JaskanTestit-sivusto otti testiin Oukitel K6 -älypuhelimen. Jaska on testannut vuosien varrella useampaa Oukitelia, joten tässä testissä pureudutaankin siihen, miten K6 eroaa aikaisemmista Oukiteleista sekä kilpailijoiden vastaavista 6 tuuman puhelimista. Koostimme testin parhaat palat tähän blogiin. Lue kattava testi kokonaisuudessaan täältä. 

Oukitel K6 6″ -puhelin näyttää ja tuntuu hyvältä

”Puhelin tuntuu kädessä hyvältä ja on kaikin puolin jämäkän oloinen. Viimeistely on tehnyt hurjan harppauksen mitä tulee ensimmäisiin Oukitelin puhelimiin. Nyt puhelin ei pelkästään näytä hyvältä, vaan myös tuntuu hyvältä. Kiinteitä painikkeita löytyy oikealta puolelta kaksi (äänenvoimakkuus- ja virtapainike). Painikkeet ovat kestävää tekoa, eikä ne tee puhelimesta helistintä, mikä oli mm. Oukitel U13 -mallissa ongelmana. Siinä painikkeet heiluivat niin paljon, että olisi voinut antaa vauvalle leluksi. Kuuden tuuman näyttö ja painoa 262 grammaa tarkoittaa, ettei kädessäsi ole mikään ihan pikkuvekotin. Siinä missä älypuhelimet painavat noin 150 grammaa, niin tuntuuhan tämä painavalta.”

”Itselläni viimeiset neljä puhelinta ovat olleet vähintään kuusi tuumaisia ja isoakkuisia, niin eroa ei juurikaan tunne ja siihen tottuu nopeasti. Parin viikon käytön jälkeen normaali painoinen puhelin tuntuu sitten liian kevyeltä. Suurin kiitos tulee esiin näytön kuvasuhteessa, joka on 18:9. Tämä tarkoittaa, että näytön koko on 6”, mutta puhelin kuitenkin on kooltaan samaa luokkaa kuin 5,5” puhelimet. Käytössä sen huomaa siinä, että sormet yltävät huomattavasti paremmin näytöllä, kuin perinteisissä 6 tuumaisissa. ”

Oukitel K6 ja U16 Max puhelimissa on samankokoinen näyttö, mutta K6 ( kuvasssa oikealla) on käytännössä huomattavasti pienempi.

K6 löytyy kahdessa värissä ja itselläni on musta. Toisena värivaihtoehtona löytyy sininen. Takakuoressa suuret kiitokset menevät materiaalivalinnalle, joka on jonkun sortin muovia ja se ei ole kädessä liukas. Aikaisemmin käyttämäni Oukitel U16 ei pysynyt kädessä hetkeäkään ilman suojakuorta. K6 ei sen takia erillistä suojakuorta kaivaa, vaikka sellainen sisältyykin hintaan. Oukitel K6 on silmissäni ja kädessäni tämän hetken tyylikkäin kyseisen valmistajan puhelin. Lisää tyylikkyyttä saa ostamalla sen sinisen version, joka on hemmetin siisti.”

Kamera, tehot ja näyttö

”Puhelimen tietoja katsoessa silmiini iskee, että tässä puhelimessa on neljä kameraa. NELJÄ KAMERAA!!! Eli takakamera on 21MP + 8MP ja etukamera 13MP + 8MP. Siinä onkin iso kasa pikseleitä, mutta kuinka ne sitten käytännössä toimivat, kun räpsäytetään valokuva? KooKutosessa on siis kaksi tuplakameraa! Lyhyesti sanottuna kuvanlaatu on parasta mitä olen Oukitelin puhelimissa nähnyt, mutta ei kuitenkaan mitään huippua.” 

”Suosittelen lataamaan Google Play-kaupasta jonkun toisen kamerasovelluksen, koska puhelimessa mukana tuleva sovellus on kehno. Lataamalla esim. OpenCamera -sovelluksen kuvanlaatu paranee huomattavasti. Puhelimen omalla kamerasovelluksella ei saa kunnollista videokuvaa kuvattua. Zoomi pumppaa koko ajan, jolloin video muuttuu vähän väliä epätarkaksi.”

