Pisen on akkuvalmistaja, josta et ole todennäköisesti koskaan kuullutkaan. Tämän kolmannen osapuolen vamistaja on Kiinan johtava mobiiliakkujen valmistaja. Tämän lisäksi Pisen valmistaa akkuja sekä latauslaitetteita järjestelmäkameroille. Ville santikko sai testattavakseen Pisen valmistaman akun sekä akkulaturin, joka on yhteensopiva Nikonin EL-14 akkua tukevien kameroiden kanssa. Lue tästä miten Pisenin akku pärjäsi alkuperäistä verrattuna alkuperäisiin tarvikkeisiin.

Järjestelmäkamera videokuvauksessa

Ostin aikaisemmin ihan sikaa säkissä ebaysta akkuja, jotka pitäisi sopia EL14:n -kameraan, mutta kaikki tilaamani akut eivät ole toimineet lainkaan kamerassani.nikon-jarjestelmakameran-akku-pisen-el14

Järjestelmäkamerat vievät normaaliköytössä yllättävän vähän akkua, mutta itse käytän kameraa videokuvaukseen. Videokuvauksessa on jatkuvasti päällä kameran iso LCD -näyttö ja videoidessa 1080p -videomateriaalia kuluttaa kamera akkua hurjasti!
Ostin aikaisemmin ihan sikaa säkissä ebaysta akkuja, jotka pitäisi sopia EL14:n -kameraan, mutta kaikki tilaamani akut eivät ole toimineet lainkaan kamerassani.

Pienellä varauksella otin testattavakseni nämä e-ville.com:n edustamat PISEN -merkkiset akut.
Ilokseni kuitenkin testasin heti saatuani akun ja laturin, että akku sujahtaa samalla lailla, kuin vakioakku kameran sisään ja toimii moitteettomasti! Lisäksi Pisenin laturi toimii ristiin Nikonin oman EL14 -akkutyypin kanssa ja Nikonin akku latautuu myös ristiin Pisenin laturin kanssa.

160983160985

Muutaman viikon testien seurauksena en ole havainnut mainittavaa eroa akkujen välillä.

Muutaman viikon testien seurauksena en ole havainnut mainittavaa eroa akkujen välillä. Voisin jopa mennä väittämään, että akut ovat samantasoiset.
Laturissa jää ehkä vähän kaipaamaan pientä LCD -näyttöä joka kertoisi onko akku 90% täynnä vai 10% täynnä, mikäli on kiire saada videoitua ja akku ei kerkiä latautumaan, niin valon vilkkumisesta vain tietää lataako vai ei.

e-villen valikoimasta löytyy Pisenin tarvikeakkuja myös muille järjestelmäkameroille

Plussaa:
+ Toimii heti kamerassa, ei herjaa kuten kolmannen osapuolen kopioakut
+ Kapasiteetti on vastaavanlainen, kuin vakioakun
+ Latausteline on ohkaisempi, mitä OEM -laturi

Miinusta:
Laturissa saisi olla jonkinsortin näyttö mistä näkisi akun varaustilan

 

e-villen valikoimasta löytyy Pisenin tarvikeakkuja myös muille järjestelmäkameroille. Tutustu valikoimaan täältä