Lähetimme paljon kokemusta laadukkaista matkakaiuttimista keränneelle Sampsa J:lle testiin Diel T-Force NFC-putkikaiuttimen. Kaiutin tukee bluetooth ja NFC -yhteyksiä ja se on saanut kehuja hyvästä äänenlaadusta ja tyylikkäästä muotoilusta. Lue tästä kattava tuotetesti.

Kaiuttimen äänenlaatu ja voimakkuus yllättävät

Sain käsiini vasta äskettäin myyntiin tulleen Diel T-Force NFC-putkikaiuttimen. Tätä testiä oli mielenkiintoista lähteä tekemään, sillä minulla oli tuoretta kokemusta parista huomattavasti kalliimmasta vastaavaan käyttöön tarkoitetusta kaiuttimesta. Erityisen innolla odotin NFC:llä yhdistämisen toimivuutta.

Kaiutin näyttää hyvältä ja ainakin kyseisen yksilön kirkkaan sininen väri miellytti silmää.

Heti paketin avaamisen jälkeen ensivaikutelma tuotteesta oli positiivinen. Kaiuttimen lisäksi paketti sisältää microUSB-kaapelin, 3.5mm x 3.5mm audiokaapelin, akun ja käyttöohjeen. Kaiutin näyttää hyvältä ja ainakin kyseisen yksilön kirkkaan sininen väri miellytti silmää. Muut värivaihtoehdot ovat valkoinen, keltainen ja vihreä. Kaiutin on aika jämerää tekoa ja painaakin 450 grammaa. Kaiuttimen molemmissa päissä ovat kaiutinelementit, joita peittävät tyylikkäät ritilät. Kaiuttimen hauska putkimainen muoto tosin aiheuttaa hieman hankaluuksia käytettävyydessä. Mikäli kaiutinta ei tue jotakin vasten, se saattaa pyörähtää melko pienestäkin kosketuksesta kun esimerkiksi äänenvoimakkuutta säädetään.

Kaiutinta hallitaan sen takana olevalla virtanäppäimellä, sekä etupuolella olevilla kuudella eri näppäimellä: takaisin, eteenpäin, play/pause, äänenvoimakkuus +/- ja mode. Näppäimet toimivat kosketuksella ja ne hohtavat näytön tapaan punaisena. Näppäimet näyttävät hienolta hämärässä, mutta kirkkaassa valossa niitä ei meinaa erottaa näyttöpalkista kunnolla ja näin ollen käyttäminen saattaa esimerkiksi kesällä ulkona olla hieman hankalaa. Näyttö ilmoittaa käytössä olevan tilan eli onko käytössä bluetooth vai FM-radio. Näytössä on myös akun varauksesta kertova merkki.

Hauska ominaisuus kaiuttimessa on naisen ääni, joka kertoo, mikä tila on milloinkin käytössä sekä ilmoittaa kun puhelimen kanssa on muodostettu yhteys ja kun akku on lopussa. Pidemmän päälle tämä tosin saattaa osoittautua hieman ”ylimääräiseksi” ominaisuudeksi, varsinkin kun kielen vaihtaminen kiinasta englanniksi osoittautui ainakin tämän testin tekijällä hieman haastavaksi. Kieli vaihtuu kun mode-näppäintä pitää pari sekuntia pohjassa, mutta jostain syystä aina kun laitteen käynnistää uudelleen, kieli on palautunut kiinaksi. Kieli ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole kovinkaan merkittävä tekijä laitetta käytettäessä, sillä kaiutin on kieltä lukuun ottamatta todella helppo ja yksinkertainen käyttää.

Kaiuttimen NFC-yhteys toimii todella hyvin ja nopeasti

Mobiililaite yhdistetään kaiuttimeen joko bluetooth-yhteydellä tai mukana tulevalla audiokaapelilla. Helpoimmaksi tavaksi osoittautui NFC:n käyttäminen, joka toimii todella hyvin ja nopeasti ainakin testissä käytetyn Samsung Galaxy S4 puhelimen kanssa. Mikäli käyttäjän matkapuhelin tukee NFC ominaisuutta, on yhteyden luominen todella vaivatonta. Yhteyden luomiseksi riittää, kun puhelimen laittaa kaiuttimen päälle muutamaksi sekunniksi. Tämän jälkeen sekä puhelin että kaiutin ilmoittavat yhteyden muodostamisesta ja kaiutin on valmis käytettäväksi. Erittäin hyvä ominaisuus on myös kaiuttimessa olevat takaisin, eteenpäin ja play/pause näppäimet, jotka ohjaavat myös puhelinta, mikäli se ei juuri sillä hetkellä satu olemaan käden ulottuvilla. Musiikkikappaleen pystyy siis vaihtamaan tai pysäyttämään myös kaiuttimen kautta.

Itse ainakin yllätyin erittäin positiivisesti T-Force:n äänenlaadusta ja siitä kuinka kovaa sen saa tarvittaessa soimaan. Äänenvoimakkuus riittää varmasti useimpiin tällaisen kaiuttimen käyttötilanteisiin ja tuotteen hintaan nähden äänenlaatu on hyvää luokkaa.

Entä sitten se tärkein asia eli kaiuttimesta lähtevä ääni ja sen laatu? Itse ainakin yllätyin erittäin positiivisesti T-Force:n äänenlaadusta ja siitä kuinka kovaa sen saa tarvittaessa soimaan. Äänenvoimakkuus riittää varmasti useimpiin tällaisen kaiuttimen käyttötilanteisiin ja tuotteen hintaan nähden äänenlaatu on hyvää luokkaa. Ääni on selkeää kovemmallakin voimakkuudella. Äänenvoimakkuutta säädellään kaiuttimesta asteikolla 0-32 ja voimakkuutta voi muuttaa myös puhelimen omista asetuksista. Lisäksi kaiuttimesta löytyy FM radio sekä mahdollisuus käyttää sitä handsfree-kaiuttimena puheluissa.

Kaiken kaikkiaan laite on kuitenkin erittäin positiivinen yllätys ja sitä voi suositella kaikille, joille tällaiselle mukana kulkevalle kaiuttimelle on käyttöä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Diel T-Force NFC-putkikaiutin on erittäin toimiva laite omassa hintaluokassaan. Mikäli mukana kulkevasta kaiuttimesta ei ole valmis maksamaan kovin suuria summia, on T-Force erittäin varteenotettava vaihtoehto verrattain alhaisella 40 euron hinnallaan. Äänenlaatu on hyvä ja ääntä lähtee tarpeeksi. Ongelmia käytettävyydessä tuo sinällään hieno muotoilu ja kirkkaassa valossa huonosti näkyvät näppäimet. Kaiken kaikkiaan laite on kuitenkin erittäin positiivinen yllätys ja sitä voi suositella kaikille, joille tällaiselle mukana kulkevalle kaiuttimelle on käyttöä.

Hyvää:

– Äänenlaatu
– Äänenvoimakkuus
– Ulkonäkö (väri, muotoilu)
– Yhdistämisen helppous ja nopeus
– Kaiuttimella voi ohjata myös puhelinta

Huonoa:

– Käytettävyys kirkkaassa valossa
– Putkimaisen muodon aiheuttama ”liikkuminen” ilman tukea
– Kielen vaihtaminen

Tästä tutustumaan tuotteeseen verkkokaupan puolelle: Diel T-Force NFC-putkikaiutin