”8-ydin prosessori ja 6 GB RAM tarjoilevat mutkatonta käyttöä. K6 jaksaa pyörittää useita sovelluksia samaan aikaan, eikä hyydy vaikka olisikin iso liuta sovelluksia taustalla pyörimässä. Käytit puhelinta sitten elokuvien katseluun, pelaamiseen tai somettamiseen, niin K6 toimii takkuilematta. Katsoin puhelintani ja huomasin, että olin asentanut siihen 68 sovellusta, joka ainakin itsestäni tuntuu melko suurelta määrältä. Kaikki sovellukset toimivat takkuilematta. Ainut, jossa huomasin pientä viivettä oli Facebook -sovellus. Sitä käyttäessä ei sovellus tullut koko ajan aivan sormen liikkeiden mukana. ”

”Puhutaan vielä hetki tästä K6:n näytöstä, joka on puhelimen parhaita asioita. Kuvanlaatu on aivan loistava. Seuraan puhelimen kautta paljon mm. jalkapalloa ja joskus tulee katsottua myös elokuviakin. Käytän Viaplay ja Ruutu -sovelluksia ja näiden tarjonta näkyy ilman pienintäkään moitetta. Näytön värit ovat huippuluokkaa ja muutenkin kuvanlaatu moitteetonta.”

NFC-puhelimella maksat ostoksia ja siirrät tiedostoja

 

”NFC eli Near Field Communication eli lyhyen matkan langaton teknologia. Tällä toiminnalla voi mm. maksaa ostoksia ja siirtää tiedostoja puhelimien välillä. Tämän lisäksi NFC toimii hieman kuten Bluetooth eli voit liittää laitteita toisiinsa langattomasti esim. NFC kaiutin. NFC ei sinänsä ole mikään uusi keksintö, vaan sitä on ollut jo vuodesta 2007 lähtien. Ainut vaan, ettei siitä ole ollut juurikaan mitään järkevää hyötyä. ”

”Mobiilimaksamista varten latasin Nordea Wallet -nimisen sovelluksen, joka on maksamisen nykyaikaa. Pystyt maksamaan puhelimellasi kaikki ostoksesi jos maksupäätteessä on käytössä lähimaksu. Alle 25€ ostokset onnistuvat ilman näppäiltävää koodia ja jos ostokset menevät sen yli, niin puhelin kysyy koodin ja näppäilemällä sen raha häviää tililtäsi. Samalla tuo sovellus myös ilmoittaa, että minkä verran sieltä rahaa on lähtenyt. Tämä sovellus toimii vaihtelevasti ja välillä vaan näytät kassalla idiootilta, joka hankaa puhelimella maksupäätettä. Todennäköisesti kaikki maksupäätteet eivät vielä tue tällaista maksamista. Muutaman kuukauden päästä uskon, että suurimmassa osasta kauppoja, niin voi kortilla maksamisen unohtaa kokonaan. Tietoturvallista NFC-ominaisuudella varustettuun luottokorttiin on se, että puhelimessa pitää olla näytönlukitus avattuna, jolloin väärinkäytöt vähenevät huomattavasti.”

Akkukesto 

”Akun kapasiteetti on 6300 mAh eli kokoa akulla löytyy ja sen huomaa myös puhelimen painossa. Puhelimesta löytyy 5V/3A -pikalataus, jolla akun pitäisi latautua täyteen 2,5 tunnissa. Kokeilin ladata akun täyteen ja siinä kesti noin 2 tuntia 40 minuuttia. Paketissa tuli myös mukana erillinen johto, jonka avulla pystyt antamaan virtaa kaverisi puhelimeen. Tämä toimii myös hyvin. Istuin vaimoni kanssa sohvalla ja hänellä oli akku loppumassa omasta puhelimesta, jolloin tarjosin laturinjohtoa ja hän sai virtaa puhelimestani. Tuo on sitä nykyajan romantiikkaa.”

Tuomio

”Jos haluat laadukkaan puhelimen, jossa on suuri akku ja erittäin hyvä näyttö, niin Oukitel K6 on sinulle sopiva puhelin. Jos siis valokuvaaminen ei ole älypuhelimesi se ykkösvalintakriteerisi. Valokuvien laatu on keskivertoa ja sitä saa hieman parannettua lataamalla Play-kaupasta jonkun toisen kamerasovelluksen. K6 on tehokas älypuhelin, jossa suuri näyttö saa vastapainokseen suuren akun. Suuri näyttö vie paljon virtaa, jolloin 6300 mAh akku palvelee tätä puhelinta loistavasti.”

Lue koko tuotearvostelu JaskanTestistä. 

Kurkkaa Oukitel K6 verkkokaupasta.