Ruotsalainen asiakkaamme Per A. testasi 3f UL Gear varusteita ja halusi jakaa kokemuksensa blogissamme. Teksti käännetty ruotsinkielestä.

3F UL Gear on kiinalainen retkeilyvarusteiden valmistaja, jota ei ehkä tunneta niin hyvin Pohjoismaissa, mutta kun huomasin, että tämä valmistaja mainitaan usein keskusteluissa online-foorumeilla ympäri maailmaa, päätin mielenkiinnosta kokeilla heidän tuotteitaan. 3F UL Gearin itsensä mukaan he valmistavat ultrakevyitä telttoja, tiipii-tyylisiä telttoja, ultrakevyen retkeilyn lisävarusteita sekä muita korkealaatuisista materiaaleista valmistettuja kevyitä retkivarusteita.

Lanshan 1 Pro on erittäin kevyt, suorastaan ultrakevyt teltta, jossa teltta saa muotonsa yhdellä vaellussauvalla tai muulla kepillä. Jos kuljet ilman sauvoja, voit täydentää telttapakettia alumiini- tai hiilikuitutangolla. Teltta painaa noin 860 grammaa. Paketti sisältää teltan, yhdeksän alumiinista valmistettua kiinnitystappia, kolme kiinnitysnarua, kaksi korjauspalaa reikiä varten, muovisen ruiskun saumojen tiivistämistä varten, pussin telttatappeille ja kantopussin.

Asennus

3F UL Lanshan 1 Pron asennus on helppoa ja nopeaa. Säädä vaellussauva 120–125 cm pitkäksi tai käytä muuta sen pituista keppiä, jos sinulla ei ole sauvaa. Aseta keppi maahan kohtaan, johon haluat teltan yhden lyhyen sivun. Kiinnitä kaksi maatappia teltan kumpaankin päähän ja kiinnitä sitten köydet sekä lattiaa että kangasta varten. Tee sama toisella lyhyellä puolella ja nosta teltta tangolla. Sitten tappi taakse, yksi absidille ja lopuksi hienosäätöä. Kiinnitysnaruja on myös kolme, ja köydet toimitetaan irrallisena teltasta. Suosittelen todella näiden ylimääräisten narujen asentamista ja käyttöä, vaikka ei olisikaan tuulista, koska ne nostavat telttakangasta ja luovat enemmän tilaa teltassa.

Teltan asennus ja yleiskuva

Teltan mitat

Aika astua teltan sisään. Kyseessä on tilava teltta, jonka sisälle ei ole ongelmaa mahduttaa Ether Light XT Large -mallista makuualustaani. Teltan pituus on 230 cm, joten jos asetat makuualustan keskelle, et ole vaarassa joutua vasten telttakangasta pään tai jalan puolella. Leveys keskellä on 110 cm ja lyhyissä päissä 80 cm, joten tilaa on paljon sivuttainkin.

Lanshan 1 Pro on yksikerroksinen teltta, joten väistämättömän sisälle kertyvän ilmankosteuden kondensaation takia et halua, että makuupussin reuna koskettaa seinää. Korkeus keskellä on 120 cm, mutta tanko on mahdollista säätää 135 cm korkeaksi, jos haluat. Ainoa asia mikä muuttuu on, että maan ja telttakankaan välinen etäisyys kasvaa reunoilla. Lattiassa on teipatut saumat ja 13 cm korkeilla reunoilla olet hyvin suojattu kosteudelta alhaalta. Lattiareunan yläosa on kiinnitetty telttakankaaseen 6 cm:n hyttysverkkokaistalla, paitsi edessä, jossa on täysin peittävä hyttysverkkoseinä, josta puolet voidaan avata. Sisäänkäynti on tilava, joten edes isojen ihmisten ei tarvitse huolehtia sisäänpääsyn sujuvuudesta.

Ilmanvaihto

Ilmanvaihto on hyvä ympärillä olevan hyttysverkon, hieman maanpinnan yläpuolella olevan telttakankaan ja teltan yläosassa olevan tuuletusaukon ansiosta. Olen käyttänyt 3F UL Lanshan 1 Prota vain kosteissa ympäristöissä, mutta siitä huolimatta teltan sisälle kertyvää kosteutta oli hyvin vähän. Riitti kun pyyhkii sisäpuolen liinalla aamulla. Hyvä ilmanvaihto tarkoittaa siis sitä, että kondensoituminen on vähäistä jopa kosteassa ympäristössä.

Absidi

Absidi on suuri ja siihen mahtuu helposti reppu, keittiövälineet, saappaat jne. Molemmat puolet voidaan kääriä ylös. Yhdessä teltan kanssa käytin 3F UL GEAR Corduran tarppia, joka antoi lattian absidille ja sitä kautta kuivaa ja puhdasta tilaa teltan ulkopuolelle. Voit lukea lisää erinomaisesta 3F UL GEAR Cordura -tarpista alla. Absidi on suuri ja siihen mahtuu helposti reppu, keittiövälineet, saappaat jne.

Yleisarvio teltasta

Lanshan 1 Prossa kaikki huokuu hyvää laatua. Telttakangas on silikonikäsitelty molemmin puolin, lattian ulkopuolella on silikoni ja sisäpuolella PU, mikä mahdollistaa teipatut saumat. Hienot saumat, YKK-vetoketjut ja vankat vahvikkeet kaikissa köyden kiinnikkeissä ja yläosassa, jossa tanko tukee telttaa.

Lopullinen tuomio on, kuten voidaan nähdä, hyvin positiivinen. Materiaalivalinta ja kokoonpanon laatu ylittävät odotukset. On myös huomattavaa, että yksityiskohtiin on panostettu. Kaikki on kevyttä ja minimalistista, mutta ei niin, että käytettävyys kärsisi.

Asia joka on hyvä huomata, on se, että saumoja ei ole käsitelty vesitiiviiksi tehtaalla valmiiksi vaan se on tehtävä itse. Pyramidimuoto tarkoittaa myös sitä, että vain keskellä telttaa sinulla on hyvä katon korkeus, toisin kuin kupoliteltoissa.

3F UL Gear Cordura tarppi eli maa-alusta

3F UL Gear Cordura maa-alusta eli tarppi saa täydet tähdet käytettävyydestään, kestävyydestään, kevyydestään ja pienestä pakkaustilavuudestaan. Pienellä köydellä ja muutamalla telttapylväällä täydennettynä vain mielikuvitus asettaa rajat sen käytölle.

Tarppi on hyvä lisävaruste joka suojaa sekä kivien että oksien aiheuttamalta kulumiselta. Se estää myös kosteudelta ja maan kylmyydeltä teltan alapuolelta. Tämä voi vähentää teltan kondensoitumista ja lisätä mukavuutta merkittävästi. 3F UL Cordura -tarppi on todella vedenpitävä.

Testasin asettamalla tarpin suolle, polvistuin päälle ja istuin muutaman minuutin. Upposin syvälle suoon ja istuin pohjimmiltaan veteen, mutta kankaan läpi ei mennyt pisara edes polvien painetta kohden.

3F UL Gearin tarppi on täysin neliömäinen, joten muotoa ei ole mukautettu Lanshan Pro teltoille, mutta se on erittäin hyödyllinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tarpissa on hieman vahvempi vedenpitävä kangas (Cordura) kuin mitä tyypillinen telttakangas on, mutta materiaaliltaan se on silti kevyt, vain 235 grammaa. Tarpissa on kiinnityssilmukat jokaisessa kulmassa ja kummankin pitkän sivun keskellä. Olen käyttänyt sitä piknikpeitteiden alla, verhona, ”viherhuoneena” teltalle ja, kuten aiemmin mainittiin, teltan maa-alustaksi. Nykyään se menee usein mukaan reppuun hyvänä yleisvarusteena. Useita käyttötarkoituksia!

Tee siitä vaikka improvisoitu bivy-suoja, jos tarvetta ilmenee!

Kirjoittaja: vieraileva kirjoittaja Per A.

Osta Lanshan 1 Pro -teltta täältä.

Osta 3F UL Gear cordura tarppi täältä.

Tarjolla myös kahden hengen Lanshan 2 Pro.