Taas eletään niitä aikoja, kun aamulla herätessä on nokka ja silmät rutikuivana. Ihmiset turvautuvat tällaisina aikoina ilmankostuttimiin, mutta usein ne ovat melko kalliita ja rumia vekottimia, joita ei kehtaisi esillä pitää. Nyt verkkokauppa e-ville.com on tuonut markkinoille 3-in-1 -ultraääni-ilmankostuttimen, joka ei pistä sisustuksessa ikävällä tavalla silmään ja kaupan päällisiksi mahdollistaa myös tuoksumaailman parantamisen esimerkiksi eukalyptuksen tai koivun tuoksulla. Kaikki tämä on vielä samassa paketissa verrattain edullisesti.

Ellestfun_Wood4

Oireina kuivat silmät, kuiva yskä ja verta vuotava nenä

Pakkaset, koneellinen ilmanvaihto, lämmityspatterit, jne. Kaikki kuivattavat ilmaa ja monille ihmisille se ikävä kyllä tarkoittaa myös kuivan ilman aiheuttamia oireita, jotka ottavat ainakin minua pattiin. Syys-lokakuusta alkaen aina huhti-toukokuuhun asti allekirjoittaneella tuppaa nenä erityisesti aamuisin vuotamaan herkästi verta kuivien limakalvojen takia. Täällä Kiinan päässä ei rakenneta järin ilmatiiviisti, joten yöt näin talvikuukausina ovat kämpässä lähes ulkolämpötiloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että patteria joutuu huudattamaan kuin viimeistä päivää ja sen seurauksena aamulla on tosi veemäinen olo, jos ilmankostutin on unohtunut laittaa päälle. Nykyistä lukuunottamatta olen talveni Suomessa viettänyt ja tuntui, että peräpohjolassa oloni oli vielä tukalampi, sillä luonnollinen ilmankosteus on Suomessa ja Etelä-Kiinassa hieman eri tasolla.

Näihin oireisiin olen kuitenkin hyväksi ratkaisuksi todennut ilmankostuttimen, tarkemmin ottaen juuri mainitun 3-in-1 ultraääni-ilmankostuttimen. Mikään 100% pelastaja ei mikään ilmankostutin ole, mutta sellainen lievittää kuivan ilman aiheuttamia oireita huomattavasti ja se on minun kirjoissani erittäin tervetullutta! Aamulla herätessä ei ensimmäisenä ole enää ole mielessä vesilasista hörppääminen, sekä nenän ja silmien hierominen.

Blogi

Sisustukseen sopiva ilmankostutin ruman hurskuttimen tilalle

Tämä 3-in-1 ultraääni-ilmankostutin poikkeaa sillä lähes kaikista muista ilmankostuttimista, että se on suunniteltu perustehtävänsä lisäksi myös miellyttämään silmää. Tämä aspekti monien ilmankostuttimien suunnittelijoilta vaikuttaa unohtuneen, sillä yleensä ne ovat rumia kulmikkaita mötiköitä, joita ei kehtaisi esillä pitää. 3-in-1 ultraääni-ilmankostutin sen sijaan puunvärillään ja pyöreällä muotoilullaan sopii kotiin kuin kotiin ja sen voi jättää esille, vaikka sitä juuri nyt käyttäisikään.

Tällä ilmankostuttimella saa myös aikaan mukavan tunnelmavalaistuksen pimeinä iltoina halutessaan, sillä laitetta kiertää kapea valorengas ja höyryn ”juurikin” valaistuu siinä samalla, mikä näyttää hienolta. Itse olen tykännyt käyttää sitä leffailtoina tv-tason reunalla pientä värivalaistusta tuomassa. Värejä on laitteessa useampia kuhunkin makuun ja valon voi asettaa kiertämään kaikkia värejä tai jättää valaisemaan vain tiettyä sellaista, mikä sisustukseen tai omaan silmään sopii parhaiten. Jollei halua valoa käyttää ollenkaan, niin sekin on tietysti mahdollista.

Ellestfun_Wood5

Tuoksu osana miellyttävää sisustusta

Se valehtelee, joka väittää, ettei koskaan muualla vieraillessaan ole kiinnittänyt huomiota siihen, että kylläpä toisen koti tuoksuu hyvälle. Tämä 3-in-1 ultraääni-ilmankostutin on siitä hyvä peli, että terveyshyötyjen ja silmän miellyttämisen lisäksi sillä saa myös kotiin aikaiseksi hyvän tuoksun. Itse olen tykännyt heittää höyryveden joukkoon muutaman tipan eukalyptus-tuoksuöljyä, jolla torppaan saa todella raikkaan tuoksun. Tuoksuöljyjä löytyy lähes joka marketista, kuten Prismoista ja Citymarketeista. Esimerkiksi löylyveteen sekoitettavat koivun, tervan tai havupuun tuoksuiset öljyt yhdistettynä puunväriin antavat perin suomalaisen fiiliksen kotiin.

Esimerkiksi jos tykkäät sienestää ja kuivattaa sienet kotona tai sinulla on lemmikkejä, niin kotisi tuoksumaailmassa saattaa olla vivahteita, joihin saatat olla itse tottunut (tai et), mutta vieraasi eivät ainakaan. Kissanhiekkalaatikon tai märän koiran ”aromi” voi olla hyvä korvata keskivertoihmiselle miellyttävämmillä tuoksuilla. Myös viikonloppurientojen jälkeen saattaa kodissa olla hieman tuhti ilma, jonka raikastamisesta tuskin kukaan vetää hernettä nenään. Nämä aromimaailmat ovat siis allekirjoittaneen elämän varrella tulleet tutuiksi ja lisää ei-niin-miellyttäviä tuoksuja varmasti löytyy useita.

Oman kokemukseni perusteella voin suositella lämpimästi kaikille jo kuukauden päivät käyttämääni 3-in-1 ultraääni-ilmankostutinta.

Tilaa 3-in-1 -ultraääni-ilmankostutin mukavoittamaan arkeasi verkkokauppa e-ville.comista!