja löytyi näihinkin kategorioihin!

Pyörämaailman huiput myös paikalla

Isot valmistajat aina houkuttavat porukkaa, ainakin tällaisilla silmiä kääntävillä tuotoksillaan.

KTM oli edustamassa messuilla, joka ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tämä pyörä oli koristeltu SWAROWSKI:n kristalleilla, joten ymmärsin hyvin, miksi siihen ei saanut koskea.

TREK:n täysjousitettu maastopyörä myös hohti kauas ja keräsi myös paljon huomiota messuvierailta. Kyllähän tuollaisella kelpaisi kruisailla.

Ja tottakai ”Jättiläinen” (GIANT) oli saapunut edustamaan kalustoaan ja esillapano oli vertaansa vailla. Tuollaista sähköpyörää ei ihan peruspulliaisen taskurahoila poisteta. Hintaa arviolta +5000€.

Uusia innovatioita maailmalta

Jotkut messupaikoista oli hinkattu aivan viimeisen päälle! Joissain määrin messuilla oli aika futuristinen meinkinki.

Messujen innovatiivisin laite oli pyörän takarenkaaseen kiinnitettävä teline sensorilla, jonka yhdistät Bluetoothilla vaikka älytelevisioon tai tablettiin ja voit ajaa netissä muita vastaan kilpaa. Uuden sukupolven kuntopyörä kuitenkin painaa yli 30kg, eikä se aivan ilmainenkaan ole. Olisiko tällaiselle käyttöä?

Karttoja sovelluksesta löytyy erilaisia ja kun töllössä näkyy tulevan ylämäki, vastus kasvaa ja näin polkemisesta tulee raskaampaa, kuten oikeassakin elämässä. Jos ulkona sataa vettä ja päivän pyörätreeni on vedettävä, niin laita pyöräsi kiinni laitteeseen ja rupea ajamaan vaikka kavereitasi vastaan netissä. Todella hauska laite.

Paljon mielenkiintoisia kojuja näkyi ja tämä kyseinen automatisoitu runkojen valmistajarobotti keräsi ympärilleen suuren yleisön. Kukaan ei tosin saanut ottaa kuvaa. Minähän nohevana miehenä menin juttelemaan isopomon kanssa, että kirjoitan aiheesta blogia ja saatte hyvää näkyvyyttä, jos saisin ottaa kuvan. Olisitte nähneet muiden messulaisten ilmeet, kun herraisoherra hääti kaikki pois edestä, että saan otettua kuvan, vaikka muut eivät saaneet tulla lähellekään kameran kanssa. 😀

Eli jos olette vailla pyörärunkorobottia, niin käy kurkkaamassa heidän sivunsa: www.cenz.com.tw. Mielenkiintoinen systeemi.

Mitä nyt tapahtuu?

Messut sujuivat hyvin ja nyt Thaimaahan palatessani sähköpostissani oli jo kourallinen yhteydenottoja, kun jaoin kaikki käyntikorttini parhaille toimittajille. Mukaan lähti paljon katalogeja, joista voi jo vähän verrata mihin toimittajaan päädytäänkään. XTREME:n fatbikeja voittanutta / korvaavaa ei löytynyt eikä sellaista etsittykään, mutta kannattaa pitää silmät auki ja käydä tutkimassa kauppamme uutuuksia vähän väliä.

Pinkki fatbike
Vai olisiko tämä vaaleanpunainen fatbike siistimpi kuin kauppamme nykyinen X-TREME:n fatbike?

Pyörän brändi, ASAMA? Itse olisin ainakin brändännyt tämän sukkulan Pink Pantheriksi!

Messut ovat ehdottomia tapahtumia, joista löytyy aina jotain uutta ja siistiä tavaraa. Täällä Aasiassa järjestetään todella massiivisia messuja ja sinne on helppoa mennä paikalle tiedustelemaan uusia yhteistyökuvioita. Nyt vaan työstämään pyöräprojekteja eteenpäin ja parempien testien jälkeen kontteja Suomeen.

Etsimme pyörillemme jälleenmyyjiä & uusia pyöräbrändejä kauppaamme

Olemme X-TREME – polkupyörien virallinen maahantuoja, joten jos haluat myydä pyöriämme, täytä yhteydenottolomake.

Haemme myös uusia pyörämerkkejä myyntiin verkkokauppaamme. Tuoko firmasi pyöriä Suomeen? Myykö kaverisi firma pyöriä Suomessa? Onko sinulla kontakti pyöriin? Olemme kiinnostuneet myös sähköpyöristä ja muistakin härveleistä. Meiltä löytyy hyvät kanavat kaikenlaisen tavaran myyntiin! Vinkkaa tästä pyöriä myyvälle kaverillesi, niin he saavat hyvää näkyvyyttä tuotteilleen sekä saadaan suomalaiset pyöräilemään enemmän tänä sekä tulevina vuosina!

Pyörien ei tarvitse olla kiinalaisia ja mielellään ei niitä tähän hätään halutakaan, koska kiinalaiset toimittajat on jo koluttu läpi. 🙂