Testissä edullinen ja hienon näköinen 20″ Citypyörä. Lue kirjoituksesta miksi juuri 20″ matala citypyörä olisi oiva ja edullinen valinta myös sinun päivittäiseen kaupunkiajoon.

Citypyörä asiakkaan testissä

Tilasin e-villeltä citypyörän ja kaikki on sujunut mutkattomasti kuljetuksesta kokoamiseen. Pyörä saapui lähimpään matkahuollon postinoutopaikkaan, jossa paketin sai henkilöllisyystodistusta vastaan. Pyörä tuli isossa pahvilaatikossa, jonka sai helposti kannettua kaverin kanssa. Aloimme koota pyörää saman tien postinoudon pihalla, mukana meillä oli vain pieni työkalupakki.

Alle tunnissa pyörä oli niin valmis, että vain jarrujen asennus ja renkaiden täyttö uupuivat.

citypyörä

Pyörä oli puoliksi koottuna pahvilaatikossa; runkoon oli kiinnitetty valmiiksi takapyörä, lokasuoja sekä kaikki käsijarruihin kuuluvat vaijerit ja osat. Meidän piti vain kiinnittää ohjaustanko, satula, etupyörä ja polkimet paikalleen sekä muutama heijastin. Kaikki tämä kävi näppärästi, vaikka emme ole mitään pyöränkokoaja asiantuntijoita. Alle tunnissa pyörä oli niin valmis, että vain jarrujen asennus ja renkaiden täyttö uupuivat. Jarrut olivat hieman hankalammat asentaa, joten jätin sen kaverini huoleksi, joka sai jarrut toimiviksi noin vartissa.  Renkaiden täyttö sujui hyvin bensa-asemalla, jossa on autonrenkaille suunnattu ”pumppu”. Normaalit pienet käsipumput eivät siis käy näihin renkaisiin, jollei niihin ole hankittu isompaa suurinta.

Satula on todella pehmeä ja mukava jousituksen ansiosta ja pyörän ohjattavuus on hyvä.

Nyt olen ajellut tällä naisten pyörällä vajaan kuukauden, eikä sen toimivuudessa ole mitään moitittavaa. Satula on todella pehmeä ja mukava jousituksen ansiosta ja pyörän ohjattavuus on hyvä. Pyörässä ei ole vaihteita, mutta perusvaihde on juuri sopiva ainakin minulle.

Neuvona seuraaville tilaajille vinkkaisin kuitenkin, että en suosittele minun pituisen (173cm) naisen tilaamaan tätä pyörää, koska se on suunniteltu selvästikin lyhyemmälle ajajalle (ehkä noin 150-160cm pituisille). Satulaa ei saa nostettua niin korkealle, että ajoasento olisi optimaalinen. Aion kuitenkin ostaa uuden satulanrungon, niin tämäkin on mahdollista!

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ketterään, raikkaan väriseen ja kevyeen pyörääni päivittäisessä kaupunkiajossa!

Tutustu pyörään tarkemmin täältä sekä muihin polkupyörätarvikkeisiin täältä